Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kohouti udolali v přesilovkách a v prodloužení vedoucí Třinec

Sport

24.10.2014 aktualizováno 24.10.2014 21:08

Autor: rhe

V 15. kole Tipsport extraligy hostil desátý HC Olomouc vedoucí Oceláře Třinec. Ve 2. kole Oceláři doma Moru porazili vysoko 6:1, tak se čekalo, jak si Hanáci povedou v domácí odvetě. V utkání padaly branky hlavně v přesilovkách. Mora dala tři, hosté dvě. Nakonec byli v duelu šťastnější domácí, když senzačně zvítězili 5:4 v prodloužení.

Trenéři Mory postavili stejnou sestavu jako v O2 Aréně při výhře proti Slavii. Kouč Třince Jiří Kalous udělal dvě změny. Místo mladého Jaška hrál v první pětce uzdravený Plíhal, ve druhém útoku scházel střelec Martin Adamský, kterého nahradil polský forvard Aron Chmielewsi.
Třinec začal na Hané aktivně a hned od úvodu prokazoval, že vede extraligu právem. Ve 3. minutě byl sám před Trvajem Ciencala, naštěstí pro domácí přestřelil. V 6. minutě se osmělila domácí Mora, obránce Majeský vyzkoušel z kruhu připravenost Hamerlíka.
V polovině třetiny málem vyzrál na třineckého brankáře bekhendovým pokusem mezi nohy Knotek. Dorážku pak zkoušel Kucharczyk zády a bekhendem, ale rána na branku neprošla.
Ve 12. minutě šli Kohouti do vedení. V početní převaze našel Buc Tomáše Houdka a odchovanec Třince pálil přímo z nahrávky přesně, 1:0.
V další přesilovce opět pálil dvakrát od modré Houdek, Hamerlík tentokrát chytil. Olomouc přeci jen výhodu muže navíc využila. Herman viděl volného Laše a ten trefil do odkryté branky.
Úvod druhé třetiny málem začala Mora gólem. Rašner jel s Maroszem na jediného beka hostí, puk se odrazil k Maroszovi, ale obránci Třince navezli Rašnera do branky a Marosz už neměl kam zakončit, hra byla přerušena.
Hanáci potvrzovali aktivní hru, nebezpečné rány vyslali postupně Vyrůbalík, Kucharczyk a Cibák. Hamerlík odolal. V přesilové hře Třince mohl snížit Polanský, Houdek mu na poslední chvíli odpálil puk před prázdnou branku. V polovině hráli hosté přes půl minuty pět na tři. Hosté nakonec využili přesilovku pět na čtyři. Pálil Roth a tečoval Žeidl, 2:1. Ve 39. minutě Oceláři srovnali Plíhalem a také v početní převaze.

Třetí část začala Mora padesáti vteřinovou přesilovkou 5 na 3 a dokázala ji využít, do prázdné branky po přihrávkách Marosze a Ráce dorážel Martin Cibák. Ve 48. minutě vedla Olomouc opět o dvě branky, Jakub Herman znemožnil ocelovou obranu a Erik Hrňa trefil do víka. V polovině třetí části málem snížil Chmielewski, ale trefil horní tyč a v 53. minutě vychytal Rotha Trvaj.
O dvě minuty později už Trončinský po parádní akci hostů snížil na rozdíl jedné trefy.
Závěr Kohouti statečně bránili, ale minutu a půl před koncem netrefil prázdnou branku hostí Dlouhý a 44 sekund před koncem srovnal v power-play Roth. Kohouti měli v přesilovce 4 na 3 dvě dobré příležitosti, obrana Ocelářů se zablokovala. V 64. minutě rozhodl o výhře Hanáků „třinecký“ host Erik Hrňa.
"Hráče můžeme jen pochválit, hráli jsme výborně, soupeř byl velice kvalitní, nejsou náhodou první, o to více nás těší, že máme dva body. Výborně jsme zahráli přesilovky, dali jsme čtyři branky. Dobré bylo, že jsme znova zabrali i po tom, co Třinec vyrovnal, sice bychom to měli uhrát, v power-play jsme tam měli zmatky, netrefili jsme prázdnou branku, což se stát může. Když budeme hrát s takovým nasazením i hokejově, tak budeme mít méně starostí a všichni budeme spokojení. V závěru jsme reklamovali přihrávku rukou, já jsme to neviděl, pokud byla, tak to budeme řešit a pošleme to na svaz nebo na rozhodčí, protože by nás ta situace poškodila. Ale ruku do ohně nedám, uvidíme. Pavel Patera to reklamoval, slušně, ale dostal desítku. Pomáhá nám domácí prostředí, hráči tady nechají duši, snad to přeneseme i na venkovní kluziště," zhodnotil zápas trenér Mory Petr Fiala.

HC Olomouc5:4HC Oceláři Třinec
(2:0, 0:2, 2:2 - 1:0)
Branky:12. Houdek (Buc, Patera), 15. Laš (Herman, Houdek), 41. Cibák (Marosz, Rác), 48. Hrňa (Herman), 62. Hrňa (Rác, Ondrušek) – 32. Žejdl (Roth, Trončinský), 39. Plíhal (Polanský, Irgl),55. Trončinský (Žejdl, Rákos), 60. Roth (Trončinský, Rákos).
Rozhodčí:Hribik, Polák – Jelínek, Pešek.
Vyloučení:5:5, navíc Patera (HCO) 10 min.
Využití:3:2.
Diváků:5 500 - vyprodáno.
Sestava HC Olomouc:Trvaj (Vošvrda) – Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek (12. Škůrek), Rašner, Ondrušek– Rác, Marosz, Cibák – Jergl, Patera, Buc – Hrňa, Herman, Laš – Kucharczyk, Knotek, Dlouhý. Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita.
Sestava HC Oceláři Třinec:Hamerlík (Hrubec) – Klesla, Roth, Galvas, Doudera, Linhart, Nosek, Trončinský – Kreps, Plíhal, Dravecký – Irgl, Polanský, Chmielewski – Rákos, Žejdl, Orsava – Cienciala, Růžička, Kindl. Trenéři: Jiří Kalous a Václav Varaďa.
Reklama

ZDRAVOTNICKÉ ZAŘÍZENÍ MEDICOM´S, s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Gynekologie

GYNEKOLOGICKO – PORODNICKÉ CENTRUM Zajišťujeme veškerou ambulantní péči a diagnostiku v oboru gynekologie a porodnictví, s možnou návazností na vyšetření prsou a jednodenní operační vý...