Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 12.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mikulášský parní vlak láká na tři trasy. Vydejte se do Šternberka, Mariánského Údolí nebo do Prostějova

Zprávy z regionu

2.12.2016

Autor: zd

V neděli 4. prosince se můžete svézt parním mikulášským vlakem. Ten se nejprve vydá ve směru Šternberk a zpět, poté do Hluboček-Mariánského Údolí a stejnou trasou zpět a na závěr do Prostějova a zpátky.

Ilustrační foto. Ilustrační foto. Foto: Jan Procházka

V parním vlaku, který potáhne lokomotiva Rosnička, pojede Mikuláš s čertem a andělem a společně podarují děti cestujících sladkostmi a jinými dárky. Nostalgickou předvánoční atmosféru v historickém vlaku tak ocení nejen rodiny s dětmi, ale i milovníci železniční historie. Rosnička je totiž parní lokomotiva, kterou postavili dělníci plzeňské Škodovky v roce 1956. Myla být posledním typem parní lokomotivy vyvinutým pro Československé státní dráhy. Navzdory plánované výrobě několika desítek kusů opustily nakonec továrnu jen dvě nové lokomotivy. Do olomouckého depa se Rosnička vrátila v 80. letech, kde ji parta nadšenců opravila a v roce 1993 znovu uvedla do provozu.

Cena jednosměrné jízdenky na nostalgickou jízdu je 50 korun (zpáteční 80 korun), děti od 6 do 15 let pak zaplatí 30 korun (zpáteční 50 korun). Jednosměrné rodinné jízdné (dva dospělí a až tři děti od 6 do 15 let) přijde na 180 korun (zpáteční na 300 korun). Kapacita vlaku je omezena. Předprodej jízdenek je možný na olomouckém hlavním nádraží, nebo u personálu před odjezdem vlaku.

Více informací včetně jízdního řádu naleznete ZDE.

zd

Reklama

RESTAURACE U MOROUSŮ

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Klasická česká restaurace podporující českou kuchyni a místní receptury. Možnost pořádání rodinných oslav, rautů a večírků. Polední menu, tv, rezervace, menu boxy, příjemná obsluha. ...