Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Michal Ordoš: "Most byl živější, naštěstí jsme ukázali naši kvalitu"

Rozhovory

28.9.2014

Autor: Radek Heloňa

Sigma Olomouc má po výhře nad Mostem šňůru tří výher v řadě. Proti Mostu ale nebyl zisk tří bodů vůbec jednoduchý. Stejně jako v Třinci se po střídání prosadil zkušený Michal Ordoš. Po vleklém zranění se "Ordži" dostává do formy, proti Mostu se mu vyrovnávací gól povedl náramně. "Viděl jsem, že obránce Mostu tam letí s tím, že mi urve nohu i s míčem. Takže jsem věděl, že si to seknu pod sebe. Bylo to těžké, protože míč byl ve vzduchu, bál jsem se, aby mi balon neodskočil. Ale povedlo se," řekl Michal Ordoš k vyrovnávací trefě.

Michale, zápas proti Mostu vůbec nebyl lehký. Jak jste ho viděl?
Hodně jsem proseděl na lavičce, z ní se to vidí hůř než z toho hřiště. Soupeř byl živější, agresivnější, my jsme měli velké potíže se dostat do kombinace. Dali jsme sice dva góly, a povedlo se to otočit na 3:2, ale Most hrál velmi dobře, líbil se mi jejich výkon.

Vy jste šel na plac na poslední půlhodinu, s jakými úkoly?
Dát gól na 2:1, což se nepovedlo, protože ho dal Most, ale šli jsme s Chorasem rozhodnout utkání, proto to střídání proběhlo a nakonec se naštěstí povedlo.

Čím to, že byl Most, jak řítáte, živější?
Nevím, jestli se rozcvičovali ve vlaku. Nedokážu si to vysvětlit. Jestli u nás přišlo po dvou výhrách uspokojení? Trochu té profesorštiny tam bylo, ale nakonec se naše kvalita ukázala.

Jak byste popsal váš vyrovnávací gól? Vypadal hodně s přehledem...
Viděl jsem, že obránce Mostu tam letí s tím, že mi urve nohu i s míčem. Takže jsem věděl, že si to seknu pod sebe. Bylo to těžké, protože míč byl ve vzduchu, bál jsem se, aby mi balon neodskočil. Ale povedlo se. Dostal jsem pokyn od správce stadionu Dušana Romanovského, ať udělám něco pro diváky, tak jsem to snad splnil.

Jak vám sedí to, že chodíte do zápasu z lavičky?
Sedí mi to pěkně na lavičce, tam sedím dobře (smích). Každý chce hrát, i já, ale kluci hráli ty dva zápasy dobře, trenér neměl důvod to měnit. Uvidíme, jak to bude příště, snad jsem si řekl o sestavu. Herně to nebylo nějak extra, ale gól jsem dal.

Není to pro vás jednodušší jít na unaveného soupeře?
Mě přijde, že jsem taky unavený, protože se fantasticky rozcvičuju, ale ono není lehké přijít do toho rozjetého zápasu, chytit to tempo, kdy oba týmy hrály nahoru-dolů. Tak uvidíme, jestli to tak budeme hrávat, že počkáme, až se unaví a pak nasadíme Ordoše (smích).

Nyní jste v tabulce povyskočili vpřed. Jak vidíte nyní situaci Sigmy ve FNL?
Určitě je pro nás důležité, že jsme nyní potvrdili body z venku. Je vidět, že se mančaft zvedá, získává sebevědomí.

Leoš Kalvoda k Michalu Ordošovi po zápase s Mostem:
"Ordži, když se dá do pořádku a bude kondičně připravený, tak bude platným hráčem. Rok je dlouhá doba, když tak dlouho nehraje, tak se do toho těžko dostává. To znám z vlastní zkušenosti, já už jsem se do toho, když jsem byl zraněný, nedostal a pak už mě vyhodili. Je to těžké. Věřím, že když na sobě bude pracovat, tak bude platným hráčem."

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941