Reklama

Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, venku je 13.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Křupavá kůrčička a neodolatelná vůně. Svatomartinské hody začínají

Tipy a názory

7.11.2016

Autor: Barbora Mrkvová

Pečená husa, nadýchaný knedlík a výtečné zelí k svátku svatého Martina patří. A navíc se říká, že kdo Svatomartinskou husu neochutná, bude rok hladovět. Kam tedy zavítat, abyste nemuseli zůstat celý nadcházející rok o hladu a zároveň si vychutnali českou delikatesu? Přinášíme přehled několika míst, kde si hodování užijete, a vězte, že je opravdu z čeho vybírat.

Foto: Depositphotos.com

Svatomartinské husí hody

5. - 13. listopadu / Svatomartinské hody / Hotel Akademie Hrubá Voda
7. - 13. listopadu
/ Husí hody / Restaurace ''A''
7. - 13. listopadu
/ Husí hody na denisce / Denisova šest
7. - 13. listopadu
/ Svatomartinské hody / Restaurace Leguán
7. - 13. listopadu
/ HANÁCKÁ HUSA SVATOMARTINSKÁ / Hanácká hospoda
9. - 15. listopadu
/ Svatomartinské hody / Pivovar Chomout
10. - 13. listopadu
/ Svatomartinské hody / Resort Bystrovany
10. - 13. listopadu
SVATOMARTINSKÉ HUSÍ HODY / Restaurace U Klásků 
10. - 13. listopadu
/ Svatomartinská husa / Restaurace Fojtství
10. - 13. listopadu
/ Svatomartinská husa v Grill Pub Pod Lipami / Grill Pub Pod Lipami
11. - 13. listopadu
/ Svatomartinské menu 2016 / Kozlovna M3
11. - 17. listopadu
/ PEČEME TO S HUSAMI / Lobster restaurant
11. listopadu
/ SVATOMARTINSKÁ HUSA / Restaurace Na Dlouhé
11. listopadu / SVATOMARTINSKÉ HODY / Restaurace Na Baště
11. listopadu
/ Svatomartinská husa / Svijanský šenk
11. listopaduSvatomartinská husa / Hostinec U Havlů

Na huse i kachně si aktuálně můžete pochutnat v Hotelu Akademie v Hrubé Vodě. Svatomartinské hody tu trvají do 13. listopadu a v nabídce je paštička, husí kaldoun nebo konfitované kachní  stehno. Na Svatomartinské hody zve Restaurace a penzion u Klásků. Hostina začne 10. listopadu a potrvá až do 13. listopadu. Místa si  však můžete zamluvit už nyní, a to prostřednictvím telefonů 585 751 908 a 604 842 337 nebo osobní návštěvou restaurace. Výtečnou pečínku si 11. listopadu vychutnáte i v restauraci Na Baště. Dobré je udělat včasnou rezervaci stolu na čísle 776 003 027.

Foto: Archiv restaurace Grill Pub Pod Lipami

Na sto dvacet pět korun vás vyjde 11. listopadu sváteční menu v restauraci Svijanský šenk. Pochutnáte si tady na  pečené huse, červeném zelí a houskovém i bramborovém knedlíku. Šéfkuchaři Restaurace ''A'' připravují od 7. do 13 listopadu čtychodové menu. Návštěvníci navíc ke druhému menu obdrží jako dárek láhev mladého vína. Objednávky přijímají na telefonním čísle 735 799 275.

Čtvrtka pečené husy s jablky, červené i bílé zelí a variace knedlíků. Taková bude 11. listopadu nabídka restaurace Na Dlouhé. Doporučujeme včasnou rezervaci na 585 220 074. Svatomartinské hody si doslova vychutnáte i v Pivovaru Chomout. Budete si moci vybrat ze tří hlavních chodů: husa pečená na Bocku a podzimním ovoci s kaštanovou nádivkou, dvoubarevné zelí, variace knedlíků, dále konfitované husí prsíčko s medovou kůrčičkou podávané s dýňovým zelím, bramborovo-špenátová roládka, a nakonec variace konfitovaného prsíčka a husího ragú, bramborové noky s listovým špenátem.

Foto: Archiv Restaurace Fojtství

Dozlatova upečenou husu budou mít i v Hostinci U Havlů. Svatomartinské menu se bude servírovat 11. listopadu. A i tady bude jistě z čeho vybírat. Kozlovna M3 zve na Svatomartinské hody od 11. do 13. listopadu. Co se bude podávat? Kuchaři si pro vás připravili husí vývar s šunkoými knedlíčky, a jako hlavní chod si budete moci vybrat mezi konfitovaným husím stehnem, pomalu pečeným husím prsíčkem, husími játry a husí drůbkou na smetaně. Objednávky přijímají u obsluhy nebo na čísle 777 324 238.

Foto: Archiv restaurace Svijanský šenk

I ve Fojtství na Svatém Kopečku se bude hodovat, a to mezi 10. a 13. listopadem. Užijete si zde husičku z domácího chovu na několik způsobů a k tomu první letošní víno, které bude otevřeno 11. 11. v 11:11. Od 7. do 13. listopadu si na speciálním husím menu pochutnáte i v Denisově šest. V nabídce je  konfitované husí stehno s dvojím zelím, karlovarským knedlíkem, tvarohovými noky a silnou husí omáčkou.

Také  v restauraci Leguán si pochutnáte na výtečné husí pečínce, tradičních knedlících a zelí, a to od 7. do 13. listopadu. Hanácká hospoda na Svatomartinské menu zve taktéž mezi 7. a 13. listopadem. Jako hlavní jídlo kuchaři připraví husí stehno s kaštanovou nádivkou, s červeným zelím s brusinkami, bílým zelím s jablky a houskový i bramborový knedlík.

V restauraci Lobster začínají tradiční Svatomartinské hody stylově 11. 11. v 11:11. Menu pro vás připraví tým šéfkuchaře Jaroslava Klára, takže se máte na co těšit. Pokud se rozhodnete zajít na pečenou husu právě sem, je lepší si rezervovat místo, a to přímo u personálu, nebo na čísle 730 892 286. Husí speciality si užijete i letos v Grill Pubu Pod Lipami, nezapomeňte si však zamluvit místo, a to buď osobně u obsluhy, nebo na 702 149 988. Na dozlatova upečenou husu s výborným zelím si můžete zajít od 10. do 13. listopadu i do Resortu Bystrovany, místo si můžete zamluvit na 602 585 897. 

Ať už se rozhodnete si Svatomartinské hodování vychutnat kdekoli, přejeme dobrou chuť! 

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@nejlepsi-adresa.cz

Barbora Mrkvová