Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Letní kino ožije: v pátek se otevírá Hoblina a "největší zahrádka v Olomouci", nový provozní má velké plány

Zprávy z regionu

21.5.2015

Autor: Jan Procházka

V areálu letního kina to opět začíná žít. Zatím sice bez promítání na velké plátno, přesto stylové posezení v hospůdce Hoblina či v parčíku před ní slibuje nevšední zážitky. Nový provozovatel tu plánuje koncerty, divadelní představení i projekce zajímavých dokumentů. Azyl v příjemném prostředí poskytne i všem, kteří ke své práci potřebují jen rychlé připojení k internetu. Točit se bude pivo z místních pivovarů a rozpálí se také gril.

Tři roky bojoval Jaromír Krátký o to, aby se mohl stát provozním chátrajícího letního kina. Letos se mu to konečně podařilo. “Mám to tady opravdu rád a chtěl bych, aby areál zase začal Olomoučanům pořádně sloužit, aby se letní kino znovu stalo místem, kde si lidé budou rádi setkávat,” prozradil Krátký. Prvním krokem je rekonstrukce hospůdky Hoblina. Ta dostala ráz horské krčmy, uvnitř to voní dřevem a vzhledem k tomu, že podnik bude nekuřácký, vůně dřeva se jen tak nevytratí. Vychutnat si tu budete moci produkci místních pivovarů v čele s chomoutovským Chomoutem. “Chceme tu taky dělat snídaně a lehčí obědy. A určitě plánujeme taky grilování. Samozřejmě z místních surovin. A rádi bychom tu zavedli i klasické opékání: budeme tu mít nachystané ohniště,” zmínil Krátký. Posezení ve stínu letitých stromů bude možno využít po celý den. “Soukromě tomu říkám zevl point. Budeme tu mít rychlý internet, takže sem klidně mohou na čerstvý vzduch přijít lidé, kteří potřebují k práci jen připojení,” vyzdvihl Krátký.

Chystá se i kulturní program, dramaturgie cílí spíše na alternativní hudbu či divadla. O filmové projekce se budou starat Pastiche Filmz. “Budeme tu mít i nejrůznější bazary či hudební jamy,” slíbil Krátký.
Areál kina ale zatím zůstane zavřený. “Pokud se naše koncepce osvědčí, mohlo by příští rok dojít na rekonstrukci kina. To potřebuje hlavně opravit a vybavit promítací kabinu a plátno, postavit toalety a nově se bude muset vyřešit i zvuk. Je toho hodně, ale rádi bychom se do toho pustili, aby se tu mohlo opět pravidelně promítat,” naznačil budoucí plány Jaromír Krátký.

Otevření Hobliny a také “největší zahrádky v Olomouci” je naplánováno už na tento pátek. “Pořádáme k této příležitosti malý festival, mimořádně na něm vystoupí například jen pro tuto příležitost obnovená skupina Two men,” pozval Krátký.
Areál letního kina patří městu. To s ním mělo velké plány v rámci projektu Olomoucký hrad. Ten ale padl, areál tak chátral dál. Naposledy se tu pravidelně promítalo před dvěma roky.

Jan ProcházkaWeb: www.facebook.com/olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip