Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora padla s vedoucím Třincem

Sport

25.1.2015 aktualizováno 25.1.2015 20:18

Autor: rhe

Hokejová Mora zažívá menší výsledkovou i výkonnostní krizi. Prohrála už čtyřikrát po sobě, naposledy na ledě beznadějně poslední Slavie. Navíc hostili Kohouti jasně vedoucí Oceláře z Třince. Krize HCO proti lídrovi pokračovala. Mora sice odvrátila debakl 0:4 a dvěma brankami v závěru korigovala výsledek, na body to však opět nestačilo.

Do sestavy Kohoutů se vrátil bek Tomáš Houdek, Staněk se přesunul na místo Majeského k Ondruškovi. Jediná úprava v útocích se týká čtvrté trojice. Místo Mataie totiž nastoupil Aleš Jergl. Domácím chyběl zraněný Trvaj, nehrál ani Kucharczyk. Hosté měli na marodce Rotha, Hrňu, Klepiše, Irgla a Rufera.
Už ve 2. minutě hráli Kohouti dvojnásobnou přesilovku, byť jen 13 sekund. Oceláři dokázali oslabení přežít bez újmy. Hosté si zkusili přesilovku při vyloučení Škůrka. Vošvrda dvakrát vyrážel bombu Klesly. Olomoucký brankář podržel svůj tým při ráně Adamského v dalším oslabení Hanáků. Tři minuty před koncem šli Oceláři do vedení. Polanský našel zpoza branky Hrabala a Vošvrda neměl šanci.
Kohouti začali druhou část tlakem, ale Hamerlík střely Knotka i Ondruška pochytal. Ve 27. minutě byl potřetí v utkání vyloučen Hrabal, ale Mora v přesilovce Hamerlíka pořádně neohrozila. Podobně se vedlo i vedoucímu týmu tabulky při vyloučení Patery. Čtvrtou přesilovku Třinec už využil. Od modré se prosadil olomoucký odchovanec v dresu Ocelářů David Nosek.
Kohouti pak dostali šanci na snížení, hráli minutu a dvanáct sekund pět na tři. Hanáci jen dvakrát vypálili, Hamerlík si rány pohlídal a bylo po přesilovce. Krize pak vyvrcholila v závěru třetiny, kdy Mora ztratila puk v obranném pásmu a Klesla propálil Vošvrdu, 0:3. V poslední vteřině měl ještě šanci Rác, trefil jen boční síť.

Poslední část zápasu se hrála dlouho bez přerušení a pořádné šance. Třinec si hlídal jasné vedení a Mora marně hledala recept na třineckou defenzívu. Trenéři Mory zkusili přeházet útočné formace. Jergl šel do první, Cibák hrál ve slovenské lajně s Bucem a Zuzinem. V 50. minutě měl dobrou pozici Staněk. Hamerlík si jeho dělovku opět našel.
V 54. minutě už to bylo 0:4. Vyloučení Laše potrestal opět bek hostí a druhým gólem v utkání se prezentoval Rostislav Klesla. Vošvrda se opět nechal vystřídat Urbischem. Mora ale zůstala jediným týmem, který zatím vždy vsítil gól. V 55. minutě skóroval Tomás Rachůnek. A hned vzápětí jel po faulu Orsavy trestné střílení Roman Rác. Ale ten vůbec nezakončil svůj nájezd. Rác se přece jen trefil, když si najel na nahrávku Marosze a prostřelil Hamerlíka. A stanovil konečné skóre duelu na 2:4.
"Pro nás další porážka, série trvá. Pozitivní je, že utkání bylo, pokud jde o nasazení úplně odlišné jako na Slavii nebo v Karlových Varech. Hlavním rozdílem byly přesilové hry, které rozhodly. Střel jsme měli zhruba stejně. Třinec nebyl nějak výrazně lepší, ale v přesilovkách rozhodl. My jsme v kontaktu se středem tabulky, podstatné je pro nás, aby se tým zvedl herně a začal se o výsledky rvát a to tu dnes bylo. Žádnou tragédii z těch pěti porážek neděláme, trápily nás výkony, dnes nebyl výkon špatný," řekl k utkání Jiří Dopita.

HC Olomouc2:4HC Oceláři Třinec
(0:1, 0:2, 2:1)
Branky:56. Rachůnek (Herman), 59. Rác (Marosz, Jergl) - 17. Hrabal (Polanský), 34. Nosek (Doudera, Polanský), 39. Klesla (Dravecký, Adamský), 55. Klesla (Hrabal).
Rozhodčí:Homola, Pavlovič – Lučan, Kis.
Vyloučení:7:7. Navíc Cibák (HCO) 10 minut.
Využití:0:2.
Diváků:4 431.
Sestava HC Olomouc:Vošvrda (55. Urbisch) – Houdek, Skrbek, Škůrek, Vyrůbalík, Staněk, Ondrušek, Rašner – Rác, Marosz, Cibák – Zuzin, Herman, Laš – Rachůnek, Patera, Dlouhý – Jergl, Knotek, Buc. Trenér: Petr Fiala.
Sestava HC Oceláři Třinec:Hamerlík (Hrubec) – Klesla, Hrabal, Linhart, Galvas, Doudera, Nosek, Foltýn – Rákos, Kreps, Orsava – Dravecký, Polanský, Adamský – Růžička, Plíhal, Matuš – Cienciala, Jašek, Chmielewski. Trenér: Jiří Kalous.
Reklama

ARMS-CZ a.s.

Katalog firem » Sport » Airsoft

Zbraně a střelivo - brokové zbraně, kulové zbraně, kombinované zbraně, krátké zbraně, komponenty a náhradní díly, kulové střelivo, brokové střelivo, střelivo s okrajovým zápalem, nábo...