Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mírná zima uspořila miliony, město je použije na opravy chodníků či rozšíření školek

Zprávy z regionu

17.6.2015

Autor: jap

Mírná zima uspořila městu miliony. Peníze, které by jinak spolkla údržba silnic a chodníků, nebyly vyčerpány a radnice je tak může použít jinde. Část dostanou mateřské školy na rozšíření, většina prostředků se použije na opravy chodníků. Radní by také rádi opravili dva přechody pro chodce, které před časem “zavřela” policie.

Téměř tři a půl milionu korun zůstalo městu ve fondu na zimní údržbu. Peníze ale nezůstanou ležet ladem, většina z nich půjde na opravy silnic a chodníků. “Peníze z úspory použijeme na opravu komunikace na třídě Svobody, která souvisí s avizovanou rekonstrukcí tamního úseku tramvajové trati. Další část prostředků půjde na realizaci stavebních úprav dvou přechodů pro chodce v ulicích Schweitzerova a Polská. Na základě zpracovaných projektových dokumentací budou přechody na komunikacích upraveny tak, aby odpovídaly potřebným normám, které vyžaduje policie,” vysvětlil primátor Staněk.

Další část finančních prostředků z úspory za zimní údržbu použije město také na pokrytí nezbytně nutných oprav a rekonstrukcí školských objektů. “Peníze bychom rádi využili na práce, které souvisí s rozšířením kapacity mateřských škol ve městě. O nové oddělení by se tak mohla rozrůst například Mateřská škola Hermannova v městské části Lazce,” uzavřel Staněk.

jap

Reklama

Obchodní centrum - OC CITY

Katalog firem » Obchod » Supermarkety, hypermarkety, obchodní domy a centra

Olomouc CITY je obchodní a zábavní centrum s dlouholetou tradicí, kde zákazníci najdou klidnou a příjemnou atmosféru pro nakupování a zábavu. Naleznete zde prodejny známých módních značek,...