Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Útočník Mory Jakub Matai: "Každý fanoušek, který nám bude s Litvínovem fandit, nám pomůže"

Rozhovory

19.2.2015

Autor: Radek Heloňa

Kohouti mají další šanci zlomit krizový vývoj v extralize. V pátek hostí druhý tým tabulky z Litvínova. Mora má jedenáct zápasů v řadě bez bodu a měla by konečně sérii zlomit, aby se vyhnula baráži. V extralize nyní prohrál Třinec v Karlových Varech a na Slavii. I tyto zápasy mohou v motivaci Kohoutům pomoci. Útočník HCO Jakub Matai, odchovance Litvínova, souhlasí s tím, že jeho tým nemůže hledět na to, kolikátý je v tabulce jeho soupeř. "My se teď prostě potřebujeme chytit a je úplně jedno, s kým hrajeme. Musíme podat stopadesátiprocentní výkon," říká Jakub Matai.

Jak vidíte zápas s druhou Vervou Litvínov, vaším mateřským klubem?
Vůbec se nedíváme, kolikátý soupeř je. My se teď prostě potřebujeme chytit a je úplně jedno s kým hrajeme. Musíme podat stopadesátiprocentní výkon. Vše musíme do puntíku plnit, nic nepodcenit. Snažit se udělat málo chyb, tlačit se do brány. Musíme si udělat klid na hokejce, to nám chybí. V týdnu jsme dobře potrénovali, mám z toho dobrý pocit. Litvínov je v tabulce výše, ale my na to nemůžeme koukat.

Navíc je vidět, že i vedoucí Třinec je k poražení, když ho zdolala poslední Slavia...
Přesně tak. Extraliga je vyrovnaná, každý může porazit každého, je úplně jedno, na které příčce je soupeř, bude to o nás.

Jste litvínovským odchovancem, s kterými hráči soupeře jste se potkal v mládeži či juniorských týmech?
Znám spoustu kluků, byl jsem tam dlouhou, strávil jsem tam krásná léta a rád na ně vzpomínám. Je tam Jirka Gula, Kuba Šrámek, Ondra Jurčík, nevím, zda bude hrát třeba Kousalík, ale spoustu kluků tam opravdu znám.

Proti Spartě jste shodil rukavice proti Volkovi. Uděláte to, pokud to bude třeba i s Litvínovem?
Já určitě nejsem typ hráče, který by se pořád rval, jsem tu od toho, abych branky dával nebo je připravoval. Budu se snažit samozřejmě i dobře bránit. Ale jestli někdo udělá na ledě něco nefér, nebo nám šáhne na gólmana, tak je jedno, jestli to pomstí Ivan Majeský, Škůrek nebo já. Musíme do toho jít, že si to nenecháme líbit a rádi to pomstíme.

Jaká je nyní atmosféra v klubu a v kabině, když se tak dlouho nedaří?
Vznikají různé blbé pomluvy na tým, vymýšlení spekulací, které si raději ani nepředstavuju. Na to, kolik máme za sebou proher, tak to není tak zlé. Jsme stmelení, táhneme za jeden provaz, chceme to konečně urvat. Přišel pomoci trenér Tomajko, udělalo se pár změn i v trénincích, vnímám to pozitivně, může nám to jen pomoci.

Fanoušci Mory také vnímají stav, v jakém klub je. Část z nich napsala otevřený dopis, ve kterém právě popisují různé obavy. Ale ti samí chtějí přijít v sobotu mužstvo podpořit na trénink. Jak vnímáte tuto jejich aktivitu?
Já si myslím, že fanoušci chtějí ukázat, že za námi stojí a chtějí nás podporovat, za což jim musíme moc poděkovat. V některých zápasech to nebylo ono, možná nasazení nebylo vždy, jaké mělo být, a oni nám fandili a jezdili za námi ven. A že nám přijdou i na trénink, tak to jsem ještě nezažil a moc se na to těším.

I proti Litvínovu je určitě budete potřebovat...
Ano, každý, kdo přijde a bude nám fandit, nám bude přínosem a my se všem budeme chtít odvděčit konečně výhrou.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov
Zimní stadion v Olomouci, pátek, 20.2. 18:00.
Pravděpodobné sestavy: HC Olomouc: Trvaj – Staněk, Houdek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner, Škůrek – Zuzin, Patera, Matai – Rachůnek, Herman, Laš – Marosz, Knotek, Buc – Dlouhý, Řípa, Cibák. Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita.
HC Verva Litvínov Francouz – Pavelka, Gula - Baránek, Pavlík - Chaloupka, Štindl – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Šrámek, Piroš, Jurčík. Trenéři Rulík a Hořava

Poslední vzájemný duel Mory a Vervy hraný v Litvínově 6.1. 2015.
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Jánský (Lukeš, Kubát), 8. Ručinský (Jánský, Lukeš), 29. Šrámek (Jurčík, Písařík), 35. Kubát (Pavlík, Jánský) – 36. Buc (Diviš), 38. Marosz (Rác). Rozhodčí: Šír, Hradil – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4565. Střely na branku: 23:30. Zblokované střely: 8:12. Hity: 19:15. Vhazování: 26:22. Průběh utkání: 4:0, 4:2. Nejlepší hráči utkání: Jánský (LIT) – Buc (OLO).
HC Verva Litvínov: Francouz – Kubát, Chaloupka, Šlégr, Pavlík, Pavelka, Gula, Frolo, Štindl – Lukeš, Hübl, Jánský – Ručinský, Hanzl, Petružálek – Trávníček, Gerhát, Martynek – Jurčík, Šrámek, Písařík.
Trvaj – Vyrůbalík, Staněk, Jaroměřský, Majeský, Škůrek, Ondrušek, Bartoň – Cibák, Marosz, Rác – Řípa, Patera (C), Rachůnek – Matai, Herman, Zuzin – Buc, Knotek, Diviš – Vodný.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941