Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 8.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ladislav Prášil překonal ve vrhu koulí rekord haly AK Olomouc

Sport

21.12.2013

Autor: rhe

Přijel, viděl, zvítězil. Odchovanec AK Olomouc a nyní závodník pražské Dukly a české atletické reprezentace Ladislav Prášil byl hlavní ozdobou 1. Evropského vánočního mítinku ve vrhu koulí, který v pátek pořádal atletický oddíl AK Olomouc ve své hale. Přijel přímo ze soustředění v JAR a přesto předvedl velmi kvalitní výkon 20,62 m a překonal rekord haly. Na druhém místě skončil Vladislav Tuláček z Kroměříže a bronz bral Jan Staněk.

Závod mužů byl vyvrcholením celého mítinku, který v hale běžel už od 11 hodin. V závodě můžu se nakonec představili čtyři borci z užší české špičky. Reprezentanti z Dukly Praha Prášil a Staněk, kroměřížský Tuláček a brněnský diskař a vrhač Jan Marcell. Ze zdravotních důvodů se museli omluvit domácí atlet roku Martin Novák a další borec z pražské Dukly Martin Stašek.
V prvním pokusu šel do vedení za 18,41 m Vladislav Tuláček, když Prášil ani Marcell si pokusy změřit nenechali. Ve druhém pokusu si však šternberský rodák Ladislav Prášil již téměř zajistil prvenství, když vrhl 19,96 m. Svůj výkon pak dokázal ještě vylepšit na 20, 62 ve třetím pokusu, čímž překonal rekord olomucké haly. Souboj o druhé místo nakonec vyhrál o jeden centimetr kroměřížský Jan Tuláček (19,28 m), třetí skončil Martin Staněk (19,27 m) a čtvrtý Jan Marcell (18, 95 m). Z domácích borců hodil nejdále pátý Tomáš Koudela (14,25 m). "Závod se mi líbil, kluci to měli dobře zorganizované, jsem rád, že jsem přijel a mohl si zaházet. I když jsem toho měl ze soustředění v Jihoafrické republice dost, tak výkony, které jsem předvedl, nebyly špatné," řekl po závodu pátý borec z letošního MS v Moskvě Ladislav Prášil.
Závod žen vyhrála Romana Grómanová z Vítkovic za 14,33 m, juniory (6 kg) Tomáš Koudela z AK Olomouc (16,02 m), dorostence (5 kg) Matyáš Řihák z Hranic za 14,95 m, dorostenky (3 kg) Eliška Vinárková ze Sokola Opava (13,88 m). V žácích (4 kg) zvítězil Pavel Bílský z Vítkovic 12,86 m a v mladších žácích (3 kg) Jakub Héža z AK Olomouc vrhem 14,09 m.
"Jsme rádi, že se první mítink takovým způsobem povedl. Organizačně nám vše vyšlo, kluci pak předvedli výborné výkony. Nečekali jsme, že po ta náročném soustředění, jaké měli, dokážou házet tak daleko. Jsme moc spokojeni a těšíme se na další ročník," řekl ředitel závodu Ondřej Pítr z AK Olomouc.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz