Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kohouti v baráži poprvé zaváhali

Sport

31.3.2015 aktualizováno 1.4.2015 06:37

Autor: rhe

Kohouti nastoupili ve 4. kole extraligové baráže opět proti Slavii Praha. Tu porazili v předchozím kole doma v neděli 2:0. Odveta se málem nehrála, Slavia hlásila střevní potíže 22 hráčů, ale HC Olomouc odložení zápasu odmítl. Svaz duel odložit nemohl, musel by mít vyjádření hygieny. Slavia nakonec zápas zvládla přes potíže lépe a porazila Moru v normální hrací době 2:1.

Vítězná sestava z minulého zápasu zůstala nezměněna, jedna malá změna však nastala. Na pozici druhého brankáře byl místo Urbische zkušenější Vošvrda. Slavia musel kvůli nemoci udělat mnohem více změn. V 8. minutě šli domácí do vedení. Holec si obhodil Jiřího Ondruška a bekhendem po výjezdu z rohu přehodil Jiřího Trvaje. Kohouti si v první části výraznější šanci nevytvořili, a protože Tomica nevyzrál na Trvej, skončila první třetině vedením Slavie 1:0.
Srovnat mohli Hanáci ve druhé části v minutu dlouhé přesilovce pět na tři, ale sami se o ni připravili faulem a po chvíli se hrálo dokonce tři na tři a pak zase Mora musela hrát chvíli ve třech, ale i ona se ubránila. Trojky hrály roli ve vyrovnání Mory. V čase 33:33 našel Jakub Herman jmenovce Mataie, Furch puk vyrazil do skrumáže před sebe, kde se v pravý čas ocitl opět Jakub Matai a srovnal na 1:1. Do konce druhé části měl každý tým ještě jednu příležitost. Domácího Vlasáka opět vychytal Trvaj a na druhé straně na Furcha nevyrzál ani dorážkou vlastní střely Radim Kucharczkyk.
Ve 45. minutě mohli jít hosté do vedení. Po chybě Vlasáke byl sám před Furchem Dávid Buc, zkusil bekhendovou kličku, kterou brankář Furchl přečetl. Za minutu tak udeřilo na druhé straně. Čermák obešel Ondruška, našel Vlasáka, jehož střelu zblízka Trvaj ještě kryl, ale na dorážku Čermáka už neměl. Mora mohla hned vzápětí vyrovnat, ale Radim Kucharczyk trefil jen horní tyč a ani video rozhodčí branku nepotvrdil. Následně hráli Hanáci dvě početní převahy. Ale ani nevyužili, následně předvedl akci hodnou příjímacích zkoušek na DAMU Doležal a sudí mu teatrální pád opravdu spolknul a přesilovku si tak zahráli i sešívaní.
Kohouti se snažili o srovnání, ale vždy něco chybělo. Kucharczykovu přihrávku na volného Marosze vypíchl Krejčí, Maroszův objezd pak betonem chytil Furch, byť přitom přišel o masku. Následně ostřelovali domácího gólmana Houdek s Vyrůbalíkem, domací brankář odolal. V závěru zkusila Olomouc power-play, sedm vteřin před koncem vystřelil bekhendem Knotek, Vyrůbalík dorážel, ale domácí už puk do branky nepustili. Mora tak poprvé v baráži vyšla bodově na prázdno. Slavia se dostala o bod před ni a bodově ji dotáhl také Chomutov, který vyhrál doma v prodloužení nad Českými Budějovicemi 4:3.
"Pro nás to byl smolný zápas, protože jsme vyrovnali na 1:1 a ve třetí třetině jsme měli vyložené šance, které jsme neproměnili. Pak jsme po chybě dostali na 1:2. Je to škoda. Nepřepokládali jsme, že by Slavia byla (ze střevních potíží) nějak oslabená. Myslím si, že to na nich asi žádné stopy nezanechalo," řekl k zápasu asistent Mory Jan Tomajko.
"Situace pro nás nebyla lehká. Klobouk dolů, kluci to parádně odmakali. Byl to parádní týmový výkon. Ze začátku byla snaha naší situaci řešit odložením zápasu, ale nestalo se tak, takže naší věcí bylo kluky co nejvíce namotivovat. Byli v péči lékaře, který se o to postaral a kluci to odehráli tak, jak to odehráli," hodnotil zápas asistent trenéra Slavia Jan Srdínko.

HC Slavia Praha2:1HC Olomouc
(1:0, 0:1, 1:0)
Branky:8. Holec, 46. M. Čermák (Vlasák) - 34. Matai (Herman).
Rozhodčí:Hradil, Pavlovič - Kajínek, Zavřel.
Vyloučení:7:6
Využití:0:0.
V oslabení:0:0.
Diváků:2 675.
Sestava HC Slavia Praha:D. Furch - Krejčí, Štich, Knot, Kolařík, J. Novák, Šulc - Pletka, Bednář, Tomica - M. Čermák, Vlasák, J. Doležal - Holec, Vas, Kolář - J. Veselý, Andres (42. Divíšek), Poletín. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.
Sestava HC Olomouc:Trvaj - Majeský, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Staněk - Buc, J. Knotek, Laš - Kucharczyk, Marosz, Řípa - Zuzin, Herman, Matai - Jergl, Patera, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941