Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kometa ukázala na Hané sílu finalisty extraligy

Sport

19.8.2014 aktualizováno 19.8.2014 20:06

Autor: rhe

Mora nastoupila k dalšímu přípravnému zápasu na extraligu. Tentokrát měla velmi těžkého soupeře, protože přijel finalista loňského play-off Kometa Brno, navíc takřka v kompletní sestavě. Kvalitu potvrdilo Brno už v první třetině, kterou vyhrálo 2:0. Protože pak oba celky vstřelily po gólu, vyhrála Kometa v Olomouci zaslouženě 3:1.

V obraně Mory nastoupil nový bek Pavel Srbek. V sestavě tentokrát chyběl Fin Tuominen. V brance nastoupil vloni ještě brankář Komety Jiří Tvaj. V dresu hostí hrál zase prvního centra David Ostřížek, který v baráži notně pomohl Kohoutům do extraligy.
Po úvodních šancích na obou stranách, kdy vychytal hostujícího Tomáše Svobodu Trvaj a Rác trefil tyč, se do vedení dostala Kometa. Ve 3. minutě propálil od modré Trvaje Kempný. Kohouti mohl srovnat Lašem, ale jeho pokus Falter chytil těsně před brankovou čárou.
Finalista extraligy pak dával Kohoutům menší extraligové školení. Dvě tutovky Dlapy ještě Trvaj chytil, ale proti střele Vojtěcha Němce v 9. minutě byl bez šance, 0:2. V závěru třetiny ještě mohl zvýšit po Ostřížkově akci obránce Malec. Trvaj byl opět připraven. Mora ještě mohla snížit těsně před pauzou. Laš ani Skrbek však po akcích Pavla Patery na Faltra nevyzráli.

Ve druhé třetině měla Mora v 6. minutě dvě obrovské možnosti na snížení. Nejprve jel sám na branku Rác, ale těsně minul. Akce pokračovala, Diviš našel zpoza branky Ondruška, který trefil jen Faltra. Pak měli domácí dvě přesilovky, ale moc dobře je nesehráli. Dokonce nechali jet Vondráčka na Trvjaje, který svůj tým opět podržel.
Závěr druhé části pak zase patřil Kometě, která několikrát notně zatopila olomoucké obraně. Kohouti se ubránili a ve 39. minutě byli zase blízko k brance. Švaňhal objel Kuboše, jeho pokus Falter vyrazil před Ráce, ale ten odkrytou branku Brna netrefil. Mora hrála přesilovku, ale opět ji zahrála prachmizerně. Pustila Kometu do brejku a Tomáš Malec s pomocí břevna zvýšil na 3:0.
Hned na začátku třetí části Mora napravila konec druhé. V přesilovce překvapil Richard Diviš a snížil na 1:3. Hned v dalším střídání málem přidal druhý gól Pavel Patera. Pak Hanáci ubránili přesilovku Komety a ve 49. minutě tu byla zase tyč. Od modré čáry ji trefil Roman Rác. Mora se snažila v závěru zápas zdramatizovat, ale na Faltra už nevyzrála a prohrála 1:3.
"První třetina, to byla hra kočky s myší. Od nás to byl žákovský hokej. Kometa nás vyučovala ve všem. My jsme tam měli jedinou akci, když dal Roman Rác břevno. Ve druhé části to už bylo lepší, ale v šancích jsme byli jaloví. Dvakrát nám navíc hosté ujeli v oslabení. Přesilovky nám také nejdou. Třetí třetinu jsme se snažili neprohrát, což se povedlo. Byla to vydařená dvacetiminutovka. Snad to přeneseme do odvety v Brně. Nebyli bychom spokojení, kdybychom měli mít ve výkonnosti takové výkyvy. To bychom asi konkurenceschopní moc nebyli," hodnotil zápas kouč HC Olomouc Petr Fiala.

HC Olomouc1:3HC Kometa Brno
(0:2, 0:1, 1:0)
Branky:41. Diviš (Švaňhal) - 3. Kempný, 9. Němec (Svoboda T., Káňa), 40. Malec (Vondráček)
Vyloučení:5:5.
Využití:1:0.
V oslabení:0:1
Diváků:4 000.
Sestava HC Olomouc:Trvaj (Vošvrda) – Houdek (hrál je v 1. tř.), Ondrušek, Skrbek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Bartoň, Staněk – Matai, Kucharczyk, Buc – Pekr, Patera, Laš – Rác, Knotek, Švaňhal – Králík, Diviš, Zuzin – od 45. Lehečka.
Sestava HC Kometa Brno: Falter (Čiliak) – Dlapa, Kempný, Kuboš, Hanzlík, Dujsík, Malec – Vincour, Ostřížek, Vondráček – Svoboda T., Němec, Káňa – Zohorna, Čermák, Svoboda J. – Dočekal, Koreis, Hruška.
Reklama

Vinotéka ZENIT

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Nabízíme za VO ceny lahvová a stáčená vína těchto vinařství: ANNOVINO, Bergmann, Cícha, Grmolec, Hagn, Mikrosvín, Mühlberger, Reisten, Réva Rakvice, Skoupil, Sonberk, Stejskal, Studeny, Šal...