Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora prohrála s Piráty v prodloužení a oslavy se musely odložit

Sport

15.4.2014 aktualizováno 15.4.2014 21:05

Autor: rhe

Hokejisté Olomouce nastoupili v 10. kole baráže doma proti Pirátům Chomutov a pokud by vyhráli za tři body, mohli by už slavit postup. Chomutov by zase v případě výhry stáhnul Olomouc o dva body a zvýšil svoje šance na záchranu extraligy. Kohouti vedli ještě 71 sekund před koncem 2:1, ale hosté srovnali Hruškou a v prodloužení získali bod navíc.

Olomouc nastoupila ve stejné sestavě jako proti Kladnu s jedinou změnou, v brance Kohoutů nastoupil Tomáš Halász. První šanci duelu měl ve 2. minutě hostující Hruška, jeho bekhendový pokus Halász chytil.
V 5. minutě šla do vedení Mora. Kapitán Bartoň nahodil puk na branku, Růžička jej vyrazil přímo na hůl Michala Vodného a ten se trefil přesně, 1:0. V dalším střídání ujeli Pekr s Rácem a druhý jmenovaný jen těsně minul pravou tyčku. Ve 12. minutě opět řádila Rácova trojka, po Pekrově průniku to zkoušel i s dorážkou Herman, ale Růžička ho vychytal.
Na druhé straně pak z protiakce srovnal na 1:1 po brejku a blafáku do bekhendu Kaše.
Kohouti si málem vzali vedení zpět v 16. minutě. Ránu Bartoně tečoval hostující Hromas, Růžička ale i tuto situaci zvládl, stejně jako Rácovu dorážku. V závěru zatlačili i Piráti, Sikora a Hřebejk měli velmi nadějné možnosti, Kohouty však podržel Halász.
Druhou třetinu začali domácí náporem, ze které pramenila přesilovka. Tu hrála skvěle Knotkova pětka a získala ještě navíc 30 sekund 5 na 3, jenže ta už Hanákům nevyšla, stejně jako další přesilovka Mory při vyloučení Krsteva. Ve 36. minutě Mora špatně zakončila útok a na druhé straně Chomutov nebezpečně pálil i dorážel.
I třetí část hry začala Mora přesilovkou, ale vytěžila z ní "jen" tyčku Ostřížka. Pak se zase začaly hrát oboustranné hokejové defenzivní šachy. Chomutov vystrčil růžky ve 45. minutě, střelu Kubinčáka opět lapl výborný Halász.
Ve 47. minutě šli Kohouti do vedení. Diviš se Švaňhalem vytvořili šanci pro benjamínka týmu Aleše Jergla a ten prostřelil Růžičku, 2:1. Pak měla Mora další tutovku při nájezdu Ostřížka, kterého zase vychytal Růžička. Na druhé straně málem překonal Halásze Svoboda. Ve hře čtyři na čtyři si za obranu Pirátů zajel Švaňhal, ale i on minul.
Chomutov začal zkoušet provokovat, když najížděl do Halásze, před kterým se strhla potyčka mezi Staňkem a hostujícím Sikorou, ze kterého měl přesilovku paradoxně a překvapivě Pirát.
Minutu a dvanáct vteřin před koncem Haná umlkla. Hosté ujeli dva na jednoho a Hruška srovnal na 2:2. V poslední vteřině mohl rozhodnout fantom extraligových baráží Nikola Gajovský, jeho střelu z voleje Halász zázračně vyrazil koncem betonu.
V prodloužení byli lepší hostující Piráti, tři vteřiny před koncem zavezl puk Svoboda a bod navíc trefil Pirátům Bartečko. Mora tak musela oslavy odložit. V pátek jí proti Mladé Boleslavi stačí opět jakákoliv výhra.
"Byli jsme samozřejmě kousek od kýženého postupu, zamrzí to, je to hokej, stává se to, musíme ze z toho otřepat a bojovat v dalších zápasech. Musíme mít hlavy nahoře, máme další zápas doma. Nesmíme mít hlavy dole, v pátek máme další šanci odehrát si to před domácími fanoušky. Chomutov hrál naplno, dával do toho všechno, v prodloužení na tom byl po vyrovnání samozřejmě dobře. Mají tam šikovné hráče, které jsme málem uhlídali celý zápas. Nevím, s čím sem přijede Mladá Boleslav, teď mám v hlavě jen tento zápas, zítra se začneme připravovat na ten další," řekl k utkání bek Mory Mario Cartelli.
"Zápas byl vyrovnaný, ve druhé třetině jsme měli mírně navrch, díky přesilovkám. Ve třetí jsme měli ještě dva nájezdy, které jsme bohužel nedali, což byla škoda. Málem jsme pak inkasovali ještě v poslední třetině normální hrací doby. V prodloužení jsme se už dívali na nájezdy a Jarda Svoboda nás tam přehrál krásně ve středním pásmu. Musíme se z toho sebrat a uhrát ty body v dalším zápase. Je to pro nás rána, ale před zápasem bychom možná bod brali. Před baráží, kdyby nám někdo řekl, že nám k postupu stačí dva body dvě kola před koncem, tak tomu nebudeme věřit. Snažíme se to hráčům vtloukat do hlav, aby si nepřipouštěli ten postup. My můžeme opravdu jen získat, takže se pořád na to můžeme dívat optimisticky. Kdyby se to náhodou nemělo povést, tak se tady věšet nebude," hodnotil zápas Jiří Dopita.

HC Olomouc2:3Piráti Chomutov
(1:1, 0:0, 1:1 - 0:1 po pr.)
Branky:5. Vodný (Bartoň, Marosz), 47. Jergl (Diviš, Švaňhal) - 13. Kaše (Kubinčák), 59. Hruška (Hřebejk), 65. Bartečko (Svoboda)
Rozhodčí:Husička, Hradil – Gebauer, Lederer.
Vyloučení:3:5, navíc Sikora (Chom 10 min).
Využití:0:0.
Diváků:5 500. (Vyprodáno).
Sestava HC Olomouc:Halász – Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Staněk, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Marosz, Knotek, Vodný – Pekr, Rác, Herman – Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenér: Fiala.
Sestava Piráti Chomutov:Růžička – Malec, Stehlík, Havel, Krstev, Mrázek, Rutta, Bartejs, Tejnor – Svoboda, Bartečko, Bomersback – Hruška, Gajovský, Hřebejk – Šagát, Sikora, Hromas – Kaše, Kämpf, Kubinčák. Trenér: Beck.

Tabulka baráže o extraligu po 10. kole
Poř. Klub Zápasy Výhry Výhry v prodloužení Prohry v prodloužení Prohry Skóre Body
1. Mladá Boleslav 10 5 2 1 2 33:20 20
2. Olomouc 10 5 0 3 2 28:28 18
3. Chomutov 10 3 2 1 4 22:23 14
4. Kladno 10 1 2 1 6 26:38 8
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip