Reklama

Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund, venku je 23.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kvůli pádu zdí pojedou tramvaje centrem pomaleji, změní se jízdní řády

Zprávy z regionu

31.10.2012

Autor: Jan Procházka

Tramvaje pojedou historickým centrem města pomaleji. Od muzea až na náměstí Hrdinů budou jezdit jen dvacetikilometrovou rychlostí. Cestující tak prozatím musí počítat se zpožděními, než dopravní podnik zapracuje změnu do jízdních řádů.

V souvislosti s dvěma pády zdí v centru Olomouce zpomalí tramvajová doprava. "Přestože jsme přesvědčeni, že k poškozování budov nedochází, což dokládají i výsledky seizmického průzkumu provedeného loni, rozhodli jsme se snížit rychlost průjezdu tramvají v ulici 8. května o deset kilometrů v hodině," uvedl náměstek primátora Ivo Vlach. Dvacetikilometrová rychlost od rekonstrukce před několika lety platí také v ulicích Denisova a Pekařská. Tramvaje tak pojedou celý úsek od náměstí Hrdinů až k muzeu rychlostí dvaceti kilometrů v hodině, před poliklinikou Spea navíc zpomalí až na deset kilometrů v hodině. "Odrazí se to samozřejmě v jízdních řádech, které v nejbližších dnech upravíme. Teď musí cestující počítat se zhruba dvouminutovým zpožděním," upozornil Vlach.
Radnice si také v horizontu několika týdnů nechá vypracovat další seizmický průzkum, který ukáže, jaký vliv má tramvajová doprava přes historické centrum města na stav budov. Provádět by se kvůli srovnání měl nejen v ulici 8. května, ale také v ulicích Denisova a Pekařská, kde jsou po rekonstrukci koleje obložené speciální pryží. "Pokud se ukáže, že díky pryži jsou vibrace výrazně nižší, bude to velký argument pro urychlení rekonstrukce 8. května," poznamenal námstek primátora Martin Major. Radnice chce také jednat s dopravním inspektorátem o omezení vjezdu těžkých nákladních aut.

Jan Procházka

Reklama

VÝSTAVIŠTĚ FLORA

Katalog firem » Cestovní ruch » Veletrhy a výstaviště

Výstaviště flora Olomouc, a.s. patří k předním českým výstavnickým organizacím. Naše služby: · Pořádáme koncerty, výstavy, veletrhy, konference, svatby a jiné kulturní a...