Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora padla v Brně s Kometou

Sport

14.12.2014 aktualizováno 14.12.2014 20:58

Autor: rhe

Ve 30. kole Tipsport extraligy nastoupili hráči HC Olomouc v hale Rondo v Brně proti Kometě. Kohouti prohráli dva poslední zápasy v Třinci a doma se Zlínem. S Kometou měla Mora navíc špatnou bilanci, zatím prohrála oba zápasy shodně 2:4. Hanáci se dlouho drželi na bodech, ale v posledních deseti minutách inkasovali a prohráli 1:3.

Trenéři Mory udělali oproti porážce doma se Zlínem několik změn. V brance začal v Brně Vošvrda, v obraně byl jako sedmý bek Jakub Bartoň a v útoku trenéři přeházeli formace, mimo základní dvanáctku se ocitl Buc, chyběl zraněný Zuzin. Vrátil se distancovaný Dlouhý a opět hrál i Diviš.
Mora nevstoupila do utkání špatně, ve 4. minutě měli šance Knotek se Skrbkem, nedali a z protiútoku skórovala Kometa. Ostřížek dorazil do branky střelu Holce. První trefu v dresu Komety si tak loni centr první lajny Mory nechal na nejméně příhodnou dobu. V 9. minutě bylo srovnáno. Herman zavezl puk do pásma, našel Richarda Diviše a ten střelou na lapačku vyrovnal na 1:1.
V 10. minutě musel Vošvrda řešit nebezpečný pokus Dočekala, Mora se ubránila a v brejku fauloval Cibáka Kováčik, a tak hráli hosté přesilovku. Kohouti ale Čiliaka téměř neohrozili, naopak na druhé straně je opět trápil Dočekal, který měl už čtvrtou nebezpečnou střelu. Pálil po chybě Dlouhého a Vošvrda si musel poradit i s dorážkou Dočekala, v dalším střídání pak kryl tutovku Hrušky.
Čtyři minuty nato projel obranou hostí útočník, můžete hádat - ano, Martin Dočekal, Vošvrda byl opět připraven. V další akci si Mora málem dala vlastence, když přihrávku Němce srazil na branku Vyrůbalík. V závěru první části hráli dvě přesilovky domácí, ale Mora se ubránila.
Druhá část začala pokračující početní převahou Komety, hosté to opět ustáli. Ve 23. minutě mohla jít Olomouc do vedení, Skrbek s Lašem připravili parádní pozici Hermanovi, ten ale tváří v tvář na Čiliaka nevyzrál. Pak se na druhé straně zaskvěla proti střelám Tona a Němce Vošvrdova lapačka.
Ve 27. minutě hrálo Brno minutu pět na tři. Na trestné lavici byl Škůrek za příliš blízkou brzdu před Čiliakem a Cibák za hákování. Brankář Mory kryl rány Kováčika i Tona. Další pumelici Kováčika pak Vošvrda chytil se štěstím, ale přesilovky Brna pokračovaly, na trestnou lavici šel Majeský. Nyní měli domácí dvojnásobnou převahu téměř čtyřicet sekund. Brankář Kohoutů se překonával, chytil dělovku Kuboše i dorážku Káni. V dalších možnostech pak minuli Němec i Hruška.
Hanáci se dostali do šance až ve 32. minutě, Cibák byl sám před Čiliakem tísněn bekem domácích, rozhodčí faul neviděli. O minutu později vychytal "Vošvrc" nájezd Dočekala a v leže i dorážku Holce. Po dvou třetinách byl stav stále 1:1.

Třetí třetina začala přesilovkou Mory pokračující z druhé části, která byla faulem Kuboše vylepšena na 5 na 3. Čiliak se také předvedl a žádný puk do branky nepustil. Na druhé straně Kometa hodně tlačila při vyloučení Houdka. V oslabení pak parádně ujel Skrbek, ale Marosz jeho gólovou nabídku nevyužil. Výbornou příležitost mě i na druhé straně Dlouhý, ale trefil jen do Čiliakova betonu.
V 51. minutě se Kometa prosadila. V přesilové hře propálil Vošvrdu Jan Hruška. O dvě minuty později vpadl do obrany Hanáků Kempný a střelou nad rameno olomouckého gólmana rozhodl zápas, 3:1. Kohouti ještě zkusili power play, Skrbek trefil tyč, ale Brno se již ubránilo. "Budu stručný. Neodehráli jsme špatné utkání, je pro nás škoda, že odjíždíme bez bodu. Domácí nás v zápase přestříleli, odehráli lepší přesilovky a nakonec rozhodli ve třetí třetině," hodnotil zápas Jiří Dopita.
Další utkání hraje Mora až po Vánocích, 26. prosince v Pardubicích.

HC Kometa Brno3:1HC Olomouc
(1:1, 0:0, 2:0 )
Branky:4. Ostřížek (Dočekal, Holec), 51. Hruška (Kempný), 53. Kempný – 9. Diviš (Herman, Ondrušek)
Rozhodčí:Pešina, Horák – Komárek, Ondráček
Vyloučení:8:9, navíc Kempný (Brno) 10 min.
Využití:1:0.
V oslabení:0:0.
Diváků:7 200, vyprodáno.
Sestava HC Kometa Brno:Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Kováčik – Hruška, Němec, Ton – Káňa, Čermák (C), Honejsek – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Ostřížek, Holec, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.
Sestava HC Olomouc:Vošvrda (Trvaj) – Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondroušek, Škůrek, Bartoň – Cibák, Marosz, Rác – Dlouhý, Patera (C), Kucharczyk – Laš, Herman, Diviš – Rachůnek, Knotek, Matai. Trenér: Petr Fiala.
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941