Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Klokaní maminka odvrhla své mládě, nyní vyrůstá u lidských rodičů v povlaku na polštář

Zprávy z regionu

15.8.2014

Autor: Barbora Sísová

Život mladé klokaní holčičky, která se narodila v olomoucké zoo, se od ostatních klokanů poněkud liší. Její maminka ji totiž těsně po porodu vyhodila ze svého vaku, což znamená jediné – odvrhnutí vlastního mláděte. Naštěstí si jí brzy všimli chovatelé, a jedna z nich se klokaního mláděte ujala.

Náhradní maminka malé klokaní slečně věnuje veškerou pozornost a péči. "O klokánka matka neprojevovala zájem, o to víc jej tedy projevujeme my. Péče o mládě připomíná péči o novorozence. Stejně jako k malému dítěti i ke klokánkovi musíte v noci vstávat, o své potřeby se hlásí co tři hodiny, popisuje zooložka Libuše Veselá, která mládě vytahuje z vaku na polštář, aby jej "nakojila" neslazenou tatrou. "Většinu času tráví schovaná v tomto improvizovaném vaku. Povlak na polštář totiž simuluje vak samice, do kterého se mládě vždy vrací po hlavě,“ popsala zooložka, která dodala, že tříměsíční mládě bude lidské zázemí bude potřebovat ještě několik měsíců a ani potom není jisté, zda se klokanka dokáže vrátit do výběhu mezi ostatní klokany. "Klokani jsou velmi přizpůsobivá zvířata, třeba teď docela dobře vychází s naší fenkou i jejími malými štěňaty," popsala Veselá.

Mládě klokana rudého po narození měří zhruba dva centimetry a musí se vlastní silou vyšplhat do vaku na břiše, v němž prodělává, podobně jako v inkubátoru, další růst, který trvá zhruba osm měsíců.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941