Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Útočník HCO Martin Cibák litoval po utkání s Hradcem Králové zaváhání Kohoutů v závěru třetin

Rozhovory

15.10.2014

Autor: Radek Heloňa

Kohouti v úterý nestačili ve 12. kole Tipsport extraligy na Mountfield HK. Jedním z klíčových mužů Mory byl opět útočník Martin Cibák. Ve druhé třetině vyrovnal na 1:1, ve třetí třetině měl asi jedinou šanci Kohoutů na skórování, Kantor jej však vychytal. Jak hodnotil slovenský zkušený forvard, autor zatím pěti branek, soupeře z Hradce Králové? "Hrají dobře v obraně, organizovaně, ve středním pásmu hrají dobře. My jsme o tom věděli, snažili jsme se rychle přejít střední pásmo, abychom hráli co nejvíce u nich v pásmu, ale viděli jste, že čekali na chyby a dokázali je využít," řekl Martin Cibák.

Martine, jak byste zhodnotil po jednotlivých třetinách duel s Hradcem?
První třetina byla z naší strany taková pomalejší, nehráli jsme ji špatně, ale dostali jsme po chybě gól. Druhá byla z naší strany asi nejlepší v utkání, dokázali jsme to otočit, hráli jsme dobře. Ve třetí části jsme nehráli špatně, ale ztratili jsme asi koncentraci, přestali jsme hrát a ztratili jsme zápas. Myslím si, že pětačtyřicet minut bylo dobrých a zbytek už nebyl hlavně směrem dopředu dobrý. Závěr se nám i vymstil, a prohráli jsme.

Jak jste viděl moment vyrovnání Mountfieldu na 2:2 necelých třicet vteřin před klaksonem druhé třetiny? Ubránili jste oslabení, přesto jste posléze inkasovali...
Oba konce, druhé i třetí třetiny byly klíčové a ty jsme nezvládli. Měli jsme hrát dopředu, vždy jsme přestali hrát do útoku, nechali jsme se Hradcem zatlačit a oni dokázali skórovat. Chtěli jsme hrát agresivně, ale jakoby nám odešly síly, takto doma nemůžeme hrát. Hradec si na nás počkal, měli tam dobré střely od modré, hráče před brankou, kteří dokázali tečovat nebo zaclonit Trvajovi.

Vy jste ve druhé třetině vyrovnával na 1:1. Branka vypadala po Maroszově nezištné přihrávce jednoduše. Bylo to tak?
Ano, byla to krásná nahrávka. Naznačil to, on to tak dělá, je to hráč, který vidí spoluhráče. Spolupráce s ním je výborná, já jsem jen měl trefit branku, což se povedlo.

Jak byste zhodnotil soupeře z Hradce Králové? Jeho styl hry je v extralize asi ojedinělý?
Velmi těžký soupeř. Hrají dobře v obraně, organizovaně, ve středním pásmu hrají dobře. My jsme o tom věděli, snažili jsme se rychle přejít střední pásmo, abychom hráli co nejvíce u nich v pásmu, ale viděli jste, že čekali na chyby a dokázali je využít.

Přišlo mi, že byli i velmi silní v soubojích?
Ani ne, ale jsou výborně disciplinovaní, jejich hra je velmi účelná, a proto sbírají body.

Dnes bylo v utkání hodně slovenských hokejistů na obou stranách. V hledišti byl údajně trenér slovenské reprezentace Vladimír Vůjtek starší, myslíte, že jste se mu i vy předvedl a přemýšlíte o reprezentaci?
Tak to nevím, v reprezentaci nejsem dlouho, zápas byl v televizi, takže to viděl asi nejen pan Vůjtek, takže je to asi jedno (smích).

V dalším utkání hrajete opět doma, čekají vás Karlovy Vary. Jak proti nim?
Musíme doma bodovat, vyhrávat. Pokud chceme mít nějaký výsledek na konci roku, musíme prostě doma vyhrávat, to je jednoduché.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Bacania - Rumunské a řecké potraviny

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Připravujeme jídla z originálních surovin, bez glutamátů a náhražek. U nás ochutnáte autentická zdravá jídla z rumunské a řecké kuchyně!