Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ladislav Minář odpovídal novinářům i fanouškům Sigmy

Rozhovory

11.2.2016

Autor: Radek Heloňa

Sigma v sobotu startuje jarní část soutěže. Na tiskovku před sezónou dostali kromě novinářů pozvánku i fanoušci, kteří mohli klást dotazy na trenéra Jílka i sportovního ředitele Ladislava Mináře. Po rozhovoru s trenérem Václavem Jílkem vám přinášíme také rozhovor s Ladislavem Minářem a také výběr nejzajímavějších dotazů z řad fanoušků Sigmy. Tiskovka s fandy se povedla, kéž by nastartovala i úspěšné jaro olomouckých fotbalistů.

Ladislav Minář s Václavem Jílkem na tiskovce Sigmy s novináři a fanoušky. Ladislav Minář s Václavem Jílkem na tiskovce Sigmy s novináři a fanoušky. Foto: ČTK/Luděk Peřina

Pane Mináři, je možné, že by ještě nějaký hráč do Sigmy přišel?
Stát se může všechno. Máme ještě myšlenku, uzavřené to není. Mělo by to být do do středu zálohy, kde je to odvislé i od toho, jak to bude s příchodem Zato-Arouny.

Kdy by tedy měl hráč z Toga dorazit do Olomouce?
Zato-Arouna by mohl dorazit do konce příštího týdne, od nás je vše splněno, otázka, kdy ho pustí z Afriky. Přijede později, zapojí se s béčkem a uvidíme, zda ho využijeme. Stálo to úsilí kluky z administrativy, hráče to neodradilo. Takže věřím, že se to ještě může povést.

Jak je to s odchodem Adama Varadiho?
Měl by jít do Polska, ale uzavřené to není. V A-mužstvu pro něj uplatnění není a jeho věk hraje proto, aby na úkor jeho nedostávali šanci mladí hráči v béčku. Ani Leoš Kalvoda s Adamem nepočítal, ani Vašek Jílek jej nechtěl využít, trenéři se nějak musí rozhodnout, proto Adam možná tento týden přestoupí do Polska. Pokud mu angažmá vyjde, my mu ho přejeme.

Jak to bude s Aidinem Mahmutovičem v zápasech proti Plzni?
Mahmutovič nemůže hrát ani pohárové ani ligové utkání, což byla jednoznačná podmínka Plzně. Hráče jsme hodně chtěli, jednání nebyla jednoduchá, museli jsme to akceptovat. V našich soutěžích je to běžné.

Fanoušci pokládali dotazy. Trenéra Jílka tiskovka s fanoušky bavila. Fanoušci pokládali dotazy. Trenéra Jílka tiskovka s fanoušky bavila. Foto: ČTK/Luděk Peřina

Fanoušci se ptali přes půl hodiny

Fanoušek: Mahmutovič a Malec v Sigmě hostují, jak to bude po jaru, kdo bude hrát v útoku Sigmy?
Ladislav Minář:
Víme, že hostují, ale máme Yunise, který bude s béčkem, je to reprezentant do dvaceti let. On není určitě nyní hráčem, který by měl Sigmu zachraňovat, ale je na nás, abychom ho uměli zapojit. Tomáš Chorý je podobným typem jako Malec, pokud jde o postavu. Pro nás pak bude zase úkol přivést opět brejkového hráče. Nyní jsme chtěli hráče odzkoušeného naší ligou, který nám pomůže hned. Sehnat dnes stopera, hrotového útočníka je náročné, o ofenzivním záložníkovi ani nemluvím. A musíme brát v potaz ještě naše ekonomické mantinely.
Václav Jílek:
Já doplním, že chci, aby Sigma stavěla stále na odchovancích, tak jak to bylo dříve, ale jasným parametrem je výkonnost, tu prostě musí mít. Kubu Yunise jsem neznal, ale během měsíce mě velmi mile překvapil a do budoucna by měl být hráčem, na kterém bychom mohli stavět v útoku. A ještě bych zmínil Adama Ševčíka, který má nyní velmi dobrou výkonnost, nemá zkušenosti, ale je to typ náběhového hráče, výbušného. Typy tady jsou, věříme, že se zachráníme a pak mladí mohou dostat šanci. Když budou dobře vedení, musí se prosadit.

Fanoušek: Jak je to s Radakovičem? Končím mu hostování?
L.M.: Je u něj sice roční hostování, ale u italského svazu to nešlo udělat jinak. Ale má opci na další dva roky. Máme podepsanou smlouvu a opci jsme už využili, v létě jej zaregistrujeme a bude naším hráčem na další dva roky.
V.J.: Z trenérské pohledu je to velmi pozitivní, protože je to nesmírně kvalitní hráč. Pokud si ho ještě doladíme mentálně, aby byl silný v rozhodujících momentech, protože je to mladý hráč, tak má velkou budoucnost.

Fanoušek: Přijde mi, že se Sigma neumí rozloučit s hráči, kteří odcházejí z klubu. Proč se před zápasem nerozloučí s fanoušky? Chystáte v tomto změnu? Jde třeba o Janotku, Schulmeistra či Zlámala?
L.M.: Musíme to vyhodnotit, zda se budeme s každým hráčem loučit, i když tu bude půl roku nebo to nebudeme řešit. Nyní to nedokážu říci.

Fanoušek: Jak se bude Sigma stavět k účasti v poháru?
L.M.: Máme kádr třiadvaceti hráčů a neznamená, že když hrajeme o záchranu, že bychom vypustili pohárová utkání s Plzní. Nějak to vypustit s takovým týmem, to by se nám zle nevyplatilo. Bude záležet na trenérovi, jak tým nachystá na pohárový duel a jak na mistrovský. Budeme se samozřejmě snažit, co nejvíce uspět.
V.J.: Cíl je jasný, záchrana, ale nechceme se tím vzdávat pohárové šance. Ale je třeba si uvědomit, jak těžký los tam máme. Hrajeme rychle za sebou třikrát s Plzní a ještě se Spartou, a pak záchranářský duel s Jihlavou. Sparta a Plzeň jsou u nás nejlepšími týmy a v nich hráči můžou ukázat, co v nich je. Určitě v pohárových duelech dostane šanci více hráčů.

Změny v kádru Sigmy

Přišli: Aidin Mahmutovič (hostování FC Viktoria Plzeň), Renars Rode (Skonto FC), Štěpán Spurný, Jan Štěrba, Jakub Yunis (všichni přeřazeni z SK Sigma Olomouc “B”)

Odešli: Juraj Halenár (konec smlouvy), Václav Vašíček (hostování FK DUKLA Praha), Martin Blaha (SK Sigma Olomouc “B”), Roman Hubník (konec hostování FC Viktoria Plzeň), Pavel Dreksa (přestup MFK OKD Karviná).

Autor článkuRadek Heloňasport@olomouc.cz

Radek Heloňa
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941