Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Obránce Martin Hála ví, že Sigma tentokrát závěr nezvládla

Rozhovory

2.8.2015

Autor: Radek Heloňa

Sigma poznala ve druhém kole Synot ligy druhou tvář fotbalu. V nastavení druhé půle dvakrát inkasovala a z domácího duelu s Příbrámí tak neměla ani bod. Hanáci vedli 1:0, ale pak třikrát inkasovali, z toho dvakrát v nastaveném čase. Obrana dvakrát neuhlídala Bednáře. " Bednář si tam umí najít prostor, odstřčí si hráče. Oni to hrají na něj, centry jej cíleně hledají ve vápně, dnes jsme to přežili, ale dva góly nám stejně dal. Byť z brejku a z penalty, měli jsme si to holt lépe pohlídat. Takový je fotbal," říkal po zápas zklamaný obránce Sigmy Martin Hála.

Obránce SK Sigma Olomouc Martin Hála v hlavičkovém souboji se záložníkem Příbrami Kramešem. Obránce SK Sigma Olomouc Martin Hála v hlavičkovém souboji se záložníkem Příbrami Kramešem. Foto: Jan Procházka

Martine, jak se zhodnotíte zápas s Příbramí po ztraceném závěru?

Jsme zklamaní, protože jsme to nezvládli. V Teplicích jsme bod vydřeli, dnes jsme vedli a o domácí tři body jsme přišli. V závěru pak i o ten jediný bod za remízu. Mrzí nás to hodně.

Vstup do zápasu jste měli dobrý, Příbram pak ale taky měla šance. Jak těžký to byl soupeř?

Byl, věděli jsme, že mají kvalitní mužstvo, dobré hráče, věděli jsme, že to bude těžké. Nezvládli jsme to.

Jak těžké bylo bránit Bednáře. Vy jste asi v popisu práce hlavičkovat s ním neměl, ale byla na něj nějaká speciální taktika?

Kluci ze středu měli chodit před něho, což si myslím Kuba Plšek plnil výborně, vyhrál devadesát procent hlav, ale horší to bylo v pokutovém území. Bednář si tam umí najít prostor, odstřčí si hráče. Oni to hrají na něj, centry jej cíleně hledají ve vápně, dnes jsme to přežili, ale dva góly nám stejně dal. Byť z brejku a z penalty, měli jsme si to holt lépe pohlídat. Takový je fotbal.

Vy jste měl tentokrát jednu šanci a byla to hned ta první utkání ve 3. minutě. Co chybělo aby skončila brankou?

Jen, aby šla střela pár centimetrů níž, bohužel.

Martin Hála sudím signalizuje, že v souboji s příbramským Štípkem míč netečoval. Martin Hála sudím signalizuje, že v souboji s příbramským Štípkem míč netečoval. Foto: Jan Procházka

Jak vám pomohla trefa v Teplicích?

Každému obránci pomůže, když dá gól. Obránci těch gólů tolik nedávají, když ho dáte, tak vás to nakopne, já jsem se od toho odrazil, snažím se chodit dopřeu, ale už je to pryč.

Co atmosféra. Bylo to lepší než oproti druhé lize?

Ano, bylo znát, že nás lidi hnali dopředu. V první půli byla možná i škoda, jak začali řvát, když šel Váša sám a neslyšel, jak na něj voláme, že mu zleva běží obránce. Ale samozřejmě, že diváci fandili skvěle a moc nám pomáhali.

Pojďme ještě k tomu závěru. Co se stalo při té druhé brance po rohovém kopu?

Nevím, těžko se mi to nyní hodnotí, neviděl jsem to na videu, v 92. minutě nesmíme vůbec nechat soupeře roh kopat, musíme to zvládnout lépe.




Kdo je Martin Hála?

Odchovanec SK Sigma Olomouc byl od roku 2011 v kádru ligového mužstva, o půlroku později získal s reprezentací ČR do 19 let stříbrnou medaili na ME v Rumunsku. V zimě 2013 byl na zkoušce v Senici, ale nakonec odešel na hostování s opcí do Slovácka. Na podzim 2013 hrál v Nitře, následující půlrok hostoval v Českých Budějovicích.
Ve druhé lize se prosadil do sestavy Leoše Kalvody v jarní části a místo na pravém kraji obrany si zatím drží i v Synot lize. V 1. kole svojí brankou v nastaveném čase trefil Sigmě v Teplicích bod.

Radek Heloňasport@olomouc.cz