Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kamiony bloudící vilkovou čtvrtí? Město zavádí pro těžkou dopravu plošný zákaz vjezdu

Zprávy z regionu

27.5.2015

Autor: Jan Procházka

Těžká nákladní auta budou mít v Olomouci zákaz. Zkratky přes město, kterými se šoféři vyhýbali placení mýta, se pro ně nejspíš už v září definitivně uzavřou. Zatím byla pro ně zapovězena jen část vnitřního obchvatu a kamiony tak bylo možno spatřit klidně na náměstí Hrdinů.

Těžká nákladní auta blížící se k městu z kteréhokoliv směru už nebudou mít na výběr, kudy se vydat. Zkratky přes vilkové čtvrti či sídliště, kterými se šoféři snažili vyhnout placení mýta, pro ně budou uzavřené. “Navazujeme na opatření, které vešla v platnost za minulé rady města. Stanovili jsme ve městě dvě zóny podle tonáže. Nákladní auta do hmotnosti dvanáct, respektive šest tun do nich budou mít zákaz vjezdu. Jedinou výjimkou jsou případy přímého zásobování,” vysvětlil primátor Antonín Staněk. Značky podle něj tranzitní dopravu navedou na obchvat a nedají jim jinou možnost.

Těžká nákladní doprava bude mít zákaz vjezdu do centra města, chráněná oblast zahrnuje i přilehlé obytné zóny. Jakýsi koridor pro spojení směru od Uničova a Šternberka budou tvořit ulice Lazecká, Dobrovského a Komenského. Na nich ale těžká doprava bude muset zůstat. nepůjde si ani zkrátit cestu z výpadovky na Hradec přes Hejčín, zákaz totiž platí i pro ulici Erenburgova.

Přestože je pro těžkou dopravu ve městě již několik let zavřena část vnitřního obchvatu, řidiči si často cestu zkracovali jinudy a často přitom zabloudili. Mnohametrové kolosy tak řidiči mohli potkat v obytných zónách nebo naopak v centru města.
Nové opatření by mohlo začít platit už v září. “V ideálním případě. Je možné, že se proti němu někdo odvolá a tím se celý proces protáhne,” připustil primátorův náměstek Aleš Jakubec.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip