Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Konec prázdnin ve znamení divadla: na nádvoří muzea se budou hrát bláznivé komedie, barokní opera i klasika S+Š

Kultura

22.8.2014

Autor: mrt

Poslední prázdninový týden bude již tradičně v Olomouci ve znamení divadla. A to jen tak ledajakého. Dá-li počasí, hrát se bude pod širým nebem na nádvoří Vlastivědného muzea. Na programu jsou dramata, bláznivé komedie, barokní opera, legendární Jonáš a tingltangl v dětském podání i koncert. Vstupenky jsou už nyní k mání za stovku.

V Olomouci to bezpochyby žije i o prázdninách. Jejich poslední týden si můžete zpříjemnit divadlem. Na nádvoří Vlastivědného muzea se odehraje už pátý ročník festivalu Olomoucké divadelní prázdniny, který nabídne hned osm představení. Začne Moravské divadlo se svou bláznivou komedií Amazonie. (Přečtěte si recenzi na představení ») Hraje se už v pondělí. Ze Zlína o den později dorazí Divadlo Scéna s představením Mystery Story v režii Konráda Popela, kterého olomoučtí diváci znají třeba ze spolupráce s Tramtarií, pro kterou připravil například úspěšné Jedlíky čokolády.

Středa bude patřit barokní opeře La Guerra Amorosa, v níž vystoupí sopranistka Martina Macko. O lásce bude i čtvrteční představení. Domácí Slovanský tyátr na něm představí svou verzi slavného příběhu veronských milenců. Představení *O*EO a *U*IE už posbíralo několik cen. V pátek na diváky čekají hned dvě inscenace. Nejprve to bude slavný Jonáš a tingltangl v podání hudebně dramatického studia při Moravském divadle. Slavnou hru z dílny Suchého a Šlitra s dětmi nastudoval Václav Málek. Dalším pátečním kouskem pak bude Ošklivec divadla Tramtarie. Z Bratislavy v sobotu přijede soubor GUnaGU s výběrem nejlepších písniček, skečů a komediálních scén. Divadelní i školní prázdniny v neděli uzavře koncert olomoucké skupiny Svervou, v níž zpívá sólistka olomouckého baletu Renáta Mrózková.
Vstupenky v ceně sto korun jsou k mání na pokladně Moravského divadla nebo hodinu před představením v muzeu. Začátky jsou vždy ve dvacet hodin, pouze páteční dětské představení začíná už ve čtyři. V případě nepříznivého počasí přesune muzeum akci do sálu Václava III.

mrt

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941