Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 9.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Marek Laš si velmi váží toho, že v Olomouci hraje v základní sestavě

Rozhovory

15.11.2014

Autor: rhe

Hokejisté Olomouce prohráli ve 20. kole doma s pražskou Spartou v prodloužení 1:2. S jedním z favoritů letošního ročníku ale odehrál nováček vyrovnanou partii a na konci duelu i v prodloužení měl šance na bod i on. V útoku Mory si pevnou pozici vybudovává sedmadvacetiletý útočník, odchovanec třebíčského hokeje Marek Laš. Křídlo třetí lajny litovalo po utkání neproměněných šancí.

Marku, jak hodnotíte zápas se Spartou z pohledu výsledku?
Z pohledu výsledku se mi utkání hodnotí špatně. Je to pro mě velké zklamání, protože mám před očima šanci třicet sekund před koncem, kdy nevím, proč jsem puk tři metry před brankou v dobré pozici netrefil. Nevím, jestli to skočilo, mám to pořád před očima, proto je to zklamání, mohli jsme mít bod navíc.

A jak se vám pozdával výkon vašeho týmu v utkání?
Pokud jde o předvedenou hru, tak si myslím, že můžeme být spokojení. Trenér nám říkal hned po utkání, že je dobře, že jsme naštvaní po těsné porážce se Spartou, že si věříme i na to ji porazit.

V čem je Sparta jiná oproti dalším soupeřům, kteří jsou považováni za favority jako třeba Třinec či Hradec?
Sparta je na tom velmi dobře v ofenzívě, naštěstí dnes moc gólů nedali, ale my bohužel taky ne. Je škoda pro fanoušky, že zápas skončí 1:1, asi by byl lepší výsledek třeba 4:4. Ani jeden tým nehrál nějaký škaredý defenzivní hokej, ale góly tam dnes nepadly.

Vy jste měl v přesilovkách dva nebezpečné voleje, jednou to Novotný chytil, ani nevěděl jak, když se vracel od tyče na střed branky...
Bohužel, kdybych věděl, že na mě zívá odkrytá branka, tak bych se to možná na úkor rány snažil lépe umístit, ale nevěděl jsem to. V tu chvíli hráč hledí spíš na to, aby puk dobře trefil. Filip Novotný měl v tu chvíli štěstí, škoda.

Jak se vy osobně nyní cítíte herně? Vypadá to, že vám spolupráce s centrem Jakubem Hermanem sedí...
Cítím se výborně, sice odešel Erik Hrňa, ale Peter Zuzin ho rychle nahradil, dal v každém zápase gól. Cítíme se dobře jako útok, jde nám to na tréninku i v zápasech.

Je vidět, že Erikův odchod tým nijak nepoznamenal, souhlasíte?
Myslím si, že to je i šířkou kádru. V první lize hraje spousta kvalitních hráčů, kteří můžou nahradit zraněného hráče nebo hráče, který odejde.

Jak vy osobně si vážíte toho, že se vám podařilo se probojovat do základní sestavy Mory a hrajete zase pravidelně extraligu?
Před sezónou jsem nevěděl, jak to bude, povedlo se mi dostat se do sestavy a moc si to užívám.

V neděli vás čeká další zápas doma, přijedou Vítkovice. Jak na ně?
Určitě nepočítáme s tím, že bychom zopakovali výsledek z prvního zápasu. Oni se už trochu zvedli, mají nového trenéra. Chceme doma tři body, bez ohledu na to, kolik to skončí. To, že se soupeř zvedá, je dobře, že to budeme mít v hlavách a nepodceníme žádné střídání. Zodpovědný hokej platí na každého, každá nahrávka, každý souboj se musí hrát s nasazením, soustředěním. My určitě nikoho v této sezóně podceňovat nemůžeme, to si nemůžeme určitě dovolit.

Kdo je Marek Laš?
Sedmadvacetiletý útočník Mory pochází z Třebíče, kde také začal v sedmi letech hrát hokej. Dostal se pak do Plzně, kde hrával extraligu a nakoukl i do juniorských reprezentacích. 188 cm vysoký a 87 kg vážící forvard se ale v kádru Plzně neudržel a přes Třebíč a pokusech v Litvínově a Ústí nad Labem se vrátil loni zpět do mateřského oddílu, kde získal v 1. lize slušných 36 bodů. Tam si ho zřejmě vyhlédli trenéři HC Olomouc a před extraligovou sezónou pozvali Marka Laše na test, který třebíčský odchovanec zvládl a nyní má v Moře už dvacet zápasů a v nich pět branek a pět asistencí. A pokud forma tomuto pravákovi vydrží, může bodů naskákat i více. V létě by to pak borci, kterému se v kabině přezdívá "Šála" a jehož vzorem je Jaromír Jágr, mohlo vyjít na vysněnou dovolenou ve východní Asii, zatím by si ji za svoje poctivé výkony rozhodně zasloužil.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz