Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Léto má královnu krásy! Miss Léto se stala dvacetiletá Jana Papežová

Kultura

27.7.2014

Autor: Jan Procházka

Léto už zná svojí královnu krásy. Na včerejším galavečeru před hotelem Flora se jí stala dvacetiletá Jana Papežová. Korunku Miss léto získala po těžkém boji, porota přiznala, že vybírat z finalistek bylo letos obzvlášť složité. Půvabná plavovláska ale zaujala hlavně sebevědomým vystupováním a přirozenou krásou.

Už se zdálo, že po několika letech bude kvůli počasí nutno sáhnout po "mokré variantě", naštěstí se vypršelo těsně před začátkem a celá letní party se tak mohla odehrát na prostranství před hotelem, kde jí to sluší nejvíc. Pořadatelé po loňském úspěchu oslovili opět jako moderátora herce a režiséra Jakuba Koháka, který ani napodruhé nezklamal a publikum bavil zejména pohotovými žerty.

Publiku se letos představila jen devítka finalistek, jedna totiž na poslední chvilku vzdala účast kvůli chřipce. I tak byla ale sestava velmi silná. Poradit si z ní musela porota složená ze zástupců známých osobností, bývalých vítězek a partnerů akce. Usedla v ní například spisovatelka Barbara Nesvadbová, výtvarník Milan Knížák, fotbalista Antonín Panenka, módní návrhářka Jaroslava Sedláčková či předseda správní rady Nejlepší adresy David Kopřiva. A také publicista a glosátor Ivo Šmoldas, který se spolu s Kohákem postaral o první disciplínu: rozhovory s dívkami. A všetečnými otázkami dostal hlavně Šmoldas nejednu krasavici do úzkých. "Vy tady máte napsáno, že jste zábavná, že máte ráda humor... Tak mě by zajímalo, jak byste rozveselila třeba takového eskymáka," dotázal se například.

Volným disciplínám dominoval tradičně tanec: dívky předvedly žhavé rytmy, romantiku a došlo dokonce i na tyč. A právě ve volné disciplíně poprvé překvapila dvacetiletá Jana Papežová, která nerozvlnila boky, ale přišla v historickém kostýmu a sehrála povedenou scénku inspirovanou Nocí na Karlštejně.

Netradičně byla pojatá královská disciplína, promenáda v plavkách. Dívky na molo doprovázel sám Charlie Chaplin. I letos pořadatelé zvolili decentní jednodílné plavky v bílé barvě. Následovala ještě přehlídka v šatech Jaroslavy a Dominiky Sedláčkových a pak už publikum napjatě očekávalo, jaké tři dívky dostanou na hlavu korunku. A dočkali se. Druhou vicemiss se stala teprve šestnáctiletá sto sedmdesát centimetrů vysoká gymnazistka Nikola Uhlířová z Kunčiček u Bašky. Porotu zaujala například i mírami 83 - 59 - 89. První vicemiss je ze Slavkova u Opavy, jmenuje se Kateřina Němcová, měří sto sedmdesát tři centimetry chlubí se mírami 82 - 61 - 84. Korunku Miss léto pak na hlavu dostala již zmiňovaná Jana Papežová. Dvacetiletá studentka Masarykovy univerzity pochází z Kravař u Opavy a z finalistek byla nejvyšší, měří sto sedmdesát sedm centimetrů. Pochlubit se k tomu může mírami 90 - 64 - 92.

Všechny tři královny svorně přiznaly, že si soutěž opravdu užily. "Nejvíc mě okouzlila ta noblesa, kterou se tu podařilo vytvořit. Navíc všechno perfektně fungovalo. A úžasné bylo také mít na sobě šaty paní Sedláčkové, to pro mě byla velká pocta," svěřila se bezprostředně po skončení přehlídky vítězka Jana Papežová. "Také tu bylo výborné jídlo, to jsme si opravdu užívaly," doplnila ji s úsměvem druhá vicemiss Nikola Uhlířová. Dívky se nyní chystají na několikadenní oslavy, mají ale také prozaičtější plány. "Samozřejmě si to trochu užiju, ale pak musím zpět do práce, mám totiž brigádu," prozradila Papežová. První vicemiss Němcová zase spojí oslavy korunky se svými osmnáctinami. "A hned potom zmizím na dovolenou, kde si konečně odpočinu," poznamenala. Letní královny se shodly také na jednom dalším plánu: chtějí zkusit štěstí i v České Miss, kde řada předchůdkyň s tituly z Olomouce slavila velké úspěchy. "Když to nevyjde, tak nevadí, ale nezkusit to by byla škoda," shrnula to Papežová. A přestože jsou všechny křehké dívky, udělala jim radost i jedna značně neobvyklá cena: uzeninová kytice. "Tu si určitě pořádně vychutnáme s rodiči," pousmála se Jana Papežová a i její kolegyně přikyvovaly, že si na dárku smlsnou.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941