Reklama

Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav, venku je 13.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Město dostalo dotaci na nákup nových tramvají, vyjet mohou už koncem příštího roku

Zprávy z regionu

3.4.2012

Autor: amb

Potvrzeno. Olomoucká radnice uspěla se svou žádostí o dotaci na obnovu tramvajového vozového parku. Za získané bezmála tři stovky milionů nakoupí tramvaje nové a zrekonstruuje i některé již jezdící soupravy. Vše má být zrealizováno do doby, než skončí stavba nové tratě na Nové Sady.

V rámci projektu obnovy tramvajového vozového parku město počítá s nákupem čtrnácti nových tramvají. Budou obousměrné, takového typu, jaký ještě v Olomouci nejezdí," prozradil náměstek primátora Ivo Vlach (čtěte Budeme mít tramvajový unikát: vozy
s dveřmi po obou stranách, zapojené zády
). Navíc však podle něj dojde i k modernizaci čtyř stávajících, již sloužících tramvají. "To abychom plně využili celou výši dotace," vysvětlil Vlach.
Celý projekt má náklady ve výši 363 milionů korun, z toho pětasedmdesátiprocentní schválená dotace činí 272,5 milionu. "Do konce letošního července proběhne výběrové řízení a bude uzavřena smlouva s dodavatelem, který vyrobí nové tramvaje přímo na zakázku. Určeny budou především pro novou trať přes Šantovku na Nové Sady a vyjet by mohly do konce roku 2013," uzavřel Ivo Vlach.

amb

Reklama

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky - pracoviště Olomouc

Katalog firem » Úřady, instituce » Zdravotní pojištovny

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP 211) působí na českém trhu již od roku 1992 a je druhou největší zdravotní pojišťovnou v zemi. V současnosti pečuje o zdraví více než 1,3...