Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 1.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Lenka Dusilová okouzlí Olomouc, ve čtvrtek zahraje na nádvoří radnice

Kultura

19.8.2015

Autor: barsi

Několikanásobná zpěvačka roku Lenka Dusilová se v rámci Olomouckých kulturních prázdnin představí ve čtvrtek večer olomouckému publiku. Jen s pomocí hlasu, kytary a  hájemství krabiček posluchače provede svým repertoárem. Zahraje nejen aktuální písně z posledního alba V hodině smrti, ale také své nejznámější hity. Koncert, který proběhne na nádvoří radnice, odstartuje ve 20:00.  

Foto: Archiv Nejlepší adresa

Předtím než se Lenka Dusilová vypraví na turné se svou kapelou Baromantika, vyjíždí na sérii sólových vystoupení, kde se posluchačům představí v komornějším duchu. Jedna ze zastávek jejího turné je také Olomouc, tady své fanoušky potěší ve čtvrtek 20. srpna na nádvoří radnice. Lístky v ceně 190 korun jsou stále ještě v prodeji, zakoupíte je v podloubí radnice. Lenka Dusilová není zvyklá stagnovat a opakovat se. Z pozice rockové a popové hvězdy putuje k osobnímu vyjádření, jež svobodně přijímá impulzy z nejrůznějších stylů a mimo-hudebních zážitků. Aktuální rušno kolem Baromantiky jen potvrzuje, že tu jde o mimořádný úkaz české hudební scény.

Lenka Dusilová se narodila v Karlových Varech. Ve svých šestnácti letech se stala ústřední tváří pražské rockové skupiny Sluníčko (objev roku 1994), následovala rovnou spolupráce s populární Lucií, a s Davidem Kollerem pak i v příbuzné kapele Pusa. Hned první kroky na sólové kariéře jí vynesly titul zpěvačka roku (2000). Poté přišla další úspěšná alba, spolupráce s Čechomorem (duet Proměny), s americkými muzikanty (CD Mezi světy sklidilo hned několik cen), v roce 2008 vznikl eklektický projekt EternalSeekers (opět zpěvačka roku). Za dva roky se dala dohromady s nadějnými muzikanty z Baromantiky, se kterými vydala dvě alba, poslední z nich s názvem v Hodině smrti vyšlo v roce 2014.  Na této novince participovala také celá plejáda zajímavých hostů, mezi nimiž nechybí David Koller, Dan Bárta, Justin Lavash, Oskar Török nebo Marek Minárik či Miloš Dvořáček. Co se textů týče najdou zde posluchači zhudebněné básně i autorské věci Lenky Dusilové, na albu nezní pouze čeština, ale také ve slovenština, angličtina a polština.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip