Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zápas Mory se Slavií byl jako přes kopírák. Kohouti vyhráli na nájezdy

Sport

19.10.2014 aktualizováno 19.10.2014 20:53

Autor: rhe

14. kolem Tipsport extraligy začal druhá čtvrtina základní části soutěže. Hanáci hráli v O2 Aréně proti pražské Slavii, která má šnůru pěti proher v řadě. Sešívaní Kohouty porazili v 1. kole na nájezdy díky šikovnosti Vlasáka s Bednářem. Slavia měla kapacitní problémy v útoku, proti Olomouci se už ale vrátil do sestavy právě kapitán Bednář. Utkání jedenácté Slavie a desáté Mory skončilo stejně jako 12. září 2:2. V prodloužení také branka nepadla, a tak se šlo stejně jako v 1. kole na nájezdy. Bod navíc brali Kohouti díky trefám Marosze a Hrňi.

Trenéři Fiala s Dopitou opět trochu zamíchali se sestavou. V obraně opět nastoupili Rašner se Škůrkem, nehrál Jaroměřský. Do útoku se po zranění hlavy vrátil do čtvrté formace Jan Knotek, hrál místo Jakuba Mataie. Slavii scházeli v sestavě kromě zraněných Vlasáka s Tomicou a Holubem také potrestaný Micka a do sestavy se nedostali Čermák, Tomek a Weismann.
Proti Slavii bylo důležité nechodit při dovednostech Bednáře s Valachem do čtyř, ale to hned ve 3. minutě porušil zbytečným faulem v útočné třetině Knotek. Naštěstí ho hned napodobil na druhé straně Poletín a hrálo se 4 na 4. Na to má Mora šikovné hráče. Marosz našel Erika Hrňu a ten překonal Furcha a poslal Hanáky do vedení.
Po slabé přesilovce Kohoutů, kterou Slavia ubránila, přišlo vyrovnání. Maďar Vas potáhl útok, přihrál Klhůfkovi a zlínský odchovanec tvrdou ranou vyrovnal. A hned z další akce Valach nahrál před prázdnou branku Bednářovi a za 36 vteřin Mora prohrávala 1:2. Po slibném úvodu Hanáci opět přešli na matný výkon jako v utkání s Karlovými Vary, a po první třetině tak v Praze prohrávali.
Ve druhé části začala Mora výborně, šance měli Houdek s Hermanem, ale na Furcha prozatím nevyzráli. Další velké možnosti měli Kucharczyk s Dlouhým, opět zeď Furch. Mora měla ve druhé části tlak, vyrovnání však nepřicházelo. V polovině střetnutí přitlačila Slavia, měla početní převahu. Rány Valacha zblokovali hráči nebo je pochytal Trvaj. V závěru třetiny měl slušnou pozici Pavel Patera, mířil těsně mimo.

Ve třetí periodě jako první ohrozili brankáře domácí. Obr Valach pálil těsně vedle, na druhé straně mohl srovnat Cibák, který byl úplně sám před Furchem, vyrovnání zase nepřišlo. Furch začínál být podobným problémem pro útočníky Mory jako Francouz v Litvínově.
Ale nakonec byl brankář Furch přece jen odčarován. Akci druhé pětky zakončil první trefou v extralize Aleš Jergl, 2:2. Další šance pak měli Hrňa a Kucharczyk. Necelý tři minuty před koncem dostali hosté šanci při vyloučení Nováka hrát 5 na 4. V polovině přesilovky hledal Laš volného Hermana, jeho pokus byl zablokován obranou Slavie. Pár sekund před koncem mohl rozhodnout domácí Poletín, Mora má naštěstí Jiřího Trvaje. Zápas tak skončil po šedesáti minutách 2:2, stejně jako úvodní zápas v 1. kole a začalo prodloužení.
V prodloužení také branka nepadla, a tak se šlo stejně jako v 1. kole na nájezdy. První nájezdy nedali Cibák a Stránský, druhý dal Rostislav Marosz, zatímco Jiří Trvaj vychytal Jaroslava Bednáře. A protože Erik Hrňa přidal se štěstím druhý gól, brala Mora bod navíc a vyhrála 3:2.
"Opticky jsme byli celý zápas možná o krůček lepší, ale ta jedna minuta tam byla taková zkratová. Nechali jsme nejdříve vystřelit hráče, tam jsme tu situaci mohli vyřešit líp. Pak nám dal gól do prázdné branky Jarda Bednář, před kterým byli dva nebo tři kluci. Slavia měla i další šance, ale celkově jsme trošičku víc ze hry měli my. Jsme rádi, že jsme jim oplatili porážku na nájezdy z domácího zápasu," hodnotil zápas se Slavií Jiří Dopita.
"Když budu hodně vytvářet spokojenost, tak je to pro nás přerušení nějaké série, ale my samozřejmě s jedním bodem spokojení nejsme. Měli jsme dneska dotáhnout utkání do vítězného konce. Brzo jsme prohrávali a jsem rád, že se nám to podařilo ještě v první třetině otočit. Druhá třetina byla bez branek. Za stavu 2:1 jsme měli dvě tři gólové příležitosti, ale nepodařilo se nám odskočit na 3:1. To byl hlavní důvod, proč jsme utkání nedotáhli do konce. Při druhém gólu soupeře jsme udělali chybu, nebyli jsme důrazní. To je pořád stejná písnička," dodal k duelu trenér domácích Ladislav Lubina.

HC Slavia Praha2:3HC Olomouc
(1:2, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:2 SN.)
Branky:9. Klhůfek (Vas, Poletín), 10. Bednář (Valach, Školiak) - 4. Hrňa (Marosz, Skrbek), 44. Jergl (Patera, Buc), rozhodující SN - Hrňa.
Rozhodčí:Hodek, T. Horák - Komárek, J. Ondráček
Vyloučení:4:4.
Diváků:2 723.
Sestava HC Slavia Praha: Furch (Svoboda) – Beňovič, Valach, Barák, Kolařík, Štich, Novák – Sklenář, Školiak, Bednář – T. Doležal, J. Doležal, Stránský – Poletín, Vas, Klhůfek -Krejčí, Babka, Veselý.Trenér: Ladislav Lubina.
Sestava HC Olomouc: Trvaj (Vošvrda) – Vyrubálík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Rašner, Škůrek – Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Jergl – Laš, Herman, Hrňa – Dlouhý, Knotek, Kucharczyk. Trenér: Petr Fiala.
Reklama

U Berňáku

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Na zelený čtvrtek jedině se zeleným pivem. U nás na čepu. Přijde ochutnat. Restaurace u Berňáku Lazecká 27/20 Olomouc Lazce