Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora konečně ukončila sérii porážek a porazila Karlovy Vary

Sport

1.3.2015 aktualizováno 1.3.2015 21:22

Autor: rhe

Hokejisté HC Olomouc nastoupili v posledním utkání základní části Tipsport extraligy proti Energii Karlovy Vary. Třináctí Kohouti ztráceli na Vary už devět bodů, ale v případě výhry ještě mohli v play-out pomýšlet na to, že by se na úkor právě Dudy a spol. nepříjemné soutěži o udržení v nejvyšší soutěži vyhnuli. Zápas skončil po šedesáti minutách 2:2. Bod navíc získali v prodloužení Kohouti.

Po čtyřech vynechaných zápasech chytal zkušený Trvaj, v obranných řadách pak pospolu zůstal jen třetí pár Jaroměřský – Houdek. Po dlouhé době neměli Hanáci kompletní čtyři útoky. Chyběl Rachůnek a Patera, svou extraligovou premiéru si naopak odbyl junior Šimon Beták. Při Paterově absenci měl na svém dresu kapitánské „C“ obránce Pavel Skrbek. Na střídačce chyběl kvůli nemoci také Jiří Dopita.
Kohouti nezačali zápas vůbec dobře. Ve 24. sekundě šel na trestnou Laš a za 11 vteřin využil početní převahu Varů Martin Bartek. Posila z Liberce se Energii vyplácí. V 11. minutě zvýšil Martin Bartek ranou mezi betony Trvaje na 2:0 pro hosty.
Mora se k nějakému většímu ohrožení Závorky dostala až ve 13. minutě, kdy pálil obránce Rašner, Závorka ukryl puk pod vyrážečku. Čtyři minutu před koncem hráli domácí čtyři minuty přesilovku za faul Redlihse. Výborné šance měli Marosz a Jaroměřský, ale Závorka svůj celek podržel.
Druhou část začala Mora výborně. Marek Laš sice tutovku nedal, ale Dávid Buc neuvěřitelně vymetl pavučinu v Závorkově šibenici. Ve 25. minutě měl další tutovku Laš po akci Buce se Skrbkem, nechal opět vyniknout brankáře Varů a Knotek z dorážky netrefil branku.
Kohouti byli ve druhé třetině jasně lepším týmem, ale v koncovce chyběl klid nebo štěstí. Nadějné pokusy Skrbka nebo Kucharczyka na Závorku nestačily. V přesilové hře za Balánovu nebezpečnou hru vysokou holí se tečí prosadil Marek Laš.

Třetí třetina začala průnikem Buce, který se dostal až před Závorku, puk za něj však nedostal. Ve 48. minutě měli Hanáci další příležitost dostat se do vedení. Závorka vychytal ránu Laše zblízka i Ondruška od modré. Moru na druhé straně zachránil při tutovce Redlihse Trvaj.
Branka do konce základní doby nepadla, a tak šel duel do prodloužení, v něm rozhodl pět vteřin před koncem Jakub Herman. "V prodloužení jsem šel na led třicet sekund před koncem, takže jsem věděl, že je málo času. Puk se ke mně po střele Pavla Skrbka odrazil, měl jsem to trochu pod sebou, ale podařilo se mi to dát nahoru. V play-out hrajeme s Vary dvakrát, oni můžou zakopnout, ještě neskládáme zbraně," řekl k rozhodující trefě a výhledu v play-out Jakub Herman.
Jak viděl duel jeden z koučů Mory Jan Tomajko? "Pro nás vzpruha, že jsme konečně vyhráli. Sice za dva body, ale bereme, jak to je. Za stavu 0:2 jsme nesložili zbraně a zabojovali jsme. V první třetině jsme nedohrávali hráče a stálo nás hodně sil získat puk zpět. Ve druhé a třetí části jsme měli dost šancí i v normální hrací době, štěstí se k nám otočilo aspoň v prodloužení. Snad budeme bodovat dál, navázali jsme na dobré výkony z posledních utkání. První kolo play-out bude velmi důležité, hrajeme zase s Vary a může to už rozhodnout.“

HC Olomouc3:2HC Energie Karlovy Vary
(0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)
Branky:21. Buc (Knotek, Laš), 38. Laš (Buc, Jaroměřský), 65. Herman (Skrbek) - 1. Bartek (Sičák, Harant), 11. Bartek (R. Hruška).
Rozhodčí:Baluška, Konc – Blaha, Frodl.
Vyloučení:1:5.
Využití:1:1
Diváků:3 341.
Sestava HC Olomouc:Trvaj (Vošvrda) – Skrbek, Rašner, Ondrušek, Majeský, Jaroměřský, Houdek, Bartoň – Buc, Knotek, Laš – Zuzin, Herman, Matai – Kucharczyk, Marosz, Dlouhý – Beták, Řípa. Trenéři: Petr Fiala a Jan Tomajko.
Sestava HC Energie Karlovy Vary:Závorka (Habal) – Harant, Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, Redlihs, Tomeček, Dvořák – Hruška D., Balán, Vachovec – Bartek, Hruška R., Duda – Tomeček, Zadražil, Micka – Koblasa, Kverka, Gorčík. Trenér: Karel Mlejnek st. a Jaromír Kverka.
Reklama

Restaurace Sokolka

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Výborné pivo Radegast, chutné jídlo a příjemná atmosféra. Zároveň se můžete pobavit u sportovních přenosů na velkoplošných televizorech nebo si zahrát kulečník a šipky. Budete obslou...