Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kanceláře CPI City Center Olomouc jsou dokončeny, blíží se i otevření hotelu

Zprávy z regionu

22.8.2013

Autor: roc

Zatímco práce na dokončení olomouckého čtyřhvězdičkového hotelu Clarion finišují, kancelářská a obchodní část multifunkčního komplexu CPI City Center Olomouc je již otevřena. Slavnostním přestřižením pásky ji do provozu uvedli zástupci Raiffeisenbank, která sem přesunula své olomoucké sídlo a stala se tak zároveň největším nájemcem administrativních prostor. Hotel otevře pro veřejnost 1. září.

Výstavba administrativního a hotelového komplexu mezi olomouckými třídami Kosmonautů, Masarykova a Jeremenkova začala v roce 2011. Původní objekt prošel demolicí a zůstal pouze skelet hotelové věže. Nový komplex CPI City Center následně zaplnil volné prostranství a nové kancelářské budovy a kongresové centrum propojil s rekonstruovaným hotelem Clarion. Generálním dodavatelem stavby je společnost PSJ, a.s., stavební náklady dosáhly 520 milionů korun.
Téměř pět tisíc metrů čtverečných plochy obsadila Raiffeisenbank, která sem kromě kanceláří s celkem 380 pracovníky umístila také kartotéku a školicí centrum včetně tréninkové pobočky. CPI Group dodávala bance prostory na klíč, včetně vybavení interiérů.
"CPI City Center má stejné technické parametry jako nové kancelářské budovy třídy A v Praze,“ řekl manažer projektu ze společnosti CPI Group Ondřej Vala. „Museli jsme se však vypořádat s řadou technických požadavků banky, jako je zabezpečení budovy v souladu s jejími regulemi, nebo posílení kapacit řady technologií, například speciální rozvody chladicích médií v oblasti serveroven nebo instalace redundantních záložních zdrojů energií a veškerých systémů pro běžný provoz," dodal Vala. Zajímavostí je podle něj automatický systém aerosolového hašení v archivech pomocí prachu, kterým banka ochrání nejen archiválie, ale hlavně lidské zdraví v případě zásahu.

CPI Group šla do mnoha náročných technologických řešení, která se projevují na komfortu, ale především provozních nákladech. Systém chlazení, vytápění, zvlhčování, ventilace a dalších technologií je integrován do inteligentního systému řízení budovy MAR. K chlazení je v budově využita technologie indukčních chladicích trámů: "Je to komfortní a šetrný způsob chlazení zaručující velmi nízké provozní náklady a vyšší flexibilitu při změně dispozic. Tato technologie také přispěla k získání energetického štítku kategorie A, neboli mimořádně úsporná," zmínil Ondřej Vala a dodal, že úspory nákladů na elektrickou energii a servisní činnost tak dosáhnou kolem 15 až 20 procent oproti standardním fancoilům. "Úsporná je rovněž dvouplášťová fasáda z cembonitových desek v kombinaci s alukobondovými pásy. Budova má daleko lepší tepelně technické parametry a současně zajímavý moderní design," uvedl manažer. Budova je také podle jeho slov v souladu s požadavky na následné snižování spotřeby osazena také měřiči energií na všech uzlech. "Máme možnost všechny systémy pečlivě sledovat a regulovat. Věříme, že vysoká kvalita bude přidanou hodnotou i pro nájemce zbývajících prostor, a přestože si vyžádala vyšší investici, vrátí se nájemníkům v podobě nízkých provozních nákladů," uzavřel Ondřej Vala.

Komplex situovaný u vlakového nádraží nabízí kromě špičkových kanceláří také 680 metrů čtverečných obchodních ploch a čtyřhvězdičkový hotel s konferenčním centrem až pro 1400 delegátů. K dispozici je 143 podzemních i povrchových parkovacích stání.
Clarion Congress Hotel Olomouc otevře pro veřejnost 1. září tohoto roku a nabídne kapacitu 126 pokojů, fitness centrum, lobby bar a hotelovou restaurace Benada. Ta nabídne možnost stravování včetně poledních menu a stejně jako fitness, konferenční prostory a pokoje bude k dispozici rovněž nájemníkům kancelářské části.
"Je to model, který se nám osvědčil už v Ústí nad Labem nebo v Českých Budějovicích a nájemci ho kvitují s velkým nadšením. Vlastní parkování v centru města a bohaté zázemí služeb je nespornou konkurenční výhodou multifunkčních komplexů," řekl Vala. Provozovatelem hotelu bude tradičně partner CPI Group, společnost CPI Hotels.

roc

Reklama

Centrum OLYMPIA Olomouc

Katalog firem » Obchod » Supermarkety, hypermarkety, obchodní domy a centra

Centrum Olympia Olomouc nabízí klidné nákupy a pohodlné parkování. Kromě obchodů a služeb můžete navštívit moderní multikino CINEMAX s unikátním VIP sálem, trampolínové centrum JUMOP AC...