Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 20.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté Olomouce nasázeli Vítkovicím devět "banánů"

Sport

3.10.2014 aktualizováno 3.10.2014 21:09

Autor: rhe

V 8. kole Tipsport extraligy hostili Kohouti tým z Vítkovic. Mora byla před utkáním dvanáctá, Vítkovice na šesté pozici. Olomouc držela šňůru dvou vítězných domácích duelů za sebou, ale čekaly ji venku velmi silné Vítkovice. Základ k výhře dala Mora v první třetině, kterou vyhrála 3:1. Tu druhou Kohouti zvládli neuvěřitelně 5:0. A tak šlo ve třetí hlavně o to, jestli padne bájná desítka. Ta nepadla, ale i tak předvedli Kohouti parádní hokejovou podívanou před vyprodanou "Plecharénou".

Trenéři Fiala s Dopitou měli v sestavě uzdraveného Skrbka, vrátili se i Zuzin s Vošvrdou. Hosté také přivítali marody, brankáře Dolejše s útočníkem Oleszem. Kohouti opět začali velmi aktivně. V prvním střídání pálil těsně nad Dlouhý a v tom třetím už se po akci Cibáka prosadil nejproduktivnější hráč Mory Roman Rác.
Hosté našli rychle odpověď. Olezsovu teč ještě Vošvrda chytil, ale na Vandasův pokus už neměl, 1:1. V polovině třetiny hrála Mora přesilovku, Rác byl opět sám před Dolejšem, ale kličku přetáhl a beci Vítkovic mu puk v šanci odpálili.
V 15. minutě šli Hanáci opět do vedení, Mataiovu parádní přihrávku poslal do prázdné branky Erik Hrňa. Při vyloučení Romana už pak na 3:1 zvyšoval po teči Vyrůbalíkovy rány Marek Laš.
Ve druhé části měli první šanci domácí, Skrbek po přiťuknutí Diviše těsně minul Dolejšovu branku. V tlaku čtvrté pětky pak pálili Zuzin a Škůrek, Dolejš byl připraven. Ve 28. minutě už Hanáci vedli o tři branky. Skrbek našel Romana Ráce, slovenský expres ujel bekům hostí a překonal Dolejše. A branky do vítkovické branky padaly dál. Pavel Skrbek opět asistoval a Dávid Buc zvyšoval už na 5:1. Hosté vystřídali Dolejše Šindelářem a vzali si oddechový čas.
Ve 35. minutě padla šestá branka, střelu Cibáka dorazil za Šindeláře Jakub Matail. A stadionem začalo znít: "Deset, deset."
Vítkovice byly zralé na ručník. Pavel Skrbek zvyšoval od modré už na 7:1. Osmou branku pak přidal opět Erik Hrňa. Vítkovice se hodně těšily do kabiny.

Třetí část začala Olomouc přesilovkou, kterou hned zkraje využil Martin Cibák, 9:1. Pak ale Vítkovice zlepšily hru a měly i šance, Roman těsně minul Vošvrdovu branku. I Olomouc měla možnosti k desáté brance, ale Rác s Jerglem mířili ve svých šancích nepřesně.
"Hodnotí se mi dobře. Hráli jsme od začátku dobře, bruslili jsme, sice soupeř vyrovnal smolným gólem, ale hráli jsme dál. Od stavu 4:1 se k nám odrážely puky, padly tam i pěkné branky. Musíme pokračovat v poctivých výkonech. Každý zápas začíná od nuly. Venku hrajeme slušně, ale nebodujeme, proto chceme přenést výkony i ven. Doma tomu jdeme naproti, diváci nás ženou, byli odměněni tímto výsledkem, ale další zápas začíná za stavu 0:0. Hrajeme kolektivně, je jedno, kdo se na výsledku podílí, je jedno, jestli rozhodne jedna nebo více pětek. Chystali jsme se samozřejmě na lajnu Romana i na další zkušené hráče, nasazovali jsme na ně hráče. Na každý zápas to děláme a myslím, že to dělají i ostatní týmy," hodnotil zápas Jiří Dopita.

HC Olomouc9:1HC Vítkovice Steel
(3:1, 5:1, 1:0)
Branky:2. Rác (Cibák, Marosz), 15. Hrňa (Matai), 19. Laš (Vyrůbalík, Hrňa), 28. Rác (Skrbek), 30. Buc (Skrbek), 35. Matai (Cibák), 37. Skrbek (Buc, Zuzin), 40. Hrňa (Matai, Laš), 44. Cibák (Skrbek, Rác) – 5. Vandas (Šenkeřík, Stehlík).
Rozhodčí:Hradil, Polák – Gegauer, Lederer.
Vyloučení:3:6.
Využití:2:0.
Diváků:5 500 (vyprodáno).
Sestava HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) – Houdek, Skrbek, Vyrůbalík, Ondrušek, Rašner, Majeský - Škůrek – Diviš, Patera, Dlouhý – Rác, Marosz, Cibák – Hrňa, Matai, Laš – Jergl, Buc, Zuzin. Trenér: Petr Fiala.
Sestava HC Vítkovice Steel:Dolejš (30. Šindelář) – Šenkeřík, Stehlík, Čerešňák, Klok, Zíb, Kovář, Pastor – Olesz, Burger, Húževka – Vandas, Němec, Káňa – Huna, Roman, Svačina – Kucsera, Kolouch, Šedivý – Zdráhal. Trenér: Peter Oremus.
Reklama

MOTO MORAVA s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » Autosalony

Autorizovaný dealer zn. Opel. Servis, prodej náhradních dílů. Autopůjčovna, prodej a výkup použitých vozů.