Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora ukončila sérii bez bodu. V nájezdech ale s Plzní prohrála

Sport

24.2.2015 aktualizováno 24.2.2015 20:58

Autor: rhe

Hokejisté Olomouce hráli další utkání, ve kterém chtěli zlomit nepříznivou sérii v Tipsport extralize. Jejich série třinácti proher začala právě v Plzni, se kterou hráli Kohouti na domácím ledě další zápas. Po šedesáti minutách šel zápas po remíze 2:2 do prodlloužení.

Trenéři Mory nemohli počítat se zraněnými Rácem, Cibákem, po nemoci ještě chyběl Skrbek. V brance nakonec chytal Tomáš Vošvrda, který vynechal pondělní trénink kvůli nemoci. V obraně chyběl ještě Martin Vyrůbalík.
Kohouti začali duel přesilovkou při vyloučení hostujícího beka Skleničky. Jednu slibnou střelu měl Rachůnek, jinak mohl zůstat Machovský v brance Škodovky v klidu. V 5. minutě tečoval Půlpánovu střelu Hollweg, puk prošel Vošvrdovými betony, ale naštěstí pro Olomouc šel mimo branku. Na druhé straně jel sám na Machovského Matai, ale tísněn bekem Plzně netrefil přesně. Kohouty podržel Vošvrda při nebezpečné střele Kubalíka.
Druhou třetinu začali lépe hosté, velkou šanci měl Johnson, následně hráli Indiáni přesilovku. Americký útočník vyzkoušel Vošvrdu i v početní převaze, jeho střelu golfovým úderem vyrazil olomoucký brankář betonem. Kohouti zahrozili brejkem Marosze, který ještě Machovský chytil, ale na dorážku Dlouhého po ráně Jaroměřského už neměl šanci. Plzeň mohla ihned vyrovnat, nájezd Jána Sýkory Vošvrda chytil, ale za sekání šel na trestnou lavici domácí bek Rašner.
Domácí přežili tlak Plzně, který vrcholil pokusy obránců Mozíka a Kadlece. Ve 31. minutě už Škoda srovnala. Ránu Kubky tečoval za Vošvrdu Simon, 1:1. Kohouti si mohli vzít vedení zpět, Maroszova střela prošla přes Machovského, spadla před brankovou čáru, odkud ji do bezpečí odpálil Mozík.
Ve 37. minutě hráli Kohouti přes minutu a půl dvojnásobnou přesilovku. Hanákům však trvalo minutu, než se usadili v pásmu, ale pak nedokázali dostat puk za Machovského.

Třetí část hry dlouho nepřinesla větší šanci, až ve 46. minutě zakombinovala Hermanova formace a její vedoucí po parádní Rachůnkově žabičce vymetl pavučinu v Machovského svatyni. Ve 49. minutě hráli hosté přesilovku při vyloučení Houdka, výhodu hostí ale v polovině ukončil faulem Simon.
Hosté srovnali po brejku z 53. minuty, kdy se prosadil po reprezentační spolupráci a přihrávce Simona bek Mozík střelou nad vyrážečku Vošvrdy. Třicet sekund před koncem měl vítězství na hokejce Lev, ale zblízka nedokázal přehodit přes Vošvrdův beton skákající touš. Zápas tedy šel po remíze 2:2 do prodloužení. V něm měli navrch domácí, Ondrušek i Matai ztroskotali na Machovském, Maroszovi málem vyšla parádní klička mezi beky Škodovky.
První nájezd dal plzeňský Simon. Třetí nájezd jel odchovanec Olomouce Kratěna a rozhodl o bodu navíc pro hosty.
"Začali jsme lépe než v Mladé Boleslavi, hráli jsme dobře do obrany, kde jsme vyhrávali souboje. Útok ale musíme zlepšit. Zápas rozhodla naše přesilovka pět na tři, kdy jsme neodskočili na dvě branky, hráli jsme ji moc individuálně a hráči bez puku nepomohli tomu s kotoučem. Když budeme pokračovat v těchto výkonech a věřím, že to zlomíme. Po tolika porážkách je to nějaký impuls, ale je to jen bod, musíme bojovat dál," řekl k utkání jeden z koučů Mory Jan Tomajko.

HC Olomouc2:3HC Škoda Plzeň
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:0,0:1 po SN)
Branky:27. Dlouhý (Jaroměřský), 46. Herman (Rachůnek, Majeský) – 31. Simon (Kubka, Johnson), 53. Mozík (Simom, Johnson), rozhodující nájezd Simon.
Rozhodčí:Hribik, Wagner – Barvíř, Blümel.
Vyloučení:7:6.
Využití:0:0.
V oslabení:0:0.
Diváků:2 961.
Sestava HC Olomouc:Vošvrda (Urbisch) – Majeský, Rašner, Ondrušek, Škůrek, Jaroměřský, Houdek – Laš, Knotek, Buc – Matai, Herman, Rachůnek – Řípa, Patera, Zuzin – Dlouhý, Marosz, Kucharczyk. Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita.
Sestava HC Škoda Plzeň:Machovský (Mensator) – Mozík, Sklenička, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Pulpán, Boháč, Marcel – Kratěna, Bližňák, Schleiss – Sýkora J., Simon, Johnson – Balej, Sýkora T., Lev – Hollweg, Kubalík. Trenéři: Michal Straka a Jaroslav Špaček.
Reklama

Restaurace a cukrárna U Bláhů

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace se nachází v centru obce Dolany u kruhového objezdu. Nabízíme točené kvasnicové pivo Paulauner. Každý víkend pořádáme různé akce i v cukrárně, pečeme domácí máslové zákusky.