Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora veze z Chomutova bod. Druhý ale ztratila v nájezdech

Sport

27.3.2015 aktualizováno 28.3.2015 07:25

Autor: rhe

Kohouti hráli ve druhém barážovém utkání na ledě Pirátů z Chomutova, kteří loni o extraligu přišli. V prvním utkání Mora doma porazila Motor, zatímco Chomutov prohrál na Slavii. V pirátském doupěti uhrála Olomouc v normální hrací době remízu 2:2. Hanákům bohužel zase nevyšly nájezdy a bod navíc nechali Pirátům.

První část skončila za bezbrankového stavu. Obě mužstva si vytvořila několik dobrých příležitostí ke vstřelení gólu. V polovině první dvacetiminutovky neměl daleko k tomu, aby zametl kotouč do branky Dávid Buc, dobrou ránu měl v přesilovce i Matěj Pekr, následně mohli Hanáci skórovat v samotném závěru třetiny. Šance měl i Chomutov, brankáři se zatím činili.
Ve druhé části už branka začaly padat. Do vedení šli domácí. Za Jiřího Trvaje doplachtil kotouč vypálený Vladimírem Růžičkou mladším. Kohouti dokázali brzy vyrovnat. V přesilovce našel Pavel Patera Radka Dlouhého a bylo to 1:1. Pak měli tři šance Piráti. Jiří Trvaj vychytal Fina Sinisalo, Kampfa i Růžičku. I druhá třetina tak skončila remízou.

Ve třetí třetině šli domácí do vedení. V 51. minutě skóroval útočník Dušek, kterého přesně našel Lukáš Květoň. Před tím ještě nastřelil Skinner tyčku. Hanáci málem vyrovnali po individuální akci Jana Knotka, kterého vychytal Kopřiva. Při akci byl ale olomoucký útočník faulován, a tak hrála Mora přesilovku. V ní vypálil Jiří Ondrušek a Jiří Řípa dorazil puk za záda Kopřivy, 2:2. V poslední minutě ještě nebezpečně vystřelil David Květoň, ale Jiří Trvaj jeho pokus kryl. V normální hrací době skončil zápas remízou a prodlužovalo se. V něm nedali velké šance Řípa a domácí Drtina, a tak se šlo do nájezdů.
Jako první nedal Jakub Matai, zatímco domácí Mc Gregor Trvaje překonal. Toho překonal i Ondřej Kaše, a protože Rostislav Marosz nedal, získal Chomutov bod navíc.
"Remíza po základní hrací době byla pro nás dobrá. Na šance zvítězili domácí. V prodloužení jsme měli největší šanci my a nájezdy jsou už vabank. V sezoně jsme je měli vyrovnané, teď jsme na ně prohráli," hodnotil zápas trenér Mory Petr Fiala.
V neděli hostí ve třetím utkání baráže HC Olomouc od 17 hodin Slavii Praha.

Piráti Chomutov3:2HC Olomouc
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky:29. V. Růžička ml. (Rýgl), 51. Dušek (L. Květoň), rozhodující nájezd Mc Gregor - 33. R. Dlouhý (Patera), 55. Řípa (Ondrušek, Škůrek).
Rozhodčí:Hradil, Mrkva - Blaha, Špůr.
Vyloučení:6:7.
Využití:1:2
Diváků:4 791.
Sestava Piráti Chomutov:M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Rýgl, J. Drtina, Šulák, Toman, Bartejs - Hovorka, Gajovský, Sikora - D. Květoň, V. Růžička ml., Sinisalo - O. Kaše, Kämpf, Šagát - McGregor, Dušek, L. Květoň. Trenéři: B. Kopřiva a Totter.
Sestava HC Olomouc:Trvaj - Majeský, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Jaroměřský, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kucharczyk, Marosz, Řípa - Pekr, Herman, Matai - Jergl, Patera, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.
Reklama

Medicom´s spol. s.r.o. urologická ambulance

Katalog firem » Zdravotnictví

Medicom ´s spol. s.r.o. Bezručova 5 , Olomouc MUDr. Vladimír Holibka urologická ambulance tel. +420 736 675 800 ordinační hodiny : pondělí: 8:00 - 12:00 pátek : 8:00 -...