Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 16.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Město Olomouc již může žádat o stovky milionů na nové tramvaje a autobusy

Zprávy z regionu

11.8.2010

Autor: roc

Nové tramvaje mohou v průběhu příštího roku očekávat obyvatelé Olomouce. Právě na nákup ekologických nízkopodlažních vozidel je připravena výzva z Regionálního operačního programu Střední Morava. Už nyní mohou dopravní podniky Olomouce a také Zlína předkládat své projektové záměry. Na nákup nových tramvají či trolejbusů je v regionálním operačním programu připraveno 641 milionů korun.

Spolu s drážními vozidly dojde k obměně vozového parku i u linkových autobusových spojů. Ve stejnou dobu jako nové tramvaje a trolejbusy budou v Olomouckém a Zlínském kraji jezdit nové nízkopodlažní ekologické autobusy, ve kterých bude i prostor na přepravu kočárků či vozíku pro invalidy. Právě uzpůsobení nových autobusů pro přepravu osob se sníženou schopností pohybu a orientace je základní podmínkou pro získání dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava. Na nové autobusy je vyčleněno 181 milionů korun.
Dalších 366 milionů je určeno na rozvoj podnikání v Olomouckém a Zlínském kraji. "Podporovány budou investice do nového využití takzvaných brownfields, které zhoršují atraktivitu prostředí ve městech a obcích," uvedla mluvčí úřadu Regionální rady Střední Morava Renata Škrobálková. "Tyto brownfieldy pak mají sloužit k rozvoji nových podnikatelských aktivit v regionu. Nově se na řešeném území mohou podílet i obce a spolu s podnikateli se tak mohou připojit ke koncepčnímu řešení území brownfields," dodala mluvčí.
V pořadí již jednadvacátá výzva z Regionálního operačního programu Střední Morava umožní žadatelům čerpat peníze ve schváleném objemu 1,3 miliardy korun. Projekty mohou žadatelé odevzdávat na úřadu Regionální rady do sedmého října, podnikatelé mají na zpracování projektů čas až do osmého listopadu.
O tom, jak dobře připravit projektovou žádost do aktuálně vyhlášené výzvu, budou zájemce informovat semináře konané 16. srpna v Olomouci a o dva dny později ve Zlíně. Podnikatelé, které zaujala výzva na podporu podnikání na území s brownfields, mohou přijet 1. září do Zlína, 2. září do Olomouce a 3. září do Jeseníku. Podrobnější informace, včetně registrace na semináře, jsou k dispozici na webových stránkách úřadu Regionální rady www.rr-strednimorava.cz.

roc

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941