Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 3.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Místo kořisti kopec smůly: tašky s oblečením mu nevoněly, tak si došel pro televizi. Jenže...

Krimi

14.4.2014

Autor: mb

Živit se jako zloděj asi není snadné. Své by o tom mohl vyprávět osmadvacetiletý muž z Olomouce. V pátek kradl hned dvakrát, ale štěstí nepobral ani jednou. Odpoledne si vyčíhl pootevřené balkonové dveře u bytu a v rychlosti si odnesl čtyři plné igelitky. Když zjistil, že tam je jenom oblečení, naštvaně je nechal u rybníka. Večer si, pěkně potmě, vytipoval rodinný dům, jenže i tady měl smůlu. Při činu ho vyrušila majitelka. Při rychlém úprku jí tam nechal batoh plný lupu, zato si odnesl alespoň její kosmetiku. Její krásu si už ale užít nestihne. Největší smůla ho teprve čekala.

Kolem půl desáté večer vnikl přes okno do přízemní místnosti rodinného domu, kde si postupně napakoval svůj batoh mini televizí, zrcadlem, koženým opaskem a povlakem na polštář. "Ve chvíli, kdy se muž chystal uschovat do batohu také kosmetiku a bižuterii, byl vyrušen majitelkou a hned na to s těmito věcmi utekl z domu do sousední zahrady. Batoh v domě zůstal,“ popsala jedno z mužových vloupání mluvčí olomoucké policie Marie Štrbáková.
Když na místo dorazila policie, ukázalo se, že jeho páteční návštěva v cizím domě nebyla toho dne jediná. Kolem 14. hodiny se totiž dostal na balkón bytu ve zvýšeném přízemí panelového domu na stejné ulici. "Zde muž využil pootevřených balkónových dveří v poloze na ventilaci a vnikl dovnitř. Zde pak odcizil připravené tři nebo čtyři igelitové tašky s oblečením. V rychlosti, s kterou byt opouštěl, však nepostřehl, že jde jen o oblečení a u nedalekého rybníku zvaného Cajnerák po prohlédnutí tašky zanechal,“ přiblížila další zlodějovu akci mluvčí. Během jednoho pátečního odpoledne tak stihl udělat škodu za více než 42 tisíc korun.
"Mladému muži hrozí za přečiny krádež a porušování domovní svobody trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala Štrbáková.

mb

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip