Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 1.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora prohrála s Kometou i počtvrté

Sport

30.1.2015 aktualizováno 30.1.2015 20:53

Autor: rhe

Moravské derby mezi Morou a Kometou se odehrálo ve 43. kole Tipsport extraligy. Olomouc letos s Brnem ani jednou nevyhrála. Začala dobře, rychle vedla, ale po chybách zápas ztratila a posedmé v řadě nezískala ani bod. Kohouti prohráli s Kometou 3:6.

Trenéři Olomouce udělali jednu změnu v obraně, místo Ondruška hrál Jaroměřský. V útoku byly změny dvě. Místo Řípy a Kucharczyka nastoupili Knotek a Dlouhý. Kohouti výborně začali. Při vyloučení Tona projel středem Jakub Herman a po narážečce s Tomášem Rachůnkem byl sám před Čiliakem a zavěsil pod víko.
Mora dál tlačila Kometu, ta se k ohrožení Vošvrdy dostala až v 5. minutě. Tečovanou ránu Dočekala vyrazil olomoucký gólman maskou. Při další akci chyboval Škůrek a po blafáku Petra Tona posuzoval vstřelení branky videorozhodčí. Gól nakonec nebyl uznán. V 11. minutě hosté srovnali, když Koreis sebral chybné Vošvrdovo vyhození a z úhlu trefil do odkryté branky. O pět minut později hrála Olomouc přesilovku a po ráně Marosze chybělo Skrbkovi jen málo, aby dorazil volný touš před brankářem Brna.
Druhou třetinu začalo lépe Brno. Kolotoč první formace zakončil bekhendovou kličkou Jan Hruška, 1:2. Ani ne o minutu později už to bylo o dvě branky, když Burian projel obranou Jaroměřský-Staněk a skóroval. Trenéři Mory si vzali oddechový čas.
Ve 34. minutě Hanáci snížili. Druhá pětka zatlačila brněnskou obranu, Houdek vypálil rychle tahem, Čiliak jen vyrazil a Jakub Herman se v utkání radoval podruhé. Za chvíli ale hosté zase vedli o dvě branky. Vošvrda sice vyrazil ránu Dočekala, ale puk mířil do branky, kam ho dorazil David Ostřížek.

Třetí část začala kontrem první formace Brna a horní tyčkou, kterou trefil Hruška. Ve 44. se málem prosadil druhý útok Mory. Herman našel rozjetého Rachůnka, který pálil rovnou z přihrávky a Čiliak maskou vyrazil nad branku.
Ve 49. minutě skórovalo Brno v přesilovce. Dočekal našel před brankou Čermáka a ten trefil puk ze vzduchu, 2:5. Olomouc mohla zase snížit, ale Knotek netrefil prázdnou branku. Z protiútoku zvýšil na 6:2 Vondráček po kiksu Knotka. Čtyři minuty před koncem se trefili i domácí. Po akci Srkbka dotlačil puk za Čiliaka Jan Knotek. Mora prohrála s Kometou 3:6.
"První a třetí třetinu jsme odehráli dobře, ve druhé jsme dostali gól a přestali jsme hrát, tam se rozhodlo. Asi rozhodl gól na 2:4. Hráči to nezabalili, ve třetí části hráli dobře. Inkasovali jsme po chybách a před nimi jsme měli velké šance. Šest branek je moc. Pavel Patera nenastoupil, hráli jiní hráči. Při zranění Trvaje bohužel nemáme variantu, a nemůžeme tedy moc prostřídat. Po těch porážkách potřebuje brankář odpočinout v hlavě. Není to ale jen o brankářích, chyby dělají všichni, jsme jedno mužstvo. Nasazení tam od hráčů je, ale sebedůvěra po těch porážkách jde dolů. Musíme však na situaci brankářů reagovat, mysleli jsme si, my i Jirka, že to bude v pořádku, ale bohužel ještě není," řekl k utkání kouč HCO Petr Fiala.

HC Olomouc3:6HC Kometa Brno
(1:1, 1:3, 1:2)
Branky:1. Herman (Rachůnek), 34. Herman (Houdek, Skrbek), 56. Knotek (Skrbek, Cibák) - 11. Koreis, 25. Hruška (Ton, Honejsek), 27. Burian (Ptáček, Kempný), 37. Ostřížek (Dočekal), 49. Čermák (Dočekal), 52. Vondráček (Burian).
Rozhodčí:Hradil, Mikula – Gebauer, Lederer.
Vyloučení:4:4
Využití:1:1
Diváků:5 500, vyprodáno.
Sestava HC Olomouc:Vošvrda (Urbisch) – Houdek, Skrbek, Škůrek, Vyrůbalík, Staněk, Jaroměřský, Rašner – Rác, Marosz, Jergl – Rachůnek, Herman, Laš – Zuzin, Knotek, Cibák – Buc, Diviš, Dlouhý. Trenér: Petr Fiala.
Sestava HC Kometa Brno:Čiliak – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Kováčik, Malec, Kuboš, Vágner – Honejsek, Hruška, Ton – Burian, Korejs, Vondráček – Káňa, Čermák, Zohorna – Dočekal, Ostřížek, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941