Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Končící kouč fotbalové Holice Petr Uličný: Kluci mají na střed druhé ligy

Sport

22.6.2011

Autor: Karel Skřička

Po nedělním závěrečném utkání ročníku Moravskoslezské fotbalové ligy, v němž tým 1. HFK Olomouc porazil doma Líšeň 2:0, skončila anabáze trenéra Petra Uličného v holickém klubu. Paradoxně i přesto, že populární "John" vytáhl mužstvo z olomouckého předměstí doslova z bahna, kdy se při jeho nástupu pohybovalo ve druhé polovině třetiligové tabulky a na konci této sezony se umístilo na druhém místě.

Na startu letošní sezony zněl ale příkaz od vedení holického klubu jasně: postup do druhé ligy! Ovšem velkým soupeřem, a ukázalo se, že nepřekonatelným, byl tým Opavy, který třetí ligu vyhrál a pro 1. HFK z toho v závěrečném účtování bylo opět "jen" druhé místo, což znamenalo konec trenérské dvojice Uličný, Trnečka. "S klubem jsem se ale rozešel v pohodě a budu mu dál fandit," říká bez stopy hořkosti trenérský matador Petr Uličný.

Proti Líšni jste naposledy vedl tým 1. HFK Olomouc. Jak byste nyní po posledním utkání viděl své zdejší působeníi?
Holice je profesionální klub a jsem rád, že jsem zde pracoval. Skončili jsme dvakrát na druhém místě. Šéf klubu pan Dostál dal před startem soutěže jasný cíl postup do druhé ligy. Druhé místo je pro klub neúspěch. Z pohledu výkonnostního zde však bylo mnoho pozitivních věcí. Zisk 62 bodů je jindy na postup do vyšší soutěže. Více se mi podařilo udělat jen před deseti lety v Hradci Králové při postupu do první ligy. Za úspěch považuji vítězství v jarní části soutěže jak v loňském, tak i v letošním ročníku. Letos jsme bohužel v soutěži narazili na velice silnou Opavu. Věřím, že v příštím ročníku pod vedením Oldy Machaly bude mít mužstvo velkou naději na postup, protože nebude mít tak silné protivníky jako v našem případě Znojmo či Opavu a do třetice vyjde postup do druhé ligy.

Jak jste si užil domácí rozlučku s Líšní?
Byl to tady můj poslední zápas. Vedení se se mnou velice pěkně rozloučilo. Zápas nebyl až tak kvalitní, hosté byli až příliš motivovaní. Navíc tam hráli tři hráči, které jsem v minulosti trénoval v Brně. Hráli poctivě. Podařilo se nám však 2:0 vyhrát a stejně jako loni jsme jarní část soutěže vyhráli. Já jsem s holickým angažmá velice spokojený. Všude jinde by byla veliká spokojenost, ale tady jsou cíle vyšší a ty se nám splnit nepodařilo. Můj konec je tedy v pořádku. Na fotbal v Holici budu ale chodit velmi rád i nadále. Samozřejmě budu chodit i na Sigmu a budu čekat, jestli ještě přijde nějaká nabídka, o které by se dalo uvažovat, zda do toho půjdu, nebo ne. Pokud žádná nepřijde, tak jsem už ve věku, kdy si nemám co dokazovat. Prostě budu chodit na fotbaly jako divák.

Přesto se vás nemohu nezeptat. Přišel jste k mužstvu, které se potácelo ve spodních patrech třetiligové soutěže a vytáhl jste je až na samou špici. Není tak trochu škoda, že končíte, zvlášť když je šance na postup z druhého místa?
Bylo jasně dané, že první pokus nám pokazilo Znojmo a letos se nám hlavně nevyvedla podzimní část, kdy nás Opava jasně přehrála i u nás doma a celkově jsme získali málo bodů. Na jaře jsme ale Opavě porážku oplatili dokonce na jejím hřišti. Musím konstatovat, že Slezané byli silný soupeř. Myslím si, že za dva roky jsme zde udělali dobrou práci. Laďa Dostál říkal, že ještě jeden pokus udělá, a já chápu, že musí přijít nová krev. Olda Machala je osobnost olomouckého fotbalu. Já mu budu určitě fandit. S klubem jsme se rozešli v pohodě, nebyl v tom vůbec žádný problém. Spolupráce s mužstvem byla úžasná.

Je zde určitá možnost postupu 1. HFK do druhé ligy při neudělení profesionální licence jejím stávajícím účastníkům. Jak vidíte šance tohoto týmu ve vyšší soutěži?
Já si myslím, že mužstvo je velmi silné. Určitě má na střed druhé ligy. V přípravě jsme hráli několik zápasů s týmy první i druhé ligy a ukázali jsme velkou sílu. Se Slováckem, Brnem, Ostravou, Karvinou či Třincem jsme v žádném utkání nepropadli a já těmto klukům opravdu věřím.

Karel Skřička

Reklama

AUTOSERVIS JAROSLAV NEVŘELA

Katalog firem » Auto - moto » Autoservisy, opravny

Sídlíme v objektu Auto Kelly, což je nespornou výhodou v rychlém dodání náhradních dílů pro všechny typy vozidel. Díky tomu jsme schopni běžné opravy řešit na počkání, bez před...