Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kulturní prázdniny jsou v půlce. Ještě nás čeká spousta hudebních i divadelních zážitků

Kultura

24.7.2014

Autor: jap

Červenec je skoro pryč a v půlce jsou také Olomoucké kulturní prázdniny. Před sebou ale mají ještě bohatý program. Na diváky čeká například koncert balkánské hudby uskupení Kon Sira, americké blues v podání maďarského souboru Jack Cannon Blues Band či představení Švandova divadla Cry Baby Cry.

Kompletní program najdete v našem Přehledu akcí. »
Čtvrtky o prázdninách patří kultuře. A bude tomu tak i v jejich druhé půlce. Už dnes večer si na nádvoří radnice budou posluchači moci vychutnat koncert osobité slovenské zpěvačky Szidi Tobias. O týden později zase u Terezské brány zahraje tajemné uskupení Kon Sira. "Projekt Kon Sira sester García a Predraga Duronjiće je zaměřen na osobitou interpretaci tradičních písní sefardské diaspory a Balkánu. Písně sefardských Židů představují unikátní písňový repertoár, ve kterém se propojuje hispánský a židovský jazykový a literárně-hudební odkaz s melodikou a obrazností Balkánu. Tyto písně, které byly tradičně interpretovány jednohlasně, jsou v podání Kateřiny, Barbary a Predraga představeny ve vícehlasé úpravě a obohaceny o ne zcela tradiční doprovod multiinstrumentalisty Luboše Maliny a kontrabasisty Tomáše Lišky," zmínil za pořadatele Pavel Vysloužil.

Pro nemoc je bohužel zrušen koncert Vladimíra Mišíka, plánovaný na 7. srpna. "I když to ještě na začátku měsíce vypadalo, že legenda českého bigbítu má nejhorší zdravotní potíže za sebou a letní koncerty odehraje, lékař nakonec doporučil hudebníkovi všechny akce o prázdninách odříct," oznámil Vysloužil. Hudební program bude i tak zajímavý. 14. srpna zahrají olomoučtí Homebwoyrasta, o týden později pak přijede maďarská formace Jack Cannon Blues Band se svým precizním blues.
Užijí si milovníci divadla. S představením Cry Baby Cry přijedou herci Švandova divadla Michal Dlouhý, Klára Cibulková, Kristýna Frejová, Petra Hřebíčková či Blanka Popková. Představení se uskuteční 28. srpna na nádvoří radnice, o pohádkovou předehru se postará olomoucká Tramtarie s Pohádkami o mašinkách.

Vstupenky na jednotlivé akce se dají pořídit na místě nebo v předprodeji v radničním infocentru.

jap

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip