Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kromě plastů, skla a papíru můžete nově třídit i kovy. Zatím ale jen někde

Zprávy z regionu

19.4.2015

Autor: roc jap

Speciální kontejnery šedé barvy se nově objeví hned na několika místech. Město startuje pilotní projekt, který lidem nově umožní třídit kovový odpad. Pokud se kontejnery osvědčí, mohly by se objevit po celém městě.

“Naší prioritou v oblasti odpadového hospodářství je předcházení vzniku směsného odpadu, který jinak končí ve spalovně. Chceme tak dát veřejnosti další možnost, vytřídit co největší množství odpadu, jež najde své další využití,“ uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec, který má oblast životního prostředí na starosti. Město proto ve spolupráci s technickými službami připravilo pilotní projekt, který umožní obyvatelům sedmi městských částí třídit kovy do speciálních kontejnerů. Pro sběr kovového odpadu jim poslouží speciální nádoby šedé barvy, které budou rozmístěny do vybraných lokalit Olomouce v průběhu dubna.

Do konce měsíce se tak na stanovištích s nádobami na tříděný odpad v okrajových částech města i na sídlištích objeví deset šedých kontejnerů. “Pět jich rozmístíme v městských částech Droždín, Lošov, Radíkov, Sv. Kopeček,a Týneček, kde převažuje zástavba rodinných domů a nejsou zde k dispozici jiné možnosti odložení kovů. Tedy sběrné dvory nebo výkupny druhotných surovin,” vysvětlila vedoucí oddělení odpadového hospodářství a péče o prostředí olomouckého magistrátu Jana Matzenauerová. Dalších pět kontejnerů, včetně potřebných informací o tom, co do nich lze nebo naopak nelze odkládat, bude na umístěno na lidnatých sídlištích Nové Sady a Povel.

“Cílem pilotního projektu je porovnání způsobů třídění a skladby kovového odpadu v různých typech zástavby. Vyhodnocení předpokládáme na přelomu srpna a září letošního roku,“ uvedl vedoucí odboru životního prostředí Petr Loyka.

Kde naleznete kontejnery*

Droždín
Gagarinova ulice (u obchodu)
Lošov
Svolinského ulice (u hasičské zbrojnice)
Radíkov
u točny autobusů
Svatý Kopeček
Sadové náměstí (u detašovaného pracoviště MMOl)
Týneček
Ševčíkova ulice
Nové Sady
Družební 2-2F (komplex bytových domů „U Kapličky“)
Trnkova 24
Povel
Janského 2 (naproti DDM)
Kischova 3 (za parkovištěm)
Schweitzerova 76 (naproti Billy)

*kontejnery budou umisťovány na stanoviště koncem měsíce dubna

roc jap

Reklama

AQUA RESTAURANT

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace Aquapark Vám nabízí pestrý výběr jídel, který uspokojí každého zákazníka, včetně vegetariánů a dětí, pro které máme speciální nabídku. Kromě hlavních jídel také...