Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Miniknihovny ničí vandalové, ve výrobě už jsou nové.
 Z některých míst zmizí, ale objeví se na nových

Zprávy z regionu

25.3.2015

Autor: Jan Procházka

Vandalové. To jsou největší nepřátelé literatury v Olomouci. Veřejné miniknihovny, zřízené v polovině minulého roku o tom vědí své. Přestože lidem se nápad zalíbil a výměna starých knížek se rozjela ve velkém, vandalové jejich provoz na některých místech zcela překazili. Třeba v altánku ve Smetanových sadech už zbyla jen hromádka smutných střepů. Iniciátoři akce se ale nevzdávají: ve výrobě jsou už knihovničky nové. Z některých míst ale zmizí.

Poslední z prérie. Trocha nechtěné komiky, právě tahle knížka byla dnes ráno posledním smutným svazkem v troskách miniknihovny v altánku ve Smetanových sadech. Celý projekt se rozběhl na sklonku léta, na některých místech vydržel ale jen několik měsíců. “Bohužel, s vandaly jsme bojovali od začátku. Knihovničky jsem neustále musel lepit. Na některých místech, třeba Dolním náměstí nebo u radnice, statečně odolávaly, ale třeba v Lomené galerii v Denisově ulici jsme to už vzdali. Podobně dopadla právě knihovnička v altánku,” vysvětlil Radim Schubert, vedoucí oddělení kultury olomouckého magistrátu, jeden z iniciátorů projektu. Lidé přitom o knížky zájem měli. “Knihy mizely, ale lidé nosili nové. Neustále jsme je doplňovali. Ozvali se nám třeba i zájemci, kteří věnovali celou skříň knížek,” prozradil Schubert a dodal, že vzdát se jen tak nehodlá. “Ve výrobě jsou už knihovničky nové, brzy je nainstalujeme. Ale zvážíme ta místa. Třeba Lomená galerie opravdu nemá smysl. Místo toho jsme vyjednali místo ve Zbrojnici. A chystáme se knihovničky umístit i na úřady. Tam je snad nikdo ničit nebude,” poznamenal Schubert.

Jan Procházka

Reklama

FRIM - pánské nadměrné velikosti

Katalog firem » Obchod » Oděvy a butiky

MÁME RÁDI VELKÉ LIDI! Pánské nadměrné velikosti, extrémně velké pánské velikosti si vyberete a nakoupíte v prodejně a e-shopu WWW.EFRIM.CZ nebo telefonicky. Nevíte si rady s velikostí ? N...