Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ani v Hradci Králové se Kohouti nezvedli

Sport

27.2.2015 aktualizováno 27.2.2015 22:03

Autor: rhe

Kohouti nastoupili v 51. kole Tipsport extraligy na ledě Mountfieldu Hradec Králové. V minulém kole doma Hanáci získali proti Plzni bod. Před startem play-out ale konečně potřebovali zvednout sebevědomí výhrou. Mora byla v utkání dlouho na bodech, ale špatná defenzíva ani tentokrát nedovolila olomouckému týmu pomýšlet na vítězství. HC Olomouc prohrál po patnácté v řadě a barážová účast bohužel dostává reálné obrysy.

Trenéři Mory postavili do první třetiny stejnou sestavu jako s Plzní. Jedinou změnou byla v obraně výměna Jakuba Bartoně za uzdraveného Pavla Skrbka na pozici sedmého beka.
Mountfield začal doma aktivně. Šance měli Kukumberk a Metrl, Vošvrda ještě odololal. Ve 14. minutě šli domácí do vedení v početní převaze, když se od modré pěkně trefil obránce Čáp. Olomouc pak dlouho marně dobývala hradecké území, ale v závěru třetiny to přeci jen vyšlo. Přesilovku využil po nezištné Maroszově přihrávce střelou do růžku Radek Dlouhý, 1:1.
Hosté pokračovali v aktivní hře. Forčekinkem se do šance dostal Tomáš Rachůnek, zkoušel dostat puk mezi Kacetlovy betony, ale domácí brankář jeho záměr vystihl. Olomoucký útočník následně fauloval, jeho spoluhráči jeho prohřešek napravili ubráněným oslabením. Na druhé straně šel za faul na Kucharczyka Čáp a po dvaceti vteřinách byla přesilovka využita. Z nahrávky Hermana propálil Kacetla Tomáš Houdek.
Ve 34. minutě mohla Mora zvýšit, Peter Zuzin už zvedal po své střele ruce nahoru, ale i video rozhodčí potvrdil, že branka nepadla, puk trefil jen tyč. Ve hře čtyři na čtyři pak Mountfield srovnal, když se trefil z přihrávky Tomáše Knotka jeho jmenovec Pospíšil. Hosté šli navíc do tří po faulu Marosze a další přesilovku Hradec opět využil, od modré trefil Jank. Místo vedení 3:1, prohrávala Mora 2:3.
Minutu a půl před koncem Hanáci využili standardku dva na jednoho. Zuzin potáhl touš, Kucharczyk dorazil puk do prázdné branky a bylo vyrovnáno. Olomouc měla ale velká okna v obraně. Minutu po vyrovnání neubránili útok Hradce do plných a domácí Knotek dostal svůj tým po přihrávce Pospíšila opět do vedení.

Třetí dějství utkání přineslo třetí přesilovkovou trefu Mory ve třetí minutě. Jakub Matai si najel na osu hřiště a trefil parádně, 4:4. V polovině poslední třetiny hráli Hanáci dvakrát ve čtyřech. Ve druhém oslabení Vošvrdu opět do modré prostřelil obránce Jank. Hradec pak měl několik dalších možností, ve kterých mohl vedení potvrdit, obrana Olomouce tentokrát odolala.
Až v 55. minutě, když hrála Mora přesilovku, ujeli Kukumberg a Červený a zvýšili na 6:4 a zápas byl rozhodnut.
"Na jednu stranu to nebyl úplně špatný výkon - hlavně směrem dopředu. Dařily se nám přesilovky, dali jsme v nich nějaké góly. Ale zápas jsme si prohráli vlastní nedisciplinovaností. Vždycky jsme srovnali a pak přišla hloupost, většinou faul na útočné půlce. Pochopím, když se udělá faul, když už to hoří, ale ne takhle. Jsme na sebe naštvaní, a doufám, že i hráči," zlobil se na tiskové konferenci trenér HCO Petr Fiala.

Mountfield HK6:4HC Olomouc
(1:1, 3:2, 2:1)
Branky:14. Čáp (T. Knotek, Dej), 36. Pospíšil (T. Knotek, Pláněk), 37. Jank (Skokan, Mertl), 40. T. Knotek (Pospíšil, Dej),50. Jank (Červený, Kukumberg), 56. Červený (Kukumberg) – 20. Dlouhý (Marosz), 29. Houdek (Herman, Matai), 39. Kucharczyk (Zuzin), 43. Matai (Zuzin, Houdek).
Rozhodčí:Pavlovič, Hejduk - Gebauer, Lederer.
Vyloučení:5:10, navíc Majeský (HCO) 10 minut.
Využití:2:3.
V oslabení:1:0.
Diváků:3 971.
Sestava Mountfield HK:Kacetl - Dietz, Jank, Čáp, Piegl, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Skokan - Dej, T. Knotek, Pospíšil - Valcourt, Kukumberg, Červený - Vantuch, Tvrdík, P. Beránek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Sestava HC Olomouc:Vošvrda - Škůrek, Ondrušek, Majeský, Rašner, Houdek, Jaroměřský, Skrbek - Buc, J. Knotek, Laš - T. Rachůnek, Herman, Matai - Zuzin, Patera, Řípa - Kucharczyk, Marosz, R. Dlouhý. Trenér: Fiala, Dopita a Tomajko.
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941