Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora hostí druhý Litvínov, poradí si s ním?

Sport

20.11.2014 aktualizováno 21.11.2014 13:26

Autor: rhe

Do Plecharény přijede druhý Litvínov. Utkání 22. kola mezi HC Olomouc a HC Verva Litvínov začíná kvůli přímému přenosu ČT SPORT v pátek v 18:20. Poradí si Hanáci, kteří mají po reprezentační pauze uhraných 7 bodů, i s druhým Litvínovem?

Do Olomouce přijede v pátek druhý Litvínov. V 9. kole prohrála Mora na ledě Litvínova 3:1. Nyní mají ale Kohouti dobrou sérii. Po reprezentační pauze vyhráli v Liberci, získali bod proti Spartě a zdolali Vítkovice 4:1. V brance Moru podržel Tomáš Vošvrda, v přesilovce 5 na 3 se prosadil Ivan Majeský, vítěznou branku dal Marek Laš, třetí branku přidal Radek Dlouhý a do prázdné branky se při power-play Vítkovic trefil Martin Cibák.
Jak vidí zápas obránce Mory Martin Vyrůbalík? "Litvínov určitě nikdo nečekal tak vysoko. U nich jsme smolně prohráli. Měli jsme tam šance, na body jsme tam měli. Před domácími diváky chceme hrát co nejlepší hokej a vybojovat to."
A jak na Francouze v brance Litvínova?
"Co jsme hráli u nich, z něho vyzařuje pohoda, klid, vykrývá prostory. Peter Zuzin tam měl vynikající šanci a on mu tam skočil. Dá se říci, že jsme si na něm v Litvínově vylámali zuby. Musíme se prostě připravit, že i on na nás nebude stačit a že vyhrajeme," dodal Vyrůbalík.
Vedení klubu HC Olomouc přichází k fanouškům s prosbou, která se týká jejich transparentů a ploch pro sponzory. "Chtěl bych za vedení klubu požádat fanoušky, jejichž skvělé podpory si nesmírně vážíme, aby své transparenty podporující naše hráče, umísťovali mimo plochy, které jsou určeny našim sponzorům. Bez nich by byl chod našeho klubu složitější. Děkuji za pochopení,“ žádá příznivce marketingový manažer Mario Cartelli.

Litvínov bez absentujícího Francouze dvakrát prohrál a navíc řeší kauzu se svazem, když manažer Kysela po porážce ve Zlíně naznačil, že mohlo být utkání ze strany sudího Poláka ovlivněno. Litvínovu chybí také zraněný druhý nejproduktivnější hráč extraligy František Lukeš.
"Franta Lukeš nám chybí v přesilovkách, kdyby hrál, možná by nám tam něco spadlo. Nechceme se o tom ani bavit, myslím si, že máme dost kvalitních hráčů, abychom Slavii doma porazili. V tom bych to neviděl. Sice nám chybí i Francík, ale Hory nás také podržel, dostal jen jeden gól. Musíme doma dávat góly, jinak vyhrávat nebudeme," řekl k absencím pro hokej.cz útočník Vervy Rostislav Martynek.
Po Kyselově kritice zareagovala Komise rozhodčích ČSLH po jednání s vedením soutěže odvoláním deseti rozhodčích. Kysela se však zřejmě bude muset zodpovídat z toho, že nařknul Zlín, respektive sudího Poláka z korupce, pokud neprokáže důkazy, hrozí Litvínovu disciplinárka kvůli znevážení jména extraligy.
Je jasné, že Litvínovu spory nepomohly. Ve Zlíně prohrál v prodloužení a bez Francouze a Lukeše doma nestačil ani na Slavii Praha. Start klíčového hráče "Chemiků", brankáře Pavla Francouze (podle posledních zpráv na hokej.cz včera Francouz trénoval), bude i v Olomouci klíčový. Litvínov lanaří také útočníka Jakuba Petružálka, který se kvůli tragickému úmrtí přítelkyně chce vrátit z Ruska k rodině.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov
Zimní stadion v Olomouci, pátek, 21.11. 18:20, přímý přenos ČT SPORT.
Pravděpodobné sestavy: HCO: Vošvrda – Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Rašner, Ondrušek - Škůrek– Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Matai – Laš, Herman, Zuzin– Dlouhý, Knotek, Kucharczyk. Trenéři: P. Fiala a Jiří Dopita.
HC Verva Litvínov Horák – Kubát, Frolo - Šlégr, Pavlík - Zeman, Baránek - Pavelka - Jánský, Hübl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík – Písařík, Šrámek. Připraveni Soukup a Smolka. Trenéři Rulík a Hořava

Poslední vzájemný duel Mory s Litvínovem
9. kolo,
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Martynek (Hanzl), 33. Martynek (Kubát, Hanzl), 59. Piroš (Martynek, Chaloupka) – 30. Marosz (Skrbek, Rác). Rozhodčí: Rybík, Horák – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:6, navíc Cibák (OLO) 10 min. [NESP], . Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5741. Střely na branku: 18:26. Zblokované střely: 17:4. Hity: 20:17. Vhazování: 34:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1. Nejlepší hráči utkání: Martynek (LIT) – Vošvrda (OLO).
HC Verva Litvínov: Francouz – Kubát, Chaloupka, Sklenička, Pavlík, Zeman, Pavelka, Baránek – Lukeš, Hübl (C), Majdan – Gerhát, Hanzl, Martynek – Jurčík, Piroš, Šrámek – Kubinčák, Smolka, Písařík.
HC Olomouc: Vošvrda – Houdek, Skrbek, Vyrůbalík, Ondrušek, Majeský, Rašner, Škůrek – Diviš, Patera (C), Dlouhý – Rác, Marosz, Cibák – Hrňa, Matai, Laš – Jergl, Zuzin, Buc.

Reklama

ComPass Jazyková škola

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Jazykové školy a agentury

Jsme jazyková škola, která rozmluví i Vás. Nabízíme kurzy anglického jazyka pro firmy i veřejnost, intenzivní víkendové semináře a workshopy, přípravy na FCE a CAE, besedy s rodilým mluvč...