Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora prohrála se Škodovkou Plzeň v prodloužení

Sport

25.11.2014 aktualizováno 25.11.2014 21:07

Autor: rhe

Ve 23. kole Tipsport extraligy nastoupili hokejisté Olomouce proti Škodě Plzeň. Kohouti dvakrát za sebou prohráli a spadli na osmé místo. Plzeň naopak dvě poslední utkání vyhrála a byla před duelem o bod a místo za Morou. V zápase bylo opět hodně vyloučených, na obou stranách deset. Vyrovnaný byl i stav po třech třetinách, 3:3. Bod navíc získala v prodloužení hostující Plzeň.

Trenéři Fiala s Dopitou postavili do branky opět Jiřího Trvaje, v útoku dostal při distanci Radka Dlouhého letos poprvé šanci Jiří Řípa. První šance měli domácí, ale Machovský byl při pokusech Mataie i Skrbka připraven.
V 9. minutě hrála Plzeň přesilovku a v jejím závěru se trefil od modré čáry kapitán Petr Kadlec. O chvíli později hráli domácí minutu dvojnásobnou přesilovku. Hosté se dokázali ubránit.Tlak Kohoutů pak pokračoval, Machovský skvěle vychytal Knotka. Další početní převahu pak měli dvakrát hosté, Trvaj odolal proti střelám Jána Sýkory i Kadlece. Hosté pak ale hráli 44 sekund 5 na 3 a ti svoji šanci využili, trefil se obránce Mozík.
Na začátku druhé části měli domácí dvě přesilovky, jednu dokonce o 20 vteřin vylepšenou o dva hráče, ale ani tentokrát si větší šanci nevypracovali. V polovině utkání se Kohouti konečně probudili. Roman Rác napřáhl z dálky a střela prošla do branky. Pak byl za nesportovní chování vyloučen do konce utkání obránce domácích Ivan Majeský. "Bohužel jsme dnes ztratili dva body. Dokázali jsme to otočit v poslední části a chvíli před koncem soupeř srovnal. V prodloužení už to byla taková šťastná střela. Mohli jsme mít tři body a máme jeden. Vyloučení do konce utkání bylo mojí chybou. K hokeji emoce patří, já je neudržel. Víme o tom, že se nesmí takto reagovat, trenéři nás na to neustále upozorňují. My hráči si to musíme uvědomit a nesmí se to stávat. To stejné platí i o trendu posuzování faulů. Sudí jsou pod tlakem, mají to tak nařízené, my hráči je prostě nesmíme dělat," řekl k vylučení Ivan Majeský.
Vyrovnat mohli Kohouti, kdy jindy než v přesilovce, při vyloučení Hollwega. Cibák ale trefil z dorážky jen břevno. Navíc Plzeň faulovala, a tak měla Mora třetí možnost dvojnásobné přesilovky.
Hanáci ale opět 5 na 3 nevyužili. Po dvou třetinách prohrávala Olomouc s Plzní 1:2.

Třetí třetinu začala Olomouc dobře. Při přesilovce se v jejím závěru trefil Peter Zuzin a srovnal na 2:2. Stejný hráč po samostatné akci málem dostal Moru do vedení, proti byla Machovského lapačka.
Ve 47. minutě hrála Plzeň při vyloučení Houdka a Ondruška téměř dvě minuty 5 na 3. Olomouc se dokázala ubránit. V 53. minutě pak objel branku Skrbek, našel bekhendem Buce a ten poslal Kohouty do vedení. Zvýšit mohl Cibák, trefil jen tyč. Po tlaku v útočné třetině se trefil útočník Indrák, 3:3. Po šedesáti minutách se šlo do prodloužení, kde bod navíc trefil pro hosty obránce Moravčík.
"My jsme hráli špatně přesilové hry. I když jsme jeden dali, tak to nebylo vzorové sehrání. Nedali jsme ani 5 na 3. Hráli jsme je třikrát. Říká se, že se pak zápas nevyhraje, což se stalo. První třetina nebyla dobrá, pak to hráči vůlí otočili, ale v závěru jsme chybovali, kdy jsme neodehráli puk a mladí hráči Plzně dokázali vyrovnat. To nás trochu srazilo, i v prodloužení jsme začali pasivně a vymstilo se nám to. Na jednu stranu zklamání ze ztráty bodů, ale morálka tam byla, že to kluci otočili. Na ledě jsme ukázali, že dokážeme zápasy otáčet. Chceme být úspěšní a musím bojovat. Upozorňovali jsme hráče, že musí hrát tělem a nechodit tam hokejkami. Výhodu budou mít bruslivé typy. Ti méně pohyblivý budou mít problémy," hodnotil duel trenér Mory Petr Fiala.

HC Olomouc3:4HC Škoda Plzeň
(0:2, 1:0, 2:1 - 0:1)
Branky: 30. Rác (Marosz, Vyrůbalík), 43. Zuzin (Skrbek), 53. Buc (Skrbek) - 9. Kadlec (Kratěna, Schleiss), 18. Mozík (Kadlec, Kratěna), 57. Indrák (Kubka), 61. Moravčík (Mozík, J. Sýkora).
Rozhodčí:Hribík, Hodek Brejcha, Suchánek.
Vyloučení:10:10, navíc Majeský (OLO) 10 min + DKU.
Využití:1:2.
Diváků:4 213.
Sestava HC Olomouc:HC Olomouc: Trvaj (Vošvrda) – Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Rašner,– Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Matai – Laš, Herman, Zuzin – Řípa, Knotek, Kucharczyk. Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita.
Sestava HC Škoda Plzeň:Machovský (Mensator) – Kadlec, Jeřábek, Mozík, Boháč, Kubka, Moravčík, Pavlíček – Johnson, Kratěna (C), Pletka – Indrák, Simon, Schleiss – Sýkora J., Kašpařík, Lev – Balej, Přikryl, Hollweg – Kubalík. Trenéři: Michal Straka, Jaroslav Špaček.
Reklama

Kovarik Cafe Bar - ZRUŠENO !

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Rádi bychom Vám nabídli využití kavárny a baru Kovarik Cafe Bar přímo v srdci Olomouce. Možná aktuálně přemýšlíte, kde uspořádat vánoční firemní večírek, rodinnou oslavu či posezen...