Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kdo nachodí přes den víc? Číšník, nebo senior? Tipujte vítěze soutěže v chůzi

Zprávy z regionu

23.9.2014

Autor: barsi

Říká se, že chůze je nejpřirozenější a nejzdravější pohyb. Co myslíte, kdo během týdne nachodí více kroků? Student, číšník, profesionální volejbalistka, moderátor, nebo senior? Odpověď na tuto otázku vám dá chodecká soutěž Výzva Radosti z pohybu, které se zúčastní dvanáct lidí různého věku a zaměstnání. Ti absolvují první dny zimního semestru s krokoměrem u pasu. A o svých výsledcích budou pravidelně informovat. Tipněte si, kdo z nich nachodí nejvíc.

Dvanáct odvážných už v těchto dnech brázdí Olomouc s krokoměrem u pasu a poctivě měří množství svých kroků. "Řekli jsme si, že by bylo zajímavé porovnat osoby různých profesí z hlediska toho, kolik kroků běžně přes den nachodí. Vybrali jsme dvanáct lidí napříč věkovým spektrem, od žáka základní školy přes pracující po seniora. Půjčíme jim krokoměr pro sledování chodecké aktivity a o té budou pravidelně během tohoto týdne informovat. Vítězem výzvy se stane ten, kdo dosáhne v průměru nejvyššího denního počtu kroků," uvedl organizátor soutěže Martin Kučera z fakulty tělesné kultury. Smyslem soutěže je podpořit zájem o pohybovou aktivitu u veřejnosti. "Chceme ukázat, jak je jednoduché a praktické svou aktivitu sledovat. Pokud člověk používá krokoměr k monitorování chůze a hodnoty si zapisuje, snadno si udělá obrázek, zda například splňuje denní doporučení Světové zdravotnické organizace, které je deset tisíc kroků denně k udržení zdraví," doplnil Kučera.

Pro sledování aktivity účastníků výzvy poslouží systém Indares.com, který vědci z fakulty tělesné kultury využívají k výzkumným účelům, ale sledovat svůj pohyb zde může i veřejnost. Mezi dvanácti vybranými, kteří budou systém Indares.com zásobit v příštím týdnu počty kroků, je i konzultant Pavel Krchňák, toho času pracující v Londýně. "Snažím se co dva dny běhat, občas si zahraji fotbal, za zmínku jistě také stojí, že celý život docela rychle chodím. Konečně kamarádi uvidí, že nejsem jenom kancelářský povaleč," komentoval svoji účast ve výzvě Krchňák. Na Facebooku se do výzvy může zapojit i široká veřejnost, stačí si tipnout vítěze chodecké soutěže. Nejlepší chodec i vylosovaný tipař získají poukaz na měření tělesného složení a zátěžový test v celkové hodnotě 2000 korun.

Medailonky všech odvážných naleznete zde: 1. část a 2. část.

barsi

Reklama

Moravská pražírna

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Jsme Moravská pražírna. Kávu pouze neprodáváme, kávou již 15 let žijeme. Klademe důraz na konkrétní specifickou oblast původu. Pomáháme při pěstování kávovníku na plantážích. Sk...