Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora zvítězila po výborném výkonu v Hradci Králové

Sport

28.11.2014 aktualizováno 28.11.2014 21:21

Autor: rhe

Ve 25. kole Tipsport extraligy nastoupili Kohouti v Hradci Králové proti Mountfieldu. První letošní vzájemné měření sil zvládl lépe Hradec, když zvítězil v plecharéně 4:2. Hanáci dokázali porážku soupeři oplatit. Vyhráli v Hradci Králové 4:1.

Mora jela do Hradce Králové bez nemocného brankáře Tomáš Vošvrdy, dvojku Jiřímu Trvajovi tak dělala dvojka juniorky Martin Slezák. Hradec má zraněné útočníky, proti Olomouci chyběli Skokan, Valcourt, Pospíšil, Kopta a také bek Jank, ale zpět už byl zkušený Jaroslav Kudrna a pohromadě tedy úderná první trojka Kudrna-Mertl-Šimánek.
V 5. minutě padla první branka a překvapivě do sítě domácího brankáře Pavla Kantora. Paterovci zakombinovali v útočné třetině, centr druhé pětky našel žabičkou od mantinelu před brankou Jakuba Mataie a ten překonal brankáře Mountfieldu. Domácí pak málem za minutu srovnali, po chybě Skrba měli možnosti na vyrovnání Šimánek i Mertl, Trvaj Moru podržel. O chvíli později našel Kukumberk Deje a od vyrovnání uchránila Olomouc jen "Trvkova" lapačka.
V polovině třetiny mohl navýšit vedení Hanáků Martin Cibák, jehož vyzval ke skórování Rostislav Marosz. Slovenský forvard ale v čisté šanci trefil do Kantorových betonů. Na druhé straně způsobila závar před olomouckou brankou trojice hradeckých Beránek-Troliga-Vantruch, obrana hostí dokázala odolat. I třetí lajna Mory se připomněla. Ve 14. minutě byli Hermanovci blízko k brance, Peteru Zuzinovi chybělo pár centimetrů k volnému puku před odkrytou brankou "Sekaček". V závěru třetiny už obrany větší šance nepovolily, a tak vedla Olomouc po první části v Hradci 1:0.
I druhou třetinu začala Mora odvážně. První varování poslal Kantorovi pohotovým bekhendem Jan Knotek. Ve 23. minutě ale Kohouti nechali v útočném pásmu roztočit kolotoč Mertlovu formaci a Jiří Šimánek srovnal na 1:1. V hradeckém obranném pásmu řádili chvíli po srovnání Hermanovci, jejich vedoucí ale na Kantora po Zuzinově výzvě nevyzrál.
V polovině druhé periody Hanáci ubránili dvě oslabení, která následovala krátce po sobě při vyloučení Cibáka a Ondruška. V závěru druhé dvacetiminutovky si zahráli dvě přesilovky krátce po sobě i Olomoučtí, ti však domácí nedokázali nějak trvale uzamknout v jejich třetině, až v té druhé se jim to povedlo a Rostislav Marosz využil přesilovku a poslal Kohouty opět do vedení, 2:1. V poslední minutě ještě jel sám na Kantora Jakub Matai na dvoubrankový rozdíl skóre nenavýšil.
V úvodu třetího dějství hrozila Mertlova formace, Mora obstála, ve 47. minutě měl Hradec obrovské šance, ale ani Tvrdík, ani Vantuch nedokázali Trvaje překonat. Na druhé straně odpověděl tyčkou po nenápadné bekhendové střele Pavel Patera. V 50. minutě přidali Kohouti třetí branku. Přesilovku využila čtvrtá lajna. Kucharczyk vybojoval souboj, Řípa našel Knotka a ten překonal Kantora, 1:3. Rozhodnutí pak mohl znamenat kiks hradecké defenzívy, který málem potrestal Rostislav Marosz. Z protiútoku nebezpečně pálil Mertl. Čtyři minuty před koncem málem vrátil gólovou asistenci Matai Paterovi, proti byl po střele zkušeného centra brankář Kantor. Dvě minuty před koncem zkusil domácí kouč Draisaitl hru v šesti. V ní trefili po ráně Slováka a teči Deje břevno. Sedm sekund před koncem pak razítkoval trefou do opuštěné klece Hradce Jakub Herman.
"Z našeho pohledu jsme odehráli velice dobrý zápas. Na to, že jsme hráli venku, jsme měli poměrně dost šancí. Rozhodujícím okamžikem celého utkání asi byla situace za stavu 2:1 pro nás, ve třetí třetině pak ještě měli domácí dvojnásobnou šanci, myslím, že tam byl Vantuch. Trvaj ji chytil a tam se to asi lámalo. Potom jsme dali na 3:1 a bylo vidět, že už hrajeme klidněji a domácí se snaží hodně o tlak, ale tohle známe taky – člověk chce, ale ne vždy to vyjde. Tentokrát nám závěr vyšel a jsme hodně, hodně spokojení, protože tři body z Hradce jsou pro nás vynikajícím výsledkem," hodnoti utkání kouč Mory Petr Fiala.
"Olomouc tady hrála agresivně, dobře bruslila a my jsme si s tím nemohli poradit. Cokoli jsme zkoušeli, nám nevycházelo. Celých šedesát minut jsme byli všude později, nebyli jsme schopni se dostat do souboje jeden na jednoho. Prostě nám chyběly emoce, nějaká jiskra, nápad. Nic nefungovalo, a proto jsme nemohli pomýšlet na tři body," řekl k utkání trenér Mountfieldu Peter Draisaitl.
Ve 26. kole hraje Mora opět venku, v neděli od 15:30 v Karlových Varech.

Mountfield HK1:4HC Olomouc
(0:1, 1:1, 0:2)
Branky: 23. Šimánek (Mertl, Kudrna) – 5. Matai (Patera, Buc), 38. Marosz (Rác, Cibák), 50. Knotek (Kucharczyk, Ondrušek), 60. Herman.
Rozhodčí:Hradil, Horák – Komárek, Ondráček.
Vyloučení:4:3.
Využití:0:2.
Diváků:3 893.
Sestava Mountfield HK:Kantor (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Slovák, Dietz, Frühauf, Mikuš, Piegl – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Kukumberg, Červený – Beránek, Troliga, Vantuch – Kovářů, Pilař, Nedvídek – Tvrdík. Trenér: Peter Draisaitl.
Sestava HC Olomouc: Trvaj (Slezák) – Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Škůrek, Ondrušek, Rašner – Rác, Marosz, Cibák – Matai, Patera "C", Buc – Zuzin, Herman, Laš – Kucharczyk, Knotek, Řípa. Trenér: Petr Fiala.
Reklama

OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA OLOMOUC

Katalog firem » Úřady, instituce » Komory, profesní organizace

Okresní hospodářská komora Olomouc je prestižní podnikatelská organizace, která sdružuje podnikatele a hájí jejich zájmy. Zabývá se podporou podnikání, exportu, odborného vzdělávání, z...