Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Konec žákovských průkazů, studentům v kraji k cestování se slevou konečně stačí ISIC

Zprávy z regionu

23.8.2016

Autor: jap

Studentský průkaz ISIC s mezinárodní platností začnou uznávat i dopravci v Olomouckém kraji. Ke slevě ho mohou použít v městské hromadné dopravě, meziměstských autobusech i vlacích. Studentům tak od prvního září odpadne nutnost, zařizovat si další speciální průkaz. Olomoucký kraj je přitom prvním regionem v Česku, který mezinárodní průkaz, vydávaný od padesátých let minulého století, plošně uznal.

Ilustrační foto. Ilustrační foto. Foto: Jan Procházka

Žáci a studenti budou moci od nového školního roku jezdit vlaky, autobusy a tramvajemi
v Olomouckém kraji na svůj mezinárodní průkaz ISIC. "Olomoucký kraj se stane prvním regionem v České republice, který studentům cestování tímto způsobem zjednoduší. Průkaz ISIC bude možné použít v osobních a spěšných vlacích, autobusech a městské hromadné dopravě. Studenti jím budou moci nahradit papírový žákovský průkaz, který jim musela potvrzovat škola," sdělila Vendula Malínková, marketingová specialistka Koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje. Platný průkaz ISIC bude možné podle ní využít už od 1. září. "Majitel s ním přijde na kontaktní místo dopravce, nahlásí trasu jízdy (domov – škola), na průkazu se tato trasa vyznačí a bude moci svůj ISIC používat k nákupu jízdného dle běžného žákovského tarifu," upřesnila Malínková. Celý proces zájemce vyjde na čtyřicet korun.
Podrobný návod jak postupovat při vystavení ISIC jako žákovského průkazu k dispozici na webu KIDSOK.

jap

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip