Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kapitán Mory Martin Vyrůbalík už vyhlíží nedělní zápas s Pardubicemi

Rozhovory

3.10.2015

Autor: Radek Heloňa

Tým olomouckých Kohoutů po dvou neúspěšných duelech na startu extraligy zabral a zatím se díky čtyřem výhrám v řadě drží v polovině extraligové tabulky a má ještě zápas k dobru ve Zlíně. Herně podali Hanáci nejlepší výkon doma s Chomutovem. Kapitán Mory Martin Vyrůbalík ví, že jeho mančaft musí takové výkony opakovat, aby byli diváci spokojeni a HCO měl dost bodů. "My budeme chtít předvést před svými fanoušky hokej, který se nám povedl hrát s Chomutovem. Hrát nátlakově, vytvářet si šance. Konečně nám vyšly i přesilovky, tak v tom prostě pokračovat."

Martin Vyrůbalík (vpravo) vyráží na zteč s Janem Knotkem v duelu se Škodou Plzeň. Martin Vyrůbalík (vpravo) vyráží na zteč s Janem Knotkem v duelu se Škodou Plzeň. Foto: Ondřej Hlaváček

Martine, jak náročný bude nedělní duel s Pardubicemi, na který se celý týden chystáte?
Pro nás je každý soupeř těžký, to je jasné. Půjdeme do toho minimálně s takovou vervo jako proti Chomutovu. Pardubice sice hrály v pátek zápas, ale ono je to kolikrát lepší, než celý týden trénovat. Určitě to nebude jednoduchý zápas. My budeme chtít předvést před svými fanoušky hokej, který se nám povedl hrát s Chomutovem. Hrát nátlakově, vytvářet si šance. Konečně nám vyšly i přesilovky, tak v tom prostě pokračovat.

Je kromě toho vypadnutí z rytmu i škoda odložení zápasu z pohledu toho, že vám se daří a Zlínu moc ne?
To ani ne. Je jedno s kým hrajete, ale kromě pondělí, kdy bylo volno, máte každý den trénink a na ten zápas se těšíte. Už by každý hrál, blíží se neděle, trénování bylo dost, už aby to bylo.

Vraťme se k tomu Chomutovu. Bylo cítit, že je tam rivalita a ještě přijel bývalý reprezentační trenér s hráčem z NHL a KHL Červenkou. Jakoby to nahecovalo vás hráče i celou plecharénu. Bylo to tak?
Možná to každý podvědomě viděl, ale hlavně jsme věděli, že je Chomutov druhý, daří se mu. Kromě nějakých úvodních šesti minut si to opravdu sedlo, byli jsme lepší a takhle musíme být nahecovaní každý zápas.

Letošní sezónu hrajete ve dvojici s Pavlem Skrbkem. S ním se hraje asi každému dobře...
Jeho člověk viděl i dříve, kolik toho má odehrané, jak to hraje v klidu. Řekneme si spolu v klidu, co každý bude hrát, nějak mě nediriguje, hraje se mi s ním super, samá pozitiva.


Kapitán Mory v souboji s Romanem Červenkou. HCO zvládl domácí zápas s Piráty na výbornou. Povede se mu to i proti Pardubicím? Kapitán Mory v souboji s Romanem Červenkou. HCO zvládl domácí zápas s Piráty na výbornou. Povede se mu to i proti Pardubicím? Foto: ČTK/Luděk Peřina

Jaká je atmosféra v mančaftu, nyní když body máte?
Je to lepší, než po těch úvodních duelech, ale v Mladé Boleslavi se nám povedlo dostat výkonem do hlav i sebevědomí. První dva duely nebyly nic moc. Věděli jsme, že nás trápila střelba a přesilovky, ale tím, že máme dobrého brankáře, který nás drží, tak víme, že když se prosadíme, tak body budou. Asi zase nějaká porážka přijde, ale my musíme hrát pořád naplno, abychom urvali každý zápas nějaký bod, protože extraliga je vyrovnaná a to, co nás potkalo loni v lednu, už nechceme.

Nyní probíhá aukce bílé hokejky, podepsanou hráči pro nevidomého fanouška Mory Ondřeje Zelenku. Co na celou akci říkáte?
Hokej se hraje pro diváky. Vím, že Ondra chodí na hokej, i když nevidí. Chodí nám i přes to fandit, což je fascinující, asi ne každý by to dokázal. Dražba je pro dobrou věc, za kolik se vydraží, je svým způsobem i jedno. Hlavně, že se taková akce prostě koná.

Dražba hokejky Martina Vyrůbalíka.

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice
neděle 4. října, 17:00 plecharéna Olomouc.


Pravděpodobné sestavy:
HC Olomouc:
Konrád – Vyrůbalík, Skrbek, Jaroměřský, Valenta, Odrušek, Staněk – Laš, Knotek, Kafka – Mikúš, Zeman, Holec – Vodný, Řípa, Eberle – Jergl, Herman, Kucharczyk. Trenéři: Venera a Tomajko.

HC Dynamo Pardubice:
Kristan - Gregorc, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík, Ščotka, Šeda, Roupec, Bokroš - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - J. Svoboda, Divíšek, Starý - A. Havlík, Marcinko, Tybor - Moučka, Tomášek, Poulíček. Trenéři: M. Říha ml. a Baďouček.

Autor článkuRadek Heloňasport@olomouc.cz

Radek Heloňa
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz