Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora postoupila do extraligy

Sport

18.4.2014

Autor: rhe

11. kolo baráže o hokejovou extraligu už mohlo přinést konečné rozhřešení postupové otázky. Mora hostila Mladou Boleslav a v případě dvoubodového vítězství či prohry Chomutova v Kladně měla postupovou jistotu. Mladá Boleslav potřebovala k postupu bod. Nakonec se radovaly oba týmy z postupu. Mora vyhrála v prodloužení 5:4.

Kohouti nastoupili ve stejném složení jako proti Chomutovu, jen s jedinou změnou. V brance nastoupil místo Halásze Vošvrda. I v brance hostí byla změna, když nastoupil překvapivě Will, jednička Valent nebyla ani na lavičce.
Po úvodním pětiminutovém tlaku Mory, který branku nepřinesl, přišla přesilovka hostí a šťastná trefa Pabišky. Boleslavský útočník zády k brance záhadně procedil za Vošvrdu Výborného nahození. Vyrovnat mohl v 9. minutě Selingr z přihrávky Ostřížka, ale v rozhodujícím momentu nepřehodil bekhendem puk přes Willův beton.
Při vyloučení Výborného ostřelovali Hanáci Willa jako u Verdunu, ale hostující gólman chytil všechny pokusy Ostřížka i Kucharczyka a po skončení oslabení i nájezd Hermana z křídla. V 18. minutě bylo srovnáno na 1:1. Střelu Selingra tečoval Ostřížka, Will ještě vyrazil, ale Radim Kucharczyk předvedl učebnickový důraz a dotlačil puk do branky. Videorozhodčí pak branku potvrdili. Hned o minut později nastřelil Michal Vodný tyčku.
Ve 27. minutě hosté zase vedli. A opět z jejich obávané přesilovky. Vrbata nahodil od modré a Mikulík dorazil puk za Vošvrdu, 1:2. Za Hanáky opět vyrovnal Radim Kucharczyk, ale minimálně polovina gólu by měla patřit Pavlu Selingrovi, který svého parťáka z útoku nadherně viděl před prázdnou brankou, 2:2.
V závěru mohla Bolka skórovat, když jel na Vošvrdu sám Klimenta. Olomoucký gólman jeho nájezd chytil. V poslední minutě hosté přece jen obranu Mory přehráli. Jarůšek si najel na střed a parádní ranou na vyrážečku nedal Vošvrdovi šanci, 2:3.
Za Moru srovnal důrazný Marosze a za chvíli proměnil přesilovku Ostřížek. Mladá Boleslav se ale nevzdala, když vyrovnala deset minut před koncem Ovčačíkem na 4:4. Pak už obě mužstva bránila výsledek a Mladá Boleslav se po šedesáti minutách radovala z postupu do extraligy. K oslavám se pak přidali i Kouhouti, kteří v 63. minutě dali pátý gól, a vyhráli tak 5:4.
"Baráž dopadla tak, jak čekal málokdo a já určitě. Do extraligy jdou dva prvoligové kluby a možná je to pro někoho překvapení. Nyní možná všichni vidí, že ta první liga má kvalitu, není to žádná "čunča". Čtyři kluby by mohly dělat extraligovým týmům potíže a ta soutěž má kvalitu. Spekulace o nějaké domluvě jsou bezpředmětné. Chomutov prohrál. Je to obtížné, je finále a před zápasem je jasné, že oba mají titul, když je remíza...Samozřejmě půjdou řeči, byly už před zápasem, nevím, co k tomu říci," řek Marian Jelínek asistent Mladé Boleslavi.
Jiří Dopita: "S městem a krajem jsme domluveni, extraligu hrát budeme"
"Neměli jsme až tak vysoké cíle. Chtěli jsme do play-off, pak do čtvrfinále a pak se poprat o baráž. To, že to dopadne postupem, to nečekal asi nikdo. Pro nás je to příjemný šok. Jsme moc rádi, měli jsme loňské zkušenosti, věřili jsme, že v případě zdraví týmu budeme hrát důstojnou roli. Když jsme zůstali zdraví, začali jsme cítit šanci a povedlo se to. Díky patří všem, největší hráčům," řekl Jiří Dopita.
"Spekulacemi si nenechám zkazit náladu. Ani my ani Mladá Boleslav jsme si neuhráli baráž tímto zápasem, ale zápasy s Kladnem a Chomutovem, s nimi jsme to vyhráli. Spekulace byly a budou, já jsem šťastný, že jsme postoupili a tím to pro mě hasne," dodal Jiří Dopita k postupovým spekulacím.
"Věřím, že budeme hrát extraligu důstojně a nebudeme tam do počtu. Musíme pro to udělat maximum. Zatím cíle vyhlašovat nebudeme, první rok bude těžký, ale věřím, že ho zvládneme. Máme za sebou jednání s městem a krajem, podpora tu bude, máme nějaký smluvený čas na potvrzení, ale věřím, že se to dotáhne k tomu, že se to extraligové buly v září na olomouckém zimáku vhodí," zmínil Jiří Dopita k otázce, zda Olomouc bude hrát extraligu.

HC Olomouc5:4BK Mladá Boleslav
(1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)
Branky:18. Kucharczyk (Selingr, Ostřížek), 33. Kucharczyk (Selingr, Ostřížek), 45. Marosz (Knotek), 46. Ostřížek (Jaroměřský,Selingr), 62. Ondrušek - 6. Pabiška (Výborný, Vrbata), 27. Mikulík (Vrbata, Toman), 40. Jarůšek, 49. Ovčačík (Lenc).
Rozhodčí:Jeřábek, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení:2:1
Využití:1:2
Diváků:5 500 (vyprodáno).
Sestava HC Olomouc:Vošvrda - Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Staněk, Janáček - Kucharczyk, Ostřížek, Selingr - Marosz, Knotek, Vodný - Pekr, Rác, Herman - Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.
Sestava BK Mladá Boleslav:Will - Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Žabka, Bohunický, Kurka - Mikulík, D. Výborný, L. Pabiška - Lenc, Broš, Klimenta - M. Látal, Musil, Starý - Jarůšek, Vrbata, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip