Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora porazila Karlovy Vary v prodloužení

Sport

17.10.2014 aktualizováno 17.10.2014 20:52

Autor: rhe

Ve 13. kole, posledním v první čtvrtině základní části Tipsport extraligy, hostil HC Olomouc celek HC Energie Karlovy Vary. Po sedmnácti letech tým, který v roce 1997 odkoupil licenci od HC Olomouc. Kohouti chtěli ukončit sérii dvou domácích porážek v řadě s Mladou Boleslaví a Hradcem Králové. Ve velmi nepohledném duelu Kohouti dali rozdílovou branku čtyři minuty před koncem, ale nechali Vary srovnat. Hanáci nakonec byli šťastnější díky trefě v prodloužení.

Trenéři Fiala s Dopitou zase udělali změny. V obraně nastoupil po delší době Jan Jaroměřský, ale více změn bylo v útočné vozbě. K Paterovi šel místo Zuzina Jergl, k Hrňovi s Lašem do centru Herman a ve čtvrté formaci hráli Kucharczyk, Matai a Dlouhý. Hostům se do sestavy vrátil hokejový rebel Radek Duda.
Ve 3. minutě šla Mora do vedení. Obránce Tomáš Houdek výborně viděl Romana Ráce a přesnou přihrávkou umožnil navrátilci do sestavy jen tečovat puk do odkryté branky hostí. V 8. minutě se v útočném pásmu připomněli hosté, kapitán Duda objel a bekhendem střílel na Trvaje, který byl naštěstí pro domácí tým připraven. Karlovy Vary dál hrozily a díky tlaku získaly téměř padesátivteřinovou přesilovku 4 na 3. Trvaj Moru opět podržel dvěma učebnicovými zákroky lapačkou.
Domácí se připomněli až v 15. minutě nebezpečnými pokusy Jergla a Patery. První šel mimo, druhý chytil Závorka. Pak ale zase přišly šance hostí po váhavé rozehrávce Hanáků. Trvaje málem překvapil z dálky Šmach, domácí gólman se pak opět vyznamenal při možnosti Kverky. Minutu a čtvrt před koncem první třetiny Vary zaslouženě vyrovnaly, když se trefil dorážkou Václav Skuhrávý. Hosté vyrovnali zaslouženě, na střely vyhráli třetinu 17:8.
Ve druhé třetině pokračoval matný výkon Hanáků a bojovná hra Varů. Ve 27. minutě byla hra přerušena po nešťastném střetu brankáře Závorky s domácím Martinem Cibákem, hostující brankář byl otřesen, na ledě byla krev, ale po krátkém ošetření pokračoval v utkání.
Ve 29. minutě konečně domácí tým zabral. Jakub Herman málem zasunul puk do prázdné branky po jejím objetí, dorážka Laše šla těsně mimo, od modré čáry pak trefil Erik Hrna břevno. V následné přesilovce to ale bylo ze strany Mory opět jalové. Na druhé straně se prosazovala první formace, Vachovcovo nahození před Trvaje mále skončilo vlastní brankou Hanáků. Po další sterilní přesilovce Mory se ve velké šanci ocitl Marek Laš, mířil těsně nad.

Ve třetí části hry domácí vlétli na led aktivně. Maroszova formace zatlačila soupeře a měla několik nebezpečných pokusů. Potom se zase hlavně bránilo střední pásmo. V 55. minutě vybojoval Dlouhý puk pro Hrňu, ten přes Závorkův beton touš do branky nedostal. Vary však šly do čtyř. Přesilovku pak Hanáci konečně využili. Ránu Rostislava Marosze dorazil do branky Erik Hrňa. Hosté však dokázali hned za minutu Šmachem vyrovnat. Zápas tak šel do prodloužení.
V poslední minutě prodloužení nahodil puk na branku Závorky Rác, Martin Cibák tečoval a puk se dostal do branky Energie.
"Dnes jsme utrpěli výhru. Z naší strany to bylo dnes hrozné. Nevím čím, byl špatný led, ale na to se nemůžeme vymlouvat, soupeř to měl stejně. Musíme hrát mnohem jednodušeji, tak jako u rozhodujícího gólu. Už jsem nemohl, tak jsem to nahodil na branku a Martin Cibák to parádně tečoval. Musíme ho tam více využívat, protože před branku chodí, spoustu tam toho schytá a zbytečně, protože mu tam puk nedáme," řekl k utkání útočník Hanáků Roman Rác.

HC Olomouc3:2HC Energie Karlovy Vary
(1:1, 0:0,1:1 )
Branky:3. Rác (Houdek, Marosz), 56. Hrňa (Marosz, Majeský), 65. Cibák (Rác) – 19. Skuhravý (D. Hruška, Redlihs), 57. Šmach (Skuhravý, Heizer).
Rozhodčí:Fraňo, Pavlovič – Gebauer, Lederer.
Vyloučení:3:4.
Využití:1:0.
Diváků:4 421.
Sestava HC Olomouc: Trvaj (Vošvrda) – Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner – Rác, Marosz, Cibák – Jergl, Patera, Buc – Hrňa, Herman, Laš – Kucharczyk, Matai, Dlouhý. Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita.
Sestava HC Energie Karlovy Vary:Závorka (Habal) – Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl - Dvořák – Duda, Kverka, Vachovec – D. Hruška, Skuhravý, Heizer – V. Tomeček, Balán, Štals – Koblasa, R. Hruška, Pšurný - Gorčík. Trenéři: Karel Mlejnek a Jaromír Kverka st.
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941