Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kryštof se postarali o vrchol Beerfestu, festival je ale teprve v polovině

Zprávy z regionu

28.6.2013

Autor: Jan Procházka

Přestože nás čekají ještě dva dny, včerejšek byl bezesporu vrcholem letošního Beerfestu. Postarala se o to hlavně kapela Kryštof. Po roční pauze v nebývalé formě předvedla divákům show, jakou čekal málokdo. A pevnůstka právem praskala ve švech. Dnes návštěvníky čekají další lahůdky. Třeba Ondřej Havelka, Desmod a N.O.H.A. A taky spousta piva k ochutnávání.

Druhý den Beerfestu se nesl už v mnohem větší přízni počasí. Dopolední sluníčko sice odpoledne zmizelo za clonu mraků, na festival už alespoň nepadal déšť.
Brány se otevřely už v jedenáct hodin, na pódiu se pak vystřídali slovenští Amo & Band a domácí No Distance Paradise. Areál se plnil jen pomalu, kotel se vytvořil až na kapelu Sunshine. Už slušně zaplněný areál potom roztančila slovenská stálice festivalu - kapela Polemic. Pevnůstka se v závěru jejich koncertu už slušně zalidnila.

Lehkou dramaturgickou odbočkou se ukázal být koncert Petra Koláře, který si vychutnalo spíše starší publikum. Ti mladší už netrpělivě přešlapovali a čekali na vrchol večera - kapelu Kryštof. Ta nastoupila přesně v devět hodin. "Postaráme se o to, aby tohle byl nejlepší koncert celého Beerfestu!" slíbil v úvodu Richard Krajčo a už záhy se ukázalo, že rozhodně nepřeháněl. Kapela ve skvělé formě sázela hit za hitem a bylo úplně jedno, zda písně pocházely z nové desky, či starších alb. Publikum znalo spolehlivě všechny. A kapela si dala záležet i na vizuální podobě koncertu. Gejzíry kouře či obří nafukovací balónky dokreslily atmosféru. Když potom zazněl Atentát, těžko si kdo dokázal představit, že by tuhle atmosféru mohla jiná kapela letos překonat. O finále se postarala píseň Cesta, které Krajčo vtiskl i antikomunistické poselství, když ji věnoval Miladě Horákové. Od její popravy právě včera uplynulo 63 let.

I druhý festivalový den bylo co ochutnávat. Pivovary nabízejí asi sto druhů piv a labužníci ochutnávají, co se do nich vejde. "Už mám i se včerejškem dvacet jedna piv a pořád objevuju nové a nové chutě. Asi nedám úplně všechny, ale chci ochutnat aspoň ty co neznám a těch už zase tolik není," svěřil se pivní labužník Viktor Nováček. Jasno měla i Monika Palacká, která vyrazila na festival s kolegyněmi. "To že jsme holky, neznamená, že nerozumíme pivu! Zkoušely jsme už asi čtyři, teď si dáváme kávové," prozradila.

Dnes se brány Beerfestu otevřou opět v jedenáct dopoledne. Na hudebním menu jsou například slovenští Desmod, N.O.H.A. či Melody Makers Ondřeje Havelky. Vystoupí také Miro Šmajda či Walda Gang. A počasí by mělo být příznivé, meteorologové slibují sice zamračené nebe, ale teploty kolem dvaceti stupňů.

Jan ProcházkaWeb: twitter.com/jan__prochazka

Reklama

Café na cucky

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Restaurace se specializací na snídaně a brunch Vstupní brána do Divadla na cucky. Vybíráme pro nás to nej z okolí a co nejzodpovědněji k životnímu prostředí. Ale ze všeho nejvíce nám z...