Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora se doma vytáhla na mistra. Porazila Zlín

Sport

16.9.2014 aktualizováno 16.9.2014 21:01

Autor: rhe

Kohouti nastoupili ve 3. kole v moravském derby s PSG Zlín. Mora má zatím ze dvou kol bod, za domácí remízu se Slavií. Zlín je na tom překvapivě hůře. Doma zaváhal s Mladou Boleslaví a v Brně se zápas kvůli mlze nedohrál. V první třetině byli hosté lepší, ale Mora dokázala snížit na 1:2 a ve zbytku utkání zápas otočila. Hanáci nakonec senzačně porazili mistry 3:2, když přestáli závěrečný tlak PSG v přesilovkách.

Trenéři museli před utkáním řešit marodku. Zranili se beci Ondrušek s Jaroměřským a útočník Dlouhý, mimo sestavu zůstali Knotek se Švaňhalem. V sestavě tak dostali letos poprvé šanci v brance Jiří Trvaj, v obraně Vyrůbalík a v útoku Zuzin, Buc a Diviš.Hosté přijeli v očekávané sestavě, tedy i s útočníkem Ondřejem Veselým, který v 1. kole stál kvůli trestu z finále.
Hned v úvodní minutě měl obrovskou šanci hostující Köhler, puk skončil na horní konstrukci branky. Hned v dalším střídání krvavě zranil Marosze hostující Řezníček a dostal čtyřminutový trest. Hosté ale bez větších potíží oslabení přestáli. V 7. minutě měli hosté obrovskou šanci, Rašner podklouzl na modré a Okál jel sám na Trvaje. Olomoucký brankář vychytal jak blafák zlínského forvarda, tak dorážku dojíždějícího Žižky. V polovině třetiny hráli přesilovku hosté a Trvaj se několikrát vyznamenal, zejména při střele Veselého, kterou zázračně vyrazil. V další početní převaze už se Zlín prosadil. Leška našel Köhlera a ten trefil přesně. Olomouc byla stále pod tlakem Zlína a ten vyústil ve druhou branku, kterou vsítil Vlach dorážkou Ondráčkovy střely.
Domácí trenéři si vzali už v 1. třetině oddechový čas. V 17. minutě se Haná dočkala. Skrbek zavezl puk před branku, kde uplatnil důraz Richard Diviš a Mora snížila.
Druhou část začali domácí přesilovkou a v ní měl výbornou možnost Cibák, Kašík ale výborně povyjel. Ve druhé třetině se dlouho hrálo bez šancí, až ve 33. minutě objel branku Buc a hledal u tyčky Pateru, který puk tečoval těsně mimo. O tři minuty později už Mora vyrovnala. Při vyloučení Vlacha dorazil Majeského ránu Martin Cibák. A najednou byla Olomouc na koni. Ještě před pauzou poslal Moru do vedení Marek Laš.

Ve třetí třetině se hrálo 4 na 4 a Olomouc měla dobrou možnost na hokejce Buce, Kašík byl připraven. Pak hrál Zlín minutu přesilovku 4 na 3. Mora ji přestála a ve 48. minutě málem zvýšil po Rácově vybídnutí Diviš. Zlín začal od 50. minuty tlačit. Kohouty podržel Trvaj při střelách Ondráčka a Tesaříka. Mora přežila další oslabení, rozhodnout mohl Rác v 57. minutě, jel sám na Kašíka, ale nedal. Kašík nasledně vychytal i Majeského.
Kohouti nakonec Zlín ubojovali a vyhráli 3:2.
"První třetina špatná, začala čtyřminutovou přesilovkou, nezahráli jsme ji dobře a byli jsme v útlumu. Dostali jsme naštěstí jen dva góly, protože kdyby dal Zlín všechno, mohlo být po zápase. Po snížení jsme se zvedli, začali jsme bruslit, dali jsme pěkný třetí gól. Ubránili jsme oslabení i tlak Zlína v závěru. Za výhru jsme nad Zlínem samozřejmě moc rádi. Po druhé třetině jsme museli začít hrát jinak, změnit se muselo všechno. Bruslení, nasazení, hra do těla. Kluci začali sami, protože trenéři mohou mluvit, ale hráči to musí plnit. Hrajeme nyní dvakrát venku a nejsme bez šancí ani v Brně a Pardubicích. I v Třinci jsme byli do poloviny utkání pořád blízko bodů. Pokud budou hráči plnit taktické pokyny, může hrát s každým," řekl Jiří Dopita po utkání.

HC Olomouc3:2PSG Zlín
(1:2, 2:0, 0:0.)
Branky:17. Diviš (Skrbek, Hrňa), 36. Cibák (Majeský, Rác), 39. Laš (Matai) - 11. Köhler (Leška, Balaštík), 13. Vlach (Ondráček, Valenta).
Rozhodčí:Hribik, Tošenovjan – Hlavatý, Hejduk.
Vyloučení:7:5.
Využití:1:1.
Diváků:5 320.
Sestava HC Olomouc:Trvaj (Vošvrda)– Houdek, Skrbek, Vyrůbalík, Staněk, Rašner, Majeský - Škůrek – Hrňa, Patera, Diviš – Rác, Marosz, Cibák – Matai, Zuzin, Laš – Jergl, Kucharczyk, Buc. Trenér: Petr Fiala.
Sestava PSG Zlín: Kašík (Horčička) – Marušák, Kotvan, Řezníček, Žižka, Tesařík, Valenta – Balaštík, Leška, Köhler – Holík, Čajánek, Veselý – Ondráček, Vlach, Kubiš – Okál, Fořt, Čech. Trenér: Rostislav Vlach.
Reklama

Oční praxe MUDr. Jitka Kopecká s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Oční ordinace a centra

Oční ordinace pro dospělé i děti. V ordinaci přijímáme nové pacienty. Prováděná vyšetření, konzultace a rekonstrukční výkony jsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Výkony estetické...