Reklama

Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora otočila zápas s Kladnem a udělala další důležitý krok k postupu

Sport

13.4.2014 aktualizováno 13.4.2014 20:39

Autor: rhe

V 9. kole baráže mohla Olomouc na domácím ledě definitivně potopit Rytíře z Kladna, kteří by v případě porážky už sestupovali do 1. ligy. Ale Kladno se v posledních duelech zvedlo a chtělo na Hané bodovat naplno. Kladno sice vedlo na Hané v 5. minutě 3:0, ale Mora provedla parádní obrat. Kohouti nakonec vyhráli 5:3 a jsou už velmi blízko postupu. Kladno si podepsalo svůj ortel a sestupuje.

Hned úvod zápasu přinesl dramatické momenty a nebyly příjemné pro Olomouc. Obrovskou šanci domácího Kucharcyzka ve dvacáté vteřině chytil hostující Cikánek. Na konci první minuty pak vyjel z rohu Kuchler a střelou mezi betony prostřelil Vošvrdu, 0:1.
Za půl minuty to bylo 0:2. Domácí obraně ujel Eberle, jehož Vošvrda ještě vychytal, ale dorážku trefil do branky Machač. Domácí tým pak vystřídal brankáře, za Vošvrdu přišel Halász. V 5. minutě hrálo Kladno přesilovku a prakticky rozhodlo zápas, když se z předbrankového prostoru prosadil Miroslav Hořava. "Šel jsem do branky za stavu 0:2, což bylo nepříjemné, ale nebyl jsem nějak nervózní, horší to bylo, když jsem dostal hned z první střely gól na 0:3. Ale pořád jsme věřili, že to dokážeme otočit, což se nakonec povedlo a vyhráli jsme velmi důležitý zápas. Víme, že máme postup ve vlastních rukách, ale tak se nad tím nesnažíme přemýšlet. Snažíme se hrát zápas od zápasu, třetinu od třetiny. A věříme, že postupně se nám nakonec postup povede," řekl Tomáš Halász.
Mora se nadechla v polovině třetiny. Marosz sice po Knotkově pasu ještě neskóroval, ale obdobnou akci předvedla i Rácova trojka a Matěj Pekr z přihrávky Jakuba Hermana snížil na 1:3. Pekr měl obrovskou šanci ve 13. minutě, ale Cikánek zázračně vyrazil. V 19. minutě jel na Cikánka úplně sám Jergl, ale hostující brankář Rytíře opět fantasticky podržel. Ale pak Hanákům pomohl šťastný odraz mantinelu a přesná střela Selingra, 2:3.
Ve druhé třetině začaly oba týmy více bránit, a tak se dlouho větší možnost ani na jedné straně neobjevila.Ve 36. minutě ujel obraně hostí z rohu Rác, objel branku, Cikánek vyrazil přímo k Hermanovi a ten bekhendem do odkryté branky vyrovnal na 3:3.Třetí část začali lépe hosté. Halász musel čarovat při střelách Kuchlera. Ve 45. minutě ale přiblížil Hanou k extralize Roman Rác, po akci Matěje Pekra, 4:3. V 52. minutě byla Olomouc ještě blíž, když se z brejku prosadil Knotek, 5:3. Závěr si Mora pohlídala a získala tři důležité body. K postupu do extraligy už jí chybí jen krůček.
"Po výborném vstupu do utkání se nám nedařilo udržet náskok, což se ukázalo jako rozhodující. Začali jsme Olomouci ustupovat, ta získávala stále větší půdu pod nohama a nakonec zaslouženě zvítězila. Pro mě je to samozřejmě nejhorší okamžik hokejové kariéry. Co bude dál, nyní nechci řešit, je to opravdu hodně brzy, ale je to obrovské zklamání," hodnotila zápas hokejová legenda Pavel Patera.

"Začali jsme dobře, měli jsme tam šanci ve dvanácté vteřině, ale pak jsme inkasovali tři branky ze čtyř střel, což byla rána. Ale když prvoligový tým otočí s extraligovým z 0:3 na 5:3, tak je to paráda a klukům moc děkuji za výkon. Ještě ale není konec, musíme bojovat dál. V úterý je rozhodující duel s Chomutovem, který když vyhrajeme, tak jsme v extralize," hodnotil zápas Jiří Dopita.
Smutný byl po zápase asistent Kladna Josef Zajíc. "Začali jsme produktivně, ze čtyř střel jsme dali tři branky, což asi nikdo nečekal. Ale tento počin jsme nedokázali uhlídat. Domácí nás pak přehráli. Byli šikovnější i důraznější a zasloužili si vyhrát. Byla tady skvělá atmosféra, Olomouci musím gratulovat, byla lepším týmem."

HC Olomouc5:3Rytíři Kladno
(2:3, 1:0, 2:0)
Branky:10. Pekr (Herman, Rác), 19. Selingr, 36. Herman (Rác), 45. Rác (Pekr), 52. Knotek (Jaroměřský) - 1. Kuchler, 2. Machač (Eberle, Růžička), 5. M. Hořava (Tenkrát, Patera).
Rozhodčí:Fraňo, Pešina – Hlavatý, Tošenovjan
Vyloučení:1:3.
Využití:0:1.
Diváků:5 500 (vyprodáno)
Sestava HC Olomouc:Vošvrda (2. Halász) – Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Staněk, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Marosz, Knotek, Vodný – Pekr, Rác, Herman – Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita.
Sestava Rytíři Kladno:Cikánek – Majeský, Kaberle, Kolařík, Hořava P., Procházka, Růžička, Gutwald – Tenkrát, Patera, Hořava M. – Zagrapan, Dragoun, Kuchler – Dalecký, Machač, Eberle – Strnad, Havlíček, Bílek Trenéři: Jiří Čelanský, Jan Neliba a Josef Zajíc.

Tabulka baráže o extraligu po 9. kole
Poř. Klub Zápasy Výhry Výhry v prodloužení Prohry v prodloužení Prohry Skóre Body
1. Mladá Boleslav 9 4 2 1 2 28:17 17
2. Olomouc 9 5 0 2 2 26:25 17
3. Chomutov 9 3 1 1 4 19:21 12
4. Kladno 9 1 2 1 5 23:33 8
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941