Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mindball: Trefte soupeřovu branku, stačí vám k tomu soustředit myšlenky

Zprávy z regionu

16.8.2010

Autor: onar zzt

Dva soupeři, každý na jedné straně stolu. Mezi nimi v úzké dráze putuje míček. Chvíli se přibližuje k jednomu, chvíli ke druhému hráči. Jakékoliv ovládací prvky však chybějí. Stačí myšlenka. Tato neobvyklá hra se jmenuje Mindball a kromě zábavy slouží i k mentálnímu tréninku a snížení stresu. Oblíbená je zejména mezi manažery.

Účinné odstranění stresu a zvýšení výkonnosti manažerů, aby se rychle a dobře koncentrovali je nejčastější požadavek firem na vzdělávací agentury a osobní kouče. Jedním z možných řešením může být speciální švédský přístroj Mindball - formou hry totiž aktivizuje mozek, rozvíjí schopnost se soustředit a zefektivňuje mozkovou činnost.

"Mindball je jednoduchý přístroj, který dokáže díky vizualizaci mozkové aktivity zjistit, jak a do jaké míry je člověk schopen se soustředit. Mindball funguje na principu hry, kdy se protihráči snaží dostat kuličku do soupeřovy branky. Ale bez doteku, vše závisí na schopnosti mozku," přiblížila Eva Fruhwirtová z agentury Commservis, která Mindball jako jedna z mála společností ve střední Evropě vlastní a zabývá se digitálním koučinkem.

"Dobrý manažer je pro firmu přínosem a ta ho musí umět ocenit, ale také mu nabídnout kvalitní vzdělání a trénink, který by zvýšil jeho výkonnost. Proto je o Mindball ze strany firem a manažerů velký zájem," popisuje specialista na komunikaci a vedení lidí Tomáš Zdechovský. Mindball je v zahraničí využíván v kosmonautice, při vzdělávacích a tréninkových kurzech pro manažery, právníky, lékaře, policisty a v dalších profesích, které vyžadují mozkovou kondici. "Vedle koncentrace je velmi důležité umět odpočívat. To znamená naučit se, jak se lidově říká, umět vypnout. Je to záležitost efektivní práce s mozkem a to Mindball může naučit," uzavžela Fruhwirtová.

onar zzt

Reklama

1. OLOMOUCKÁ VINOTÉKA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Nabízíme za VO ceny lahvová a stáčená vína těchto vinařství: ANNOVINO, Bergmann, Buchmayer, Cícha, Čapka, Dog in Dock, Grmolec, Habřina, Hagn, Kobylí, Krist, Mečl, Michlovský, Mikrosvín, ...